Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 05-02-2013, 07:41 AM
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 660
capric621 is on a distinguished road
Alpine INE-W927HD Hissing Noise

I have just recently switched from the Kenwood DNX890HD to Alpine INE-W927HD. I am being driven nuts by a hissing noise. It is a constant white noise that is happening no matter what I'm doing, sound muted, sound on 0, music paused, music on.

I have contacted Crutchfield and they have no solutions. I hard wired the stereo ground to the chasis, no luck. I tried rewiring it to car ground with multiple harnesses. I went back and hooked up factory stereo, no white noise. I hooked up my Kenwood no white noise happening. Put Alpine back in and White noise is back. It doesn't get louder when I turn up the volume or drive, just a constant volume.

Any other suggestions? The only thing I can think of trying a ground loop isolator, but I'm not sure if that will fix anything.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 05-02-2013, 08:15 AM
RageOfFury's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,372
Thanks: 97
Thanked 28 Times in 26 Posts
Rep Power: 11305
RageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond repute
Re: Alpine INE-W927HD Hissing Noise

Could be a bad headunit. My INE-S920HD doesn't have any hiss/white noise. I suggest doing an RMA on it through Crutchfield.
__________________

__________________
2011 WK2 Laredo E V6 4x4
Reply With Quote
  #3  
Old 05-02-2013, 08:31 AM
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 660
capric621 is on a distinguished road
Re: Alpine INE-W927HD Hissing Noise

Did you notice if you had to do any sort of different connections to the RPC harness? The only thing different I noticed was that the orange/white was for reverse camera on the alpine and I had to hook that up to the green reverse out from the harness.

Crutchfield is starting to give me a hard time since this is my 3rd stereo. But I am with you thinking that this is an issue with the unit. Just going to try everything I can before I send it back a 3rd time.
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 05-02-2013, 10:25 AM
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 999
leks66 is on a distinguished road
Do you have An aftermarket amp?
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 05-02-2013, 10:46 AM
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 660
capric621 is on a distinguished road
Re: Alpine INE-W927HD Hissing Noise

No factory amp
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 05-02-2013, 12:36 PM
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 999
leks66 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by capric621 View Post
No factory amp
Strange that only the alpine unit would do that. Try moving the ground, or grounding the Headunit chassis. I have the same deck and no issues with hiss unless I turn my amp gains all the way up. But I am running an aftermarket amp
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 05-02-2013, 12:59 PM
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 660
capric621 is on a distinguished road
Re: Alpine INE-W927HD Hissing Noise

Yeah I am going to try a another unit. They can't come up with a reason on why it's happening. Here is a video of the noise. Have to listen close over the camera feedback but you can hear it coming on and off. Even more so at the end of the video.

__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 06-03-2013, 12:39 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
terminalv is on a distinguished road
Re: Alpine INE-W927HD Hissing Noise

I have been experiencing the exact same issue. I had Crutchfield send me a second INE927 and it had the same white noise hiss. To troubleshoot I even connected the stereo outside of the vehicle using a speaker and car battery and it had the same white noise hiss. I have since added an amplifier and it still has the exact same hiss. If I connect an external device directly to the amp no noise. Were you able to find a solution? Thanks,
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 06-03-2013, 12:43 PM
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 660
capric621 is on a distinguished road
Re: Alpine INE-W927HD Hissing Noise

Yes I found an answer. Return the Alpine and don't look back haha. I finally ended up getting a Pioneer AVIC-150BH, I got it off Amazon and saved almost $300 from the Crutchfield price. It has no hissing issues, no freezing issues and has more features than the kenwood and alpine had. Not only does it have the nav, pandora, sd card reader, usb and iphone but it has advanced app radio that lets you run certain iphone and Android apps.

So far I am more than happy. Sorry you have the same issue, but at least it confirms I'm not crazy like Crutchfield and Alpine kept making me feel.
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 06-03-2013, 02:38 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
terminalv is on a distinguished road
Re: Alpine INE-W927HD Hissing Noise

Thanks for the quick response. I totally agree with you that they think we are crazy. They keep telling me that high end stereo's make that sound and that it is not a defect.
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 06-03-2013, 02:46 PM
Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 660
capric621 is on a distinguished road
Re: Alpine INE-W927HD Hissing Noise

Yeah they tried the same bs with me. I even tried to send them the video I made but they didn't want to see it. That is why I gave up. No other stereos made that sound so neither should the Alpine. Especially for $1200!

So I would give up before it drives you insane. It had me up many nights trying everything I could think of or read about. Nothing worked.
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alpine INE-Z928HD Vince_K Audio/Visual/Navigation 22 05-30-2013 01:05 PM
Hissing noise under my WK2 Matterhorn Trouble Shooting/Problems/Service 5 02-11-2013 09:07 PM
A/C Hissing Sound and Dealer Attitude hammer1234 Trouble Shooting/Problems/Service 17 03-14-2012 02:22 PM
A/C Hissing Noise? Crestwood1001 Troubleshooting/Problems 9 09-30-2011 09:52 PM
WJ Stealthbox with Alpine Type R and Alpine PDX-1.600 bill38jeep Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 7 11-16-2010 06:08 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.