Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Trouble Shooting/Problems/Service

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 07-03-2012, 07:54 AM
Member
My Jeep: 2012 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2011
Location: Houston, TX
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1169
SWTBobcat is on a distinguished road
Installed trailer hitch, now have park assist errors! help!

Hey all,

Yesterday afternoon I installed a OEM trailer hitch on my 2012 Overland, following this thread: How to: OEM hitch Install

After getting everything back together I am now getting 2 error msgs on the EVIC:

"Service Park assist" and "Service Blind spot"

The only thing I can think of that happened is that I caused some sort of error when I disconnected the wiring harness for the backup sensors....

I'm need of some quick help as I was planning on leaving for my 4th of July camping trip this afternoon. Anyone seen this before?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 07-06-2012, 02:40 PM
Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2012
Location: Ontario
Posts: 45
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 854
theyoungjeepguy is on a distinguished road
Re: Installed trailer hitch, now have park assist errors! help!

Hi there,

First off, I would like to know if you yourself installed the OEM hitch with the trailer wiring harness or did someone else do it, or did the dealership do the work?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 08-22-2014, 06:41 PM
New Member
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Squirrel is on a distinguished road
Re: Installed trailer hitch, now have park assist errors! help!

Did you ever find the reason/resolution? I've got same problem
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2014, 09:16 PM
Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 55
Thanks: 1
Thanked 6 Times in 3 Posts
Rep Power: 1548
Nonstop is on a distinguished road
Re: Installed trailer hitch, now have park assist errors! help!

The thread is two years old and the OP hasn't been active since last Nov.

The last I read the suspect was a damaged sensor or a need for a simple reset..pulling of the batt. cable.? Maybe the sensor fuse will do it.. I am certain someone knows a procedure for this. I'll look when i get home at the files I downloaded for my install last year if no one chimes in by then, I know this was mentioned.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Service Park Assist System JeepPrincess Troubleshooting/Problems Discussion 4 05-25-2013 09:13 PM
Park Assist Disabled JDubz Troubleshooting/Problems 14 03-07-2012 11:25 PM
Trailer hitch installed RECDOG Grand Cherokee SRT - WK2 9 11-18-2011 10:12 AM
Front park assist. roddaz Grand Cherokee - WK 2 09-10-2011 03:39 PM
Park Assist fault Darren Weston Grand Cherokee - WK 0 08-25-2011 02:42 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 03:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community