Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Trouble Shooting/Problems/Service

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 03-28-2011, 01:48 PM
RageOfFury's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,372
Thanks: 97
Thanked 29 Times in 26 Posts
Rep Power: 11337
RageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond repute
A/C temp issue when accelerating??

Anyone notice that when you, from a stop, accelerate, the driver's air temp matches the passenger temp? This only occurs for 1-2 seconds, then the driver's air temp goes back to what it's set to.
__________________

__________________
2011 WK2 Laredo E V6 4x4
Reply With Quote
  #2  
Old 03-28-2011, 01:54 PM
Premium Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: brOOklyn
Posts: 1,261
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 2864
JoeSchmoe007 has a reputation beyond reputeJoeSchmoe007 has a reputation beyond repute
Re: A/C temp issue when accelerating??

Did you see this TSB:

http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_2400411.pdf ?

There was a thread about similar issues but I can't find it now.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 03-28-2011, 02:01 PM
RageOfFury's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,372
Thanks: 97
Thanked 29 Times in 26 Posts
Rep Power: 11337
RageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond repute
Re: A/C temp issue when accelerating??

Quote:
Originally Posted by JoeSchmoe007 View Post
Did you see this TSB:

http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_2400411.pdf ?

There was a thread about similar issues but I can't find it now.
Thanks for the reply. I've had that TSB applied as I no longer have the blower speed fluctuating issue. Plus that TSB doesn't speak of the issue I described above.

I'll search the forum to see if I can find that thread you speak of.
__________________
2011 WK2 Laredo E V6 4x4
Reply With Quote
  #4  
Old 03-28-2011, 03:10 PM
wjs81866's Avatar
Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Oct 2010
Location: Round Lake, IL
Posts: 427
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 5 Posts
Rep Power: 16441
wjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond repute
Re: A/C temp issue when accelerating??

my laredo starts blowing hot air when I accelerate or stop for a couple seconds then returns to whatever it was. Seems to do it in vent mode, I'm concerned that it will do this with the A/C on when it's really hot out. Almost seems like a vacuum
issue?
__________________
1) 2011 Grand Cherokee Limited Blackberry
5.7L Quadra Trac 2 - IV Towing package
Lux Group 2
20" tires and rims

2) 2011 Grand Cherokee Laredo X Blackberry
5.7L QD-2 - QL- Off-Road II - IV Towing package - Tekonsha P3 Brake Control
P265/60R18 Michelin LTX M/S 2's :D -Volant 161576 Air Intake, Billet Technology catch can
Reply With Quote
  #5  
Old 03-28-2011, 03:23 PM
RageOfFury's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,372
Thanks: 97
Thanked 29 Times in 26 Posts
Rep Power: 11337
RageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond repute
Re: A/C temp issue when accelerating??

Quote:
Originally Posted by wjs81866 View Post
my laredo starts blowing hot air when I accelerate or stop for a couple seconds then returns to whatever it was. Seems to do it in vent mode, I'm concerned that it will do this with the A/C on when it's really hot out. Almost seems like a vacuum
issue?
Yup that's what I am experiencing. I haven't done a whole lot of testing, but during my recent trip I noticed that it seems to blow the same temp air that the passenger side is set to when accelerating from a stop.
__________________
2011 WK2 Laredo E V6 4x4
Reply With Quote
  #6  
Old 03-28-2011, 03:26 PM
Premium Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: brOOklyn
Posts: 1,261
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 2864
JoeSchmoe007 has a reputation beyond reputeJoeSchmoe007 has a reputation beyond repute
Re: A/C temp issue when accelerating??

Quote:
Originally Posted by RageOfFury View Post
Thanks for the reply. I've had that TSB applied as I no longer have the blower speed fluctuating issue. Plus that TSB doesn't speak of the issue I described above.

I'll search the forum to see if I can find that thread you speak of.
Then don't waste your time searching for that thread - I think it was about blower fluctuating speed. In this thread you probably describe something else.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 03-28-2011, 08:59 PM
wjs81866's Avatar
Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Oct 2010
Location: Round Lake, IL
Posts: 427
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 5 Posts
Rep Power: 16441
wjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond reputewjs81866 has a reputation beyond repute
Re: A/C temp issue when accelerating??

the really messed up part of my issue is that if I pull up the drivers and passengers side window buttons at the same time the temp will go up on the air coming out of the vents. It's only for a moment but I couldn't believe it when I first noticed it.
__________________
1) 2011 Grand Cherokee Limited Blackberry
5.7L Quadra Trac 2 - IV Towing package
Lux Group 2
20" tires and rims

2) 2011 Grand Cherokee Laredo X Blackberry
5.7L QD-2 - QL- Off-Road II - IV Towing package - Tekonsha P3 Brake Control
P265/60R18 Michelin LTX M/S 2's :D -Volant 161576 Air Intake, Billet Technology catch can
Reply With Quote
  #8  
Old 03-31-2011, 06:52 PM
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1724
granto3k is on a distinguished road
Re: A/C temp issue when accelerating??

I have noticed the air temperature getting much warmer for a few seconds at a time also. I am in Florida so I'm guessing the A/C is on most of the time but its kind of hard to tell with the auto climate control. I am also getting this intermittent high-pitched ringing noise that seems to be coming from the A/C.
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stall while accelerating (5.7L) justin1569 Trouble Shooting/Problems/Service 13 04-01-2011 01:43 PM
Strange whine when accelerating dudedrt Grand Cherokee - WK 7 02-22-2011 09:56 AM
Transmission Over Temp cor-32 Troubleshooting/Problems 13 02-15-2011 01:44 PM
Clunking when accelerating Is this normal? gc4x4 Grand Cherokee - WK 3 06-12-2010 09:46 PM
Hard accelerating problem oujea Engine Performance/Intake/Exhaust 5 05-03-2010 06:34 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.