Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 02-20-2012, 12:22 AM
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Karl_S is on a distinguished road
Help Please!! Aftermarket Radio/NAV

I have been experiencing a very strange problem, and could use some advice.

I had a JVC KW-NT50HDT In-Dash 6.1" CD/DVD Navigation unit installed in my 1 yr old, 2011 Grand Cherokee the first week of January.

I live in Minnesota, and we have had a very mild winter. But I have noticed on the few days that we have had cold weather temps, that I come out and the radio does not power up. Totally black.... nothing.

The first time this happened, after trying everything I could think of, I decided to check the fuse for the radio/ amp. The fuse was OK (not blown), so I simply reinserted it back into the fuse block, and voila, the radio powered up normally.

This has now happened six times, and each time, I simply remove the fuse, and reinsert the same fuse. In each occasion, the radio powers up again. On warmer days (mid- to upper 30's) I have not seen the loss of power issue. Other than this issue, the radio, and the vehicle has performed flawlessly.

Please, I am frustrated. Does anyone know what's going on?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 02-20-2012, 01:30 PM
ColdCase's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,445
Thanks: 0
Thanked 26 Times in 25 Posts
Rep Power: 26416
ColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond reputeColdCase has a reputation beyond repute
Re: Help Please!! Aftermarket Radio/NAV

Sounds like an issue with the radio, perhaps the HDD does't want to start up when cold, but the extra juice of a power on reset will kick it off.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 02-20-2012, 01:37 PM
moosehead's Avatar
Horseshoe for the Donkeys

My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2010
Location: CO Rockies
Posts: 3,163
Thanks: 214
Thanked 94 Times in 82 Posts
Rep Power: 1620644
moosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond repute
Re: Help Please!! Aftermarket Radio/NAV

Before taking it back to your installer for them to handle, suggest maybe trying either replacement fuse or slightly upsized fuse. Longshot, but Sounds like it could be a loose fuse capsule?
__________________
2011 JGC Oland Hemi / Borla Catback Proto / Hemifever Tune on DS Trinity / Flyin Ryan PTB / Volant CAI / Bwoody Sway Links / BT Catch Can & Underhood Kit / Jon's Tinted Tails / SRT8 Hood, Steering Wheel, Shiftknob, Pedals / Firestone Dest AT's & Winter 18's / Focal 165 Component Fronts, Alpine PDX 5 Amp, Rockford Fosgate P3 10" Sub & Fiberglass Enclosure / PS2 Grill, Mirrors & Liftgate Strip / Tow Hooks & Skids / JW Speaker LED Foglights / Debadged, Tint, Clear Bra / Sharkfin / Vled & Putco LED's / JRoll Uber-Tech Cabin Filter / RA & Yak Roof Rack / Lit Sills, Slush & Cargo Mats
Reply With Quote
  #4  
Old 02-20-2012, 08:41 PM
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Karl_S is on a distinguished road
Re: Help Please!! Aftermarket Radio/NAV

Thanks, Moosehead... I neglected to mention that sometime between the third or fourth time this happened in this way, I did totally replace the fuse-- thinking maybe the internal conductor had a microcrack that somehow widened when cold-- and the physical handling somehow made a circuit again. That has proved to not be the case...
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 02-20-2012, 09:01 PM
RageOfFury's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2011
Location: Ottawa, Canada
Posts: 1,371
Thanks: 97
Thanked 27 Times in 25 Posts
Rep Power: 11186
RageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond reputeRageOfFury has a reputation beyond repute
Re: Help Please!! Aftermarket Radio/NAV

Some of those dvd/nav headunits don't play nice when it's really cold outside. They usually recommend you wait until the vehicle warms up before turning it on.

Also, what sort of wiring harness did you/they use? PAC C2R-CHY4??
__________________
2011 WK2 Laredo E V6 4x4
Reply With Quote
  #6  
Old 02-20-2012, 10:25 PM
Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Jan 2012
Location: Bergen County, NJ
Posts: 506
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1511
Dabitz has a reputation beyond reputeDabitz has a reputation beyond reputeDabitz has a reputation beyond reputeDabitz has a reputation beyond reputeDabitz has a reputation beyond repute
Garage
Re: Help Please!! Aftermarket Radio/NAV

I have the same radio with no issues at all... (knock on wood)
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 03-05-2012, 07:06 AM
New Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Karl_S is on a distinguished road
Re: Help Please!! Aftermarket Radio/NAV

Quote:
Originally Posted by RageOfFury View Post
Some of those dvd/nav headunits don't play nice when it's really cold outside. They usually recommend you wait until the vehicle warms up before turning it on.

Also, what sort of wiring harness did you/they use? PAC C2R-CHY4??

Problem solved. The interface harness was to blame. Replaced it last week, and have had no problems since.... knock on wood....
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 03-05-2012, 11:09 AM
moosehead's Avatar
Horseshoe for the Donkeys

My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2010
Location: CO Rockies
Posts: 3,163
Thanks: 214
Thanked 94 Times in 82 Posts
Rep Power: 1620644
moosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond reputemoosehead has a reputation beyond repute
Re: Help Please!! Aftermarket Radio/NAV

Cool, glad you got it squared away.
__________________

__________________
2011 JGC Oland Hemi / Borla Catback Proto / Hemifever Tune on DS Trinity / Flyin Ryan PTB / Volant CAI / Bwoody Sway Links / BT Catch Can & Underhood Kit / Jon's Tinted Tails / SRT8 Hood, Steering Wheel, Shiftknob, Pedals / Firestone Dest AT's & Winter 18's / Focal 165 Component Fronts, Alpine PDX 5 Amp, Rockford Fosgate P3 10" Sub & Fiberglass Enclosure / PS2 Grill, Mirrors & Liftgate Strip / Tow Hooks & Skids / JW Speaker LED Foglights / Debadged, Tint, Clear Bra / Sharkfin / Vled & Putco LED's / JRoll Uber-Tech Cabin Filter / RA & Yak Roof Rack / Lit Sills, Slush & Cargo Mats
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
To those who have installed an aftermarket or Double DIN radio in a WJ... StephenE Audio/Visual/Navigation 5 12-06-2011 07:52 PM
OEM nav dash bezel with aftermarket unit pics tig488 Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 11 11-27-2011 08:20 AM
Aftermarket NAV Upgrade Install Questions... alamarca Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 59 07-20-2011 06:27 PM
aftermarket in dash dvd/nav ThaSaint Grand Cherokee - WK 0 05-04-2011 09:59 PM
Aftermarket radio install problems cbnbmore Audio/Visual/Navigation 16 09-13-2010 05:44 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 09:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community