Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Trouble Shooting/Problems/Service

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 04-17-2013, 12:18 PM
Premium Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 168
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 2 Posts
Rep Power: 1930
nikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond repute
Is this how the 14' uconnect is supposed to work? ipod.

My ipod works pretty good in the new jeep. A couple things though, ipod stays plugged in all the time and when I start the car the album art work does not show up, not does the 'tracks' button on the right side of the screen or the 'info' button. To get them to show up I have to push 'browse' then back out of that screen, then magically everything is there...same for everyone else? ipod classic btw.

So far only weird thing that has happened was today after getting back in the car and starting it up, the music slowed down on the artist I was listening to ipod also. Switched to a different playlist then back and the speed went back to normal. Per itunes my ipod is up to date, haven't tried it with my iphone plugged in yet, just over BT.
__________________

__________________
14' Grand Cherokee Limited Hemi 4x2
http://s107.photobucket.com/user/nik...and%20Cherokee
Reply With Quote
  #2  
Old 04-17-2013, 12:43 PM
Member
 
Join Date: Apr 2013
Location: Boise, ID
Posts: 264
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Rep Power: 656
mfa81 has a reputation beyond reputemfa81 has a reputation beyond repute
Re: Is this how the 14' uconnect is supposed to work? ipod.

I've been having weird behavior with my iPhone as well... looks like the uconnect software doesn't work flawlessly with iPod/iPhones... it gets lost sometimes! With album cover and that kinda stuff... but I don't need to reconnect, it usually comes back after a while. Not sure if it gets messed up during initialization...
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 05-09-2013, 01:58 PM
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 396
slythetove is on a distinguished road
Re: Is this how the 14' uconnect is supposed to work? ipod.

Quote:
Originally Posted by nikon858 View Post
My ipod works pretty good in the new jeep. A couple things though, ipod stays plugged in all the time and when I start the car the album art work does not show up, not does the 'tracks' button on the right side of the screen or the 'info' button. To get them to show up I have to push 'browse' then back out of that screen, then magically everything is there...same for everyone else? ipod classic btw.
Make sure you press Media in the radio touch screen. I find that if I last listed to iPod, shut off Jeep and come back - the music will play but it's not actually selected on Media anymore. Once you hit Media all the tracks and album art etc come back (as well as shuffle). No need to browse.
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2013, 02:44 PM
Premium Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 168
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 2 Posts
Rep Power: 1930
nikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond reputenikon858 has a reputation beyond repute
Re: Is this how the 14' uconnect is supposed to work? ipod.

Quote:
Originally Posted by slythetove View Post
Make sure you press Media in the radio touch screen. I find that if I last listed to iPod, shut off Jeep and come back - the music will play but it's not actually selected on Media anymore. Once you hit Media all the tracks and album art etc come back (as well as shuffle). No need to browse.
I figured that out too. Annoying though, shouldn't have to do that.
__________________
14' Grand Cherokee Limited Hemi 4x2
http://s107.photobucket.com/user/nik...and%20Cherokee
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
730 RHR Uconnect Will not work after crossing US Border!! darkdoom Audio/Visual/Navigation 11 06-28-2013 02:59 PM
Are both side mirrors supposed to auto dim? MadMax Grand Cherokee - WK2 - 19 02-18-2012 11:10 AM
anyone get their iPod 4th gen to work? ehorst Audio/Visual/Navigation 14 09-06-2011 07:05 PM
Uconnect/Ipod issue jon35ma Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 1 07-11-2011 01:49 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community