Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 04-20-2012, 11:52 AM
New Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Dark is on a distinguished road
Problem: UConnect "mutes" party on other end during call

Hi guys,

I have a very annoying problem when using the UConnect thru the OEM Media Center.

Especially during longer calls(~10mins or so) the other party's volume is somehow lowered -nearly muted- so that you're not able to hear them anymore. To remedy you have to press the volume buttons on the steering wheel (or turn the knob on the radio) for just a single increment and they return to their original volume.

When looking at the volume level in the display while doing so, it says for example it is 21, so it was on 20 before.

I've been experiencing this using a Blackberry Bold 9780. I don't have such issues on my separate UConnect in my WJ.

MyGig software is s/th like 2.4XX or so. But it already did this with the original 1.XXX version. I also updated the blackberry twice since it first hit me. Still no joy.

Anyone else having this problem? Any input??

Thanks in advance!

Best,
Dark.
__________________

__________________
2011 Jeep WK2 5.7L Overland
2010 Ford F-150 Raptor 6.2L
2007 Jeep JK 6.1L
2002 Jeep WJ 4.7L
Reply With Quote
  #2  
Old 04-20-2012, 12:43 PM
*sox*'s Avatar
Italien MOPAR Guy :-)

 
Join Date: Oct 2011
Location: Basel / Switzerland
Posts: 1,846
Thanks: 86
Thanked 71 Times in 59 Posts
Rep Power: 570891
*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to *sox* Send a message via Skype™ to *sox*
Ciao dark

First you must update to the newest update 2.403 and then try again


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 04-20-2012, 01:14 PM
New Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Dark is on a distinguished road
Re: Problem: UConnect "mutes" party on other end during call

Software is "2.403 w/clock fix".

Issue remains the same.

Thanks,
Dark.
__________________
2011 Jeep WK2 5.7L Overland
2010 Ford F-150 Raptor 6.2L
2007 Jeep JK 6.1L
2002 Jeep WJ 4.7L
Reply With Quote
  #4  
Old 04-20-2012, 03:24 PM
*sox*'s Avatar
Italien MOPAR Guy :-)

 
Join Date: Oct 2011
Location: Basel / Switzerland
Posts: 1,846
Thanks: 86
Thanked 71 Times in 59 Posts
Rep Power: 570891
*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to *sox* Send a message via Skype™ to *sox*
Re: Problem: UConnect "mutes" party on other end during call

have you the last firmenware on the bb?

this are a bluethoot compatibility "issue"
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 04-21-2012, 06:16 PM
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1630
xsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond repute
Re: Problem: UConnect "mutes" party on other end during call

which radio do you have?



Quote:
Originally Posted by Dark View Post
Hi guys,

I have a very annoying problem when using the UConnect thru the OEM Media Center.

Especially during longer calls(~10mins or so) the other party's volume is somehow lowered -nearly muted- so that you're not able to hear them anymore. To remedy you have to press the volume buttons on the steering wheel (or turn the knob on the radio) for just a single increment and they return to their original volume.

When looking at the volume level in the display while doing so, it says for example it is 21, so it was on 20 before.

I've been experiencing this using a Blackberry Bold 9780. I don't have such issues on my separate UConnect in my WJ.

MyGig software is s/th like 2.4XX or so. But it already did this with the original 1.XXX version. I also updated the blackberry twice since it first hit me. Still no joy.

Anyone else having this problem? Any input??

Thanks in advance!

Best,
Dark.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 04-22-2012, 01:13 PM
*sox*'s Avatar
Italien MOPAR Guy :-)

 
Join Date: Oct 2011
Location: Basel / Switzerland
Posts: 1,846
Thanks: 86
Thanked 71 Times in 59 Posts
Rep Power: 570891
*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to *sox* Send a message via Skype™ to *sox*
Re: Problem: UConnect "mutes" party on other end during call

Quote:
Originally Posted by xsdbs View Post
which radio do you have?

rer
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"press the uconnect phone button to answer." dsmith14 Audio/Visual/Navigation 16 11-08-2013 01:32 PM
"Phone Call Complete"...... bselman Audio/Visual/Navigation 23 06-04-2011 12:32 PM
Call me crazy...20" wheels and a 3.5" lift? Relwarc Visual Modifications 36 04-11-2011 03:19 PM
WHy do they call the saddle int. "NEW"?? 2011RitterGC Grand Cherokee - WK2 - 12 01-28-2011 08:40 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community