Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Trouble Shooting/Problems/Service

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 02-09-2013, 02:31 PM
Member
My Jeep: 2013 5.7L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Edmonds, Wa
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Rep Power: 577
sur_real1 is on a distinguished road
Send a message via MSN to sur_real1 Send a message via Skype™ to sur_real1
Question Weird Radio/Navigation Issue

Hey everyone,

I had the oddest thing happen to me on the way home the other day with my JGC. I've got a 13' Overland 5.7 with the Nav system. On my way home, the sound went away completely as well as the voice activation button stopped working. Also, I had a CD in the player and it wouldn't read it at all. Now, all of the other buttons, and navigation was working.

At first I tried restarting the stereo... Then I tried that 50 times as I was in traffic and had nothing better to do but get frustrated and hit the button

Second, I tried shutting down the vehicle and restarting it while at a stop light. Still

Third, I tried shutting it down, opening the door to completely kill all of the accessories and still

Lastly, I got home, sat in my parking spot, opened the door on the jeep and hit the start button 4-5 times, just cycling it through multiple start ups. Around the 5th time, the monitor flashed, the clock reset itself, and everything started working again

I have no idea what was wrong. I even called the dealership and of course I get the usual "Well, if it's working now, we probably can't figure it out" BS. Whatever, lol.

Has anyone run into a similar issue like this? I only have around 2800 miles on this thing.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 02-09-2013, 04:07 PM
Member
My Jeep: 2012 5.7L WK2
 
Join Date: Oct 2011
Location: Avon, CT USA
Posts: 201
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Rep Power: 1442
PECo has a reputation beyond reputePECo has a reputation beyond reputePECo has a reputation beyond reputePECo has a reputation beyond reputePECo has a reputation beyond reputePECo has a reputation beyond reputePECo has a reputation beyond reputePECo has a reputation beyond repute
Re: Weird Radio/Navigation Issue

I've never had the RHR cut out on me after it was up and running, but I've had it fail to start up completely. However, I've concluded that happens only when I try to start the bluetooth connection to my iPhone before the Jeep's electronics have had enough time to fully cycle on. I now wait for a minute or so before I connect my phone to avoid any chance of screwing up the start up cycle.
__________________

__________________
2012 Jeep Grand Cherokee Overland 4x4 5.7L ORAII Mineral Gray Dark/Light Frost Beige
Reply With Quote
  #3  
Old 02-09-2013, 05:27 PM
ColdCase's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,445
Thanks: 0
Thanked 26 Times in 25 Posts
Rep Power: 26415
ColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond repute
Re: Weird Radio/Navigation Issue

You may have thought you were reseting the radio, but you probably weren't. The RHR doesn't power down on power off until the CAN bus resets which is like 5-10 minutes after the car is turned off an you leave the vehicle. The most assured way to reset the radio is removing the radio fuse. I had the Nav lock up on the NJ turnpike one time. The only way it would reset was by removing the fuse.
__________________
2011 WK2 Overland Mineral Gray/Black, Advanced warning, V8; 2009 KK Rocky Mtn V6; 2000 WJ Laredo I6; 1979 CJ7 I6... green... miles of smiles :)
Reply With Quote
  #4  
Old 02-09-2013, 11:16 PM
Member
My Jeep: 2013 5.7L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Edmonds, Wa
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Rep Power: 577
sur_real1 is on a distinguished road
Send a message via MSN to sur_real1 Send a message via Skype™ to sur_real1
Re: Weird Radio/Navigation Issue

Thanks for the info ColdCase. If it happens again, I'll try to shut it down, walk away for 5-10 minutes and see what happens. And then try pulling the fuse.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 03-01-2013, 12:02 AM
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 553
drstara is on a distinguished road
Re: Weird Radio/Navigation Issue

i had the exact same thing happen to me in my '13 Overland, after owning for only aobut 1 week. Drove directly to dealer, they witnessed it, and by the time it got back to service, started working again. Wierd.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 03-03-2013, 02:47 PM
Member
My Jeep: 2013 5.7L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Edmonds, Wa
Posts: 39
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Rep Power: 577
sur_real1 is on a distinguished road
Send a message via MSN to sur_real1 Send a message via Skype™ to sur_real1
Re: Weird Radio/Navigation Issue

That's very interesting. Did you have a ticket filed directly with Chrysler to track the issue? I haven't had it happen since to note.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 03-08-2013, 02:24 AM
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 553
drstara is on a distinguished road
Re: Weird Radio/Navigation Issue

I don't believe a ticket was filed with Chrysler. They supposedly did reset the radio and checked to ensure it had the latest updates, which it did. The radio does do some odd things from time to time. Will watch it closely
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird issue hummer recovery team Troubleshooting/Problems 2 02-15-2013 12:22 AM
HELP!! Weird electrical issue jcostri09 Troubleshooting/Problems 7 11-01-2012 09:04 AM
Installed aftermarket radio, weird EVIC issue RageOfFury Trouble Shooting/Problems/Service 7 03-11-2012 09:11 AM
weird issue with my Jeep DGoral31 Grand Cherokee - WK 6 02-21-2011 04:21 PM
Weird issue with the clock in the radio today.. fivespeed6 Grand Cherokee - WK 3 12-16-2010 01:23 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community