430N Suddenly Not Responding to VC Button - Jeep Garage - Jeep Forum

Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 12-30-2015, 07:49 AM
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1262
jrhillma is on a distinguished road
430N Suddenly Not Responding to VC Button

2011 Overland with the 430N (RHB...I think?) system. About a week ago it started taking a long time between pressing the Voice Command button (top left on faceplate, top left steering wheel button) and when it would respond.

Now it's at the point where pressing either the faceplate or steering wheel button doesn't elicit a response from the radio at all. I haven't done anything to the radio or vehicle at all.

Any thoughts on how to fix this? Trip to the stealership?

Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-30-2015, 08:35 AM
WickedXJ's Avatar
Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Location: North Vancouver, BC Canada
Posts: 268
Thanks: 12
Thanked 19 Times in 18 Posts
Rep Power: 4232
WickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond repute
Re: 430N Suddenly Not Responding to VC Button

Which software are you running? I think the updates from 23→33→50 included some upgrades to vc/ucconect system.. Even if you're the latest version, maybe reflash it anyway?
__________________
2011 WK2 RRO 2.5" lift
275/65/18 Duratracs, Procomp 7036 Wheels
2014 HID/LED headlights
Auto HVAC, 430n, lockpick, rear view camera, RRO winch mount, smittybilt winch, some plastidip...
Reply With Quote
  #3  
Old 12-31-2015, 07:44 AM
Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1262
jrhillma is on a distinguished road
Re: 430N Suddenly Not Responding to VC Button

Quote:
Originally Posted by WickedXJ View Post
Which software are you running? I think the updates from 23→33→55 included some upgrades to vc/ucconect system.. Even if you're the latest version, maybe reflash it anyway?
I'm not sure what version it's on. I'll have to check that out later today. Is there somewhere to download the latest firmware? I have a vague recollection of doing an update a couple years back, but the details elude me.
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old 12-31-2015, 08:21 AM
WickedXJ's Avatar
Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Location: North Vancouver, BC Canada
Posts: 268
Thanks: 12
Thanked 19 Times in 18 Posts
Rep Power: 4232
WickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond reputeWickedXJ has a reputation beyond repute
Re: 430N Suddenly Not Responding to VC Button

Quote:
Originally Posted by jrhillma View Post
I'm not sure what version it's on. I'll have to check that out later today. Is there somewhere to download the latest firmware? I have a vague recollection of doing an update a couple years back, but the details elude me.
On Sox's server
Look here:
New (Aug 9, 2013) Software Update MyGIG RBZ-RHB 50.00.07
__________________
2011 WK2 RRO 2.5" lift
275/65/18 Duratracs, Procomp 7036 Wheels
2014 HID/LED headlights
Auto HVAC, 430n, lockpick, rear view camera, RRO winch mount, smittybilt winch, some plastidip...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blower suddenly not working jdswift Troubleshooting/Problems Discussion 1 09-16-2015 08:33 PM
Volume controls suddenly not working NAD834 2014+ Cherokee-KL 3 12-15-2013 10:38 AM
2014 Radio isnt Responding phillysrt Grand Cherokee SRT - WK2 11 09-29-2013 05:59 PM
Suddenly stuck after hours... Knoxxio Export & Diesel Powered Jeep Models 11 08-31-2012 06:36 AM

» Premium Vendor Showcase
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by FCA US LLC. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar and SRT are registered trademarks of FCA US LLC.