Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Trouble Shooting/Problems/Service

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #25  
Old 08-17-2013, 08:59 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 67
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 519
jrein is on a distinguished road
Re: Getting "Vehicle phone requires service message"

You can count me in on the list of folks who have had this issue. Mine first popped up on the way home from buying the thing. The local dealer performed a software update and it went away until yesterday. Between this, a misaligned bumper, an ill fitting headliner and an intermittent knocking in the steering, me and my Jeep are not off to a good start.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #26  
Old 08-17-2013, 09:42 PM
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 496
FormerlyKnownAs93YJ40 is on a distinguished road
+1. Have had this several times in my 1-week old 2014 JGC with uconnect 13.28.2.

I used the Assist button, was transferred 3 times as they "had never seen this before" and then when they 3-way called my dealer, was told that it was probably my cell signal "not talking to the radio."
__________________

__________________
Reply With Quote
  #27  
Old 08-17-2013, 10:13 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Aug 2011
Location: NYC
Posts: 690
Thanks: 49
Thanked 18 Times in 12 Posts
Rep Power: 2241
Roki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond repute
Re: Getting "Vehicle phone requires service message"

They know about the issue what they don't know is what is cousing this. Dealers are clueless and I actually don't blame them. My dealer replaced radio to fix this but that didn't last for long. I think there is a bigger issue here. This is some communication error with Sprint's network.

Just got a call from UConnect about this and told them it is not working and I'm getting nagged everyday by this message. With so many people having this issue they are well aware of it, they probably trained to say otherwise.

I'm not planning to go to dealer again at least not until Jeep/Chrysler/Uconnect figure this one out. They better do that fast!
__________________
2014 Jeep GC, V6, Black/Indigo with Adv Tech Package and ORAII
Reply With Quote
  #28  
Old 08-20-2013, 07:26 PM
Member
My Jeep: 2014 3.8L LJ
 
Join Date: Jul 2013
Location: PA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 470
bnepler is on a distinguished road
Garage
Re: Getting "Vehicle phone requires service message"

They picked up our 2014 Jeep GC Limited today at 8:30 am and returned it at 4:45 pm. They said they worked with Star an d came up with a solution. Only time will tell.
__________________
Reply With Quote
  #29  
Old 08-21-2013, 08:19 AM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Aug 2011
Location: NYC
Posts: 690
Thanks: 49
Thanked 18 Times in 12 Posts
Rep Power: 2241
Roki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond reputeRoki303 has a reputation beyond repute
I droped off my jeep today at the dealer. First radio that got installed was Feb 12 build and didn't solve the issue. Let's what happens this time.
__________________
2014 Jeep GC, V6, Black/Indigo with Adv Tech Package and ORAII
Reply With Quote
  #30  
Old 08-22-2013, 12:33 PM
Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 463
jpurvistx is on a distinguished road
Re: Getting "Vehicle phone requires service message"

I've had my 2014 Overland for 2 wks and have gotten this same message about 5-6 times now. I checked the installed software version and it's the newest one. My vehicle was built 6/2013. Ugh.

Also the uconnect will just fade to white and reboot. It sometimes does this 2-3x in a row, then it's fine for a long time. I had a Ford with the Ford My Touch that locked up a lot until they finally did an update that pretty much fixed the problem.

I guess I'll wait a while to see if they come up with a permanent fix. It makes you mad to spend this kind of money and have an issue like this.
__________________
Reply With Quote
  #31  
Old 08-22-2013, 02:35 PM
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 496
FormerlyKnownAs93YJ40 is on a distinguished road
Just had mine in at the dealer and asked about the same phone issue. They found one update for the radio and installed it. Operation #18600Z9H for reference... Time will tell. Currently running 13.28.2 and jeep was built mid-July of '13.
__________________
Reply With Quote
  #32  
Old 09-10-2013, 10:35 PM
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 238
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 5 Posts
Rep Power: 928
Briant73 has a reputation beyond reputeBriant73 has a reputation beyond reputeBriant73 has a reputation beyond reputeBriant73 has a reputation beyond reputeBriant73 has a reputation beyond repute
Got this message today but then it went away and I would see uconnect showing different signal strength and data connections speeds (1-3 bars and 3g or 1x). I have an August build with 13.28.2 software. I am hoping they don't have to replace anything if this keeps happening.

Now I do know there was a lot of power outages and other issues in my are today about the time it started.
__________________
Reply With Quote
  #33  
Old 09-12-2013, 08:51 PM
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 17
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 496
FormerlyKnownAs93YJ40 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Briant73 View Post
Got this message today but then it went away and I would see uconnect showing different signal strength and data connections speeds (1-3 bars and 3g or 1x). I have an August build with 13.28.2 software. I am hoping they don't have to replace anything if this keeps happening.

Now I do know there was a lot of power outages and other issues in my are today about the time it started.
Spoke to Uconnect today... New software to be released mon Sept 16th that should address this issue.
__________________
Reply With Quote
  #34  
Old 09-12-2013, 10:07 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Location: Chicagoland
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 486
TurboJB is on a distinguished road
Re: Getting "Vehicle phone requires service message"

Had the message come up randomly, about 3 or 4 times since I picked up the car last month. No other issues. Well, besides the volume that seems to creep up sometimes...
__________________
Reply With Quote
  #35  
Old 09-12-2013, 10:40 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: May 2013
Location: Utah
Posts: 70
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 606
Jimbo107 is on a distinguished road
Re: Getting "Vehicle phone requires service message"

Quote:
Originally Posted by TurboJB View Post
Had the message come up randomly, about 3 or 4 times since I picked up the car last month. No other issues. Well, besides the volume that seems to creep up sometimes...
Same here. Debated not bringing it in to the dealer but I did and they ended up replacing the radio.

Just got the same message today on the new one. I'm just ignoring it this time. I read the new update will fix this issue.
__________________
Reply With Quote
  #36  
Old 09-12-2013, 10:50 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Location: Chicagoland
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 486
TurboJB is on a distinguished road
Re: Getting "Vehicle phone requires service message"

Quote:
Originally Posted by Jimbo107 View Post
Same here. Debated not bringing it in to the dealer but I did and they ended up replacing the radio.

Just got the same message today on the new one. I'm just ignoring it this time. I read the new update will fix this issue.
No questions asked by the dealer? You only had to tell them you had the error message and they replaced the radio? I might do it if it solves the volume issue. Although I can't really call it an issue yet as it only happened a couple times so far...
__________________

__________________
_____________________________________________
2014 GC 4X4 V6 Limited, 8.4AN, Lux II, Tow, ORA I, Max Steel/Blk, Splash Guards
Weekend, Track and AutoX toy: 370Z, 6MT, Tour/Sport
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Vehicle phone needs service" gwnewman1 Trouble Shooting/Problems/Service 8 04-03-2013 03:15 PM
" service electric break system " and " service 4WD system " Rexie1983 Troubleshooting/Problems 0 03-18-2013 06:48 AM
"Service 4wd system" message Kayak83 Troubleshooting/Problems 5 01-03-2013 05:50 PM
Strange-MIL is constant and now ETC light comes on with message "Check Gauges" oldgeezer Troubleshooting/Problems 4 01-18-2012 07:10 PM
Dreaded "Service 4WD System" Message DaBigBone Troubleshooting/Problems 10 01-09-2012 09:31 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.