Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 06-30-2013, 08:10 PM
jacko15's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 2,197
Thanks: 214
Thanked 173 Times in 138 Posts
Rep Power: 89730
jacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond repute
First electronic glitches

Well, I guess it was only a matter of time, but I encountered my first glitches this evening. Started my Jeep in the garage, and after the Uconnect screen went to the radio, I put it in reverse, and no back-up camera display. It stayed on the radio screen. Backed up about ten feet, and still no change. Put it in park for a few seconds, and then back into reverse, and the back-up camera screen came on. Made a number of stops and back-up camera worked as usual. Will keep an eye on that for now.
After two more stops, one for dinner, started Jeep, and no speedometer screen, completely black, and gauges didn't move. Shut it down, opened and closed door, restarted, and still no speedo display or gauge movement. Drove about five miles like this and parked for about fifteen minutes. Restarted the Jeep and all was back to normal. Made a few more stops and all is still working normally. Will keep an eye on this too.
Running the Uconnect 13.19 update since 6-25. These are the first such problems I've encountered since my vehicle was delivered 4-13, almost 2,000 miles. I won't bother with the dealer now, but will mention this to him when I take it in for my first service, unless it keeps recurring.
__________________

__________________
Mine: 2014 Overland 4x4 V6, ORA II, billet silver/black, Michelin LTX M/S 2's, MaxCare Lifetime, delivered 4-13-'13
Wife's Jeep: 2008 Compass Sport 4x4, 2.4L I4 DOHC, CVT, Lifetime powertrain warranty
Reply With Quote
  #2  
Old 06-30-2013, 08:42 PM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,395
Thanks: 341
Thanked 369 Times in 320 Posts
Rep Power: 1801977
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: First electronic glitches

This is one of those times I have to say, sorry to welcome you to the club.

Hopefully all will be OK in the morning.


---
__________________

__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #3  
Old 06-30-2013, 09:04 PM
nachojeep's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 603
nachojeep is on a distinguished road
Garage
Re: First electronic glitches

I've heard the explanations/excuses/empathy...

Why does it seem like so many of us are just accepting the new uconnect for being so glitchy?

Why are we willing to wait for the next service on our vehicle?

Why did I get a "lecture" because i put the words lemon and law into my reply?

I'm sure we all work hard for our money and therefore our trucks so why are we not taking chrysler to task on this?

They should take full responsibility for their faulty product. You, I and others shouldnt have to deal with this.

I'm sorry if I am venting... I wish more of you were more pissed off, or all of us were happy and truely proud of the product we drive.

To clarify: I am not directing my anger toward you or anyone on this thread, just Jeep/Uconnect.
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 06-30-2013, 09:20 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 861 Times in 470 Posts
Rep Power: 1927152
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: First electronic glitches

Quote:
Originally Posted by jacko15 View Post
Well, I guess it was only a matter of time, but I encountered my first glitches this evening. Started my Jeep in the garage, and after the Uconnect screen went to the radio, I put it in reverse, and no back-up camera display. It stayed on the radio screen. Backed up about ten feet, and still no change. Put it in park for a few seconds, and then back into reverse, and the back-up camera screen came on. Made a number of stops and back-up camera worked as usual. Will keep an eye on that for now.
After two more stops, one for dinner, started Jeep, and no speedometer screen, completely black, and gauges didn't move. Shut it down, opened and closed door, restarted, and still no speedo display or gauge movement. Drove about five miles like this and parked for about fifteen minutes. Restarted the Jeep and all was back to normal. Made a few more stops and all is still working normally. Will keep an eye on this too.
Running the Uconnect 13.19 update since 6-25. These are the first such problems I've encountered since my vehicle was delivered 4-13, almost 2,000 miles. I won't bother with the dealer now, but will mention this to him when I take it in for my first service, unless it keeps recurring.
You are on a registered Radio right Jacko? Might be App Havoc... Not that this is an excuse because it shouldn't happen this way. It would be interesting to see what does happen tomorrow (and maybe not first thing but later on). I am interested though, I am away most of Tomorrow and Tuesday but please PM me with what happens.

Quote:
Originally Posted by bill_de View Post
This is one of those times I have to say, sorry to welcome you to the club.

Hopefully all will be OK in the morning.


---
Sorry Bill no Asprin for Jeeps.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 06-30-2013, 09:31 PM
jacko15's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 2,197
Thanks: 214
Thanked 173 Times in 138 Posts
Rep Power: 89730
jacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond repute
Re: First electronic glitches

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
You are on a registered Radio right Jacko?
Registered from day one. I'll keep you updated.
__________________
Mine: 2014 Overland 4x4 V6, ORA II, billet silver/black, Michelin LTX M/S 2's, MaxCare Lifetime, delivered 4-13-'13
Wife's Jeep: 2008 Compass Sport 4x4, 2.4L I4 DOHC, CVT, Lifetime powertrain warranty
Reply With Quote
  #6  
Old 06-30-2013, 09:39 PM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,395
Thanks: 341
Thanked 369 Times in 320 Posts
Rep Power: 1801977
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: First electronic glitches

Quote:
Originally Posted by nachojeep View Post
I've heard the explanations/excuses/empathy...

Why does it seem like so many of us are just accepting the new uconnect for being so glitchy?

Why are we willing to wait for the next service on our vehicle?

Why did I get a "lecture" because i put the words lemon and law into my reply?

I'm sure we all work hard for our money and therefore our trucks so why are we not taking chrysler to task on this?

They should take full responsibility for their faulty product. You, I and others shouldnt have to deal with this.

I'm sorry if I am venting... I wish more of you were more pissed off, or all of us were happy and truely proud of the product we drive.

To clarify: I am not directing my anger toward you or anyone on this thread, just Jeep/Uconnect.
We would all like everything perfect. But being pissed won't get things fixed any faster. If you think that there isn't a team working on the issues you are naive. Thinking that everybody should be pissed is immature. Getting worked up over something hurts you and helps nobody. Nothing wrong with ranting once in awhile. Doing it at every opportunity doesn't help the situation.
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
The Following 4 Users Say Thank You to bill_de For This Useful Post:
  #7  
Old 06-30-2013, 09:43 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 861 Times in 470 Posts
Rep Power: 1927152
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by bill_de View Post

We would all like everything perfect. But being pissed won't get things fixed any faster. If you think that there isn't a team working on the issues you are naive. Thinking that everybody should be pissed is immature. Getting worked up over something hurts you and helps nobody. Nothing wrong with ranting once in awhile. Doing it at every opportunity doesn't help the situation.
+1 Bill! Thanks!
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 06-30-2013, 09:59 PM
SnoFire's Avatar
The Negotiator
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wisconsin
Posts: 4,909
Thanks: 55
Thanked 139 Times in 117 Posts
Rep Power: 390172
SnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by bill_de View Post

We would all like everything perfect. But being pissed won't get things fixed any faster. If you think that there isn't a team working on the issues you are naive. Thinking that everybody should be pissed is immature. Getting worked up over something hurts you and helps nobody. Nothing wrong with ranting once in awhile. Doing it at every opportunity doesn't help the situation.
I 2nd that Bill, I've had my share of gremlins in the radio here or there. 95% of the time it works as it should. I will mention it Tuesday when I are it in for an Oil change Nd tire rotation/ balance. Does it suck, ya but getting completely pissed about it and ranting isn't going to do anything. Posting every chance you get to just to rant gets annoying and really makes some people not wanting to come back just to see they same rants in different posts. UConnect is working on the issues, they aren't giving up since there are quite a few manufactures running this system. If it is that bad then take it back and demand a replacement or to fix it, plan and simple.
__________________
2014 GC Limited V6 LuxII/Tow/RA4 Max Steel/Blk Michelin LTX M/S2

Reply With Quote
  #9  
Old 07-01-2013, 09:45 AM
jacko15's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 2,197
Thanks: 214
Thanked 173 Times in 138 Posts
Rep Power: 89730
jacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond repute
Re: First electronic glitches

Personally, I don't like having problems, but it is what it is, and it's a pretty new technology. Having been involved in the computer world, in one way or another, since the late 60's, I'm used to these kinds of glitches, and only too happy to be part of the solution anyway I can. So rather than rant about my problems, I prefer to pass along any information I can to those who are working on answers. By the way, went on a few errands this morning, and everything was working fine. Is it perfect? Don't know. But I'll keep the folks here working on the problems updated. Also, I've never once regretted my purchase, and I'm still lovin' my Jeep.
__________________
Mine: 2014 Overland 4x4 V6, ORA II, billet silver/black, Michelin LTX M/S 2's, MaxCare Lifetime, delivered 4-13-'13
Wife's Jeep: 2008 Compass Sport 4x4, 2.4L I4 DOHC, CVT, Lifetime powertrain warranty
Reply With Quote
  #10  
Old 07-01-2013, 08:25 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 631
MZ1115 is on a distinguished road
Re: First electronic glitches

2014 JGC Summit:

Took delivery on May 3rd. About 2 weeks later started to have trouble with settings changing on their own and climate control would not work properly with remote start. In the mean time I must have checked some on-line questionnaire after delivery that said I wanted more info on U Connect. I got a call from a very nice rep who told me that some glitches will work themselves out. Towards the end of May the screen went completely blank and then came back on. Ever since then everything is working perfectly. Recently went to the dealership to have a piece of interior vinyl replaced that was damaged from factory or during dealer prep.

Service guy wrote it up during that visit and tech wrote all settings were cycled numerous times and were performing properly. Climate control performing properly in remote start mode.

No further issues to date.
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 07-01-2013, 08:33 PM
jacko15's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 2,197
Thanks: 214
Thanked 173 Times in 138 Posts
Rep Power: 89730
jacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond repute
Re: First electronic glitches

Quote:
Originally Posted by MZ1115 View Post
2014 JGC Summit:

Took delivery on May 3rd. About 2 weeks later started to have trouble with settings changing on their own and climate control would not work properly with remote start. In the mean time I must have checked some on-line questionnaire after delivery that said I wanted more info on U Connect. I got a call from a very nice rep who told me that some glitches will work themselves out. Towards the end of May the screen went completely blank and then came back on. Ever since then everything is working perfectly. Recently went to the dealership to have a piece of interior vinyl replaced that was damaged from factory or during dealer prep.

Service guy wrote it up during that visit and tech wrote all settings were cycled numerous times and were performing properly. Climate control performing properly in remote start mode.

No further issues to date.
Glad to hear your problems are resolved. Hope this is common with these types of issues.
__________________
Mine: 2014 Overland 4x4 V6, ORA II, billet silver/black, Michelin LTX M/S 2's, MaxCare Lifetime, delivered 4-13-'13
Wife's Jeep: 2008 Compass Sport 4x4, 2.4L I4 DOHC, CVT, Lifetime powertrain warranty
Reply With Quote
  #12  
Old 07-01-2013, 08:41 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 631
MZ1115 is on a distinguished road
Re: First electronic glitches

A while back GM was having trouble with their system and there was an article in the paper saying that there was going to be class action law suits and the like. All those problems/glitches were rectified and you do now hear anything more about it.
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electronic Rust Proofing Brett Grand Cherokee - WK2 - 1 09-04-2012 06:28 AM
Electronic mapping just4fun Tech Tips/DIY/How To 2 12-04-2011 10:32 AM
electronic throttle control turner1 Engine Performance/Intake/Exhaust 3 08-30-2011 02:10 PM
Electronic Cut Off tman1423 Grand Cherokee - WK 5 04-16-2011 01:26 PM
Any glitches after weeks of driving? Lingohocken Trouble Shooting/Problems/Service 156 11-29-2010 02:36 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.