PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update - Jeep Garage - Jeep Forum

Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 05-02-2016, 12:26 PM
Member
 
Join Date: Apr 2014
Posts: 69
Thanks: 5
Thanked 11 Times in 10 Posts
Rep Power: 1749
Kidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond reputeKidd_Funkadelic has a reputation beyond repute
PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

I just updated the uconnect image within minutes of it becoming available for my VIN (an hour earlier it said no updates), and I seem to be having problems:

EDIT#2: The first issue (I'll put at the bottom of this msg now) seems to have worked itself out. However my second issue persists and is really unacceptable:

I leave an ipod plugged in w/ my full music collection. It seems after a few minutes the source is changing to iPod automatically. It happens every power on, so you can't just leave it on XM and always get in and have XM...

Anyway, you've been warned.

EDIT:

One other thing to note, don't be an idiot like me: I'm so used to Windows updates requiring a reboot mid-upgrade, and was only half paying attention. I saw one of the Update Units titled "XM Update" and noted it wasn't the last one to upgrade. I then saw the head unit restart and figured for some reason the XM component required a reboot to finish upgrading. I mean, I was kind of expecting an "Upgrade complete" message at some point. So I let it re-start the upgrade process. I got the "are you sure" screen, and should have just stopped when I saw it ask if I wanted to upgrade from/to the same version #, but didn't. So I sat through the entire upgrade process twice... Oops.

EDIT#2: Original problem (now gone):

The main one is w/ the Uconnect music apps. These appear to have become completely non-functional. There was already an unacceptably long wait while they loaded (One hope I had was that the update would make them load faster). I'm seeing the wait time doubled for them to become available, and after they do, selecting any of them results in the "[APP] Initializing..." screen w/ a 5 bullet progress meter below that. This is the screen that appears prior to the app specific splash screens. I get stuck here for 10 seconds or so, and then it boots back to the app list.

I tried a few times and once I briefly got the Jeep splash screen you see when the radio is first powered on, indicating some kind of soft reboot in the background, but it returned right to the app list. And another time I got an error screen that said something like "DRMv_sync is busy. Try again later" or something to that affect (def w/ drm in the name.) So something is failing during app loading.

Also w/ the uconnect apps screen, I selected "show all" rather than the favorite apps tab I was on, and after that was not able to re-select "favorites" or "running" apps. It just ignored button presses. All in all seems like a pretty shitty "upgrade".

I did this during my lunch break so don't have time to call cust svc at this point. I tried the manual soft reboot that the cust svc calls I've had for previous issues suggested by holding the mute & select buttons until the head unit resets, but that didn't fix anything.

Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-02-2016, 04:07 PM
schmieg's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 561
Thanks: 6
Thanked 74 Times in 61 Posts
Rep Power: 2028
schmieg has a reputation beyond reputeschmieg has a reputation beyond repute
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

Quote:
Originally Posted by Kidd_Funkadelic View Post
I just updated the uconnect image within minutes of it becoming available for my VIN (an hour earlier it said no updates), and I seem to be having problems:

The main one is w/ the Uconnect music apps. These appear to have become completely non-functional. There was already an unacceptably long wait while they loaded (One hope I had was that the update would make them load faster). I'm seeing the wait time doubled for them to become available, and after they do, selecting any of them results in the "[APP] Initializing..." screen w/ a 5 bullet progress meter below that. This is the screen that appears prior to the app specific splash screens. I get stuck here for 10 seconds or so, and then it boots back to the app list.

I tried a few times and once I briefly got the Jeep splash screen you see when the radio is first powered on, indicating some kind of soft reboot in the background, but it returned right to the app list. And another time I got an error screen that said something like "DRMv_sync is busy. Try again later" or something to that affect (def w/ drm in the name.) So something is failing during app loading.

Also w/ the uconnect apps screen, I selected "show all" rather than the favorite apps tab I was on, and after that was not able to re-select "favorites" or "running" apps. It just ignored button presses. All in all seems like a pretty shitty "upgrade".

I did this during my lunch break so don't have time to call cust svc at this point. I tried the manual soft reboot that the cust svc calls I've had for previous issues suggested by holding the mute & select buttons until the head unit resets, but that didn't fix anything.

A second thing I noticed other than the apps:

It's going to be quite annoying if it continues beyond just the first power on (which I never got past as I was doing a reset each time due to the above problems). I leave an ipod plugged in w/ my full music collection. It seems after a few minutes the source is changing to iPod automatically. If that happens every power on I'll be pretty pissed.

Anyway, you've been warned.

EDIT:

One other thing to note, don't be an idiot like me: I'm so used to Windows updates requiring a reboot mid-upgrade, and was only half paying attention. I saw one of the Update Units titled "XM Update" and noted it wasn't the last one to upgrade. I then saw the head unit restart and figured for some reason the XM component required a reboot to finish upgrading. I mean, I was kind of expecting an "Upgrade complete" message at some point. So I let it re-start the upgrade process. I got the "are you sure" screen, and should have just stopped when I saw it ask if I wanted to upgrade from/to the same version #, but didn't. So I sat through the entire upgrade process twice... Oops.
After the upgrade, did you follow the power down sequence? If not, that could be the cause of the problems.
__________________
--- Mike
2014 Grand Cherokee Overland, 3.6 Liter, OAII, Adv. Tech Group, MoPar Rock Rails

Reply With Quote
  #3  
Old 05-03-2016, 03:51 PM
JeepCares's Avatar
Jeep Customer Service
 
Join Date: Jan 2016
Location: Michigan
Posts: 326
Thanks: 4
Thanked 93 Times in 68 Posts
Rep Power: 201339
JeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond repute
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

Quote:
Originally Posted by Kidd_Funkadelic View Post
I just updated the uconnect image within minutes of it becoming available for my VIN (an hour earlier it said no updates), and I seem to be having problems:

EDIT#2: The first issue (I'll put at the bottom of this msg now) seems to have worked itself out. However my second issue persists and is really unacceptable:

I leave an ipod plugged in w/ my full music collection. It seems after a few minutes the source is changing to iPod automatically. It happens every power on, so you can't just leave it on XM and always get in and have XM...

Anyway, you've been warned.

EDIT:

One other thing to note, don't be an idiot like me: I'm so used to Windows updates requiring a reboot mid-upgrade, and was only half paying attention. I saw one of the Update Units titled "XM Update" and noted it wasn't the last one to upgrade. I then saw the head unit restart and figured for some reason the XM component required a reboot to finish upgrading. I mean, I was kind of expecting an "Upgrade complete" message at some point. So I let it re-start the upgrade process. I got the "are you sure" screen, and should have just stopped when I saw it ask if I wanted to upgrade from/to the same version #, but didn't. So I sat through the entire upgrade process twice... Oops.

EDIT#2: Original problem (now gone):

The main one is w/ the Uconnect music apps. These appear to have become completely non-functional. There was already an unacceptably long wait while they loaded (One hope I had was that the update would make them load faster). I'm seeing the wait time doubled for them to become available, and after they do, selecting any of them results in the "[APP] Initializing..." screen w/ a 5 bullet progress meter below that. This is the screen that appears prior to the app specific splash screens. I get stuck here for 10 seconds or so, and then it boots back to the app list.

I tried a few times and once I briefly got the Jeep splash screen you see when the radio is first powered on, indicating some kind of soft reboot in the background, but it returned right to the app list. And another time I got an error screen that said something like "DRMv_sync is busy. Try again later" or something to that affect (def w/ drm in the name.) So something is failing during app loading.

Also w/ the uconnect apps screen, I selected "show all" rather than the favorite apps tab I was on, and after that was not able to re-select "favorites" or "running" apps. It just ignored button presses. All in all seems like a pretty shitty "upgrade".

I did this during my lunch break so don't have time to call cust svc at this point. I tried the manual soft reboot that the cust svc calls I've had for previous issues suggested by holding the mute & select buttons until the head unit resets, but that didn't fix anything.
Hey Kidd_Funkadelic,

Not sure if you’ve been able to contact Uconnect yet, but if not and you’re still having issues with the update, please PM me and send your VIN so I can look into it further.

Kori
Jeep Social Care Specialist
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to JeepCares For This Useful Post:
Sponsored Links
Advertisement
 
  #4  
Old 05-17-2016, 10:49 AM
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: New Orleans
Posts: 42
Thanks: 10
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1042
Razor is on a distinguished road
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

With this update, a random switch from Radio to Media occurs playing tunes in my iPhone's music library. This happens shortly after starting the GC. I press Radio and it stays put for the duration of the ride. Otherwise, no problems and Siri works fine.
__________________
2015 Grand Cherokee Limited 4X4
Max Steel Metallic; Black/Light Frost
3.6 V6; Advanced Tech Group; Lux Group II; ORA II and Uconnect 8.4AN
Reply With Quote
  #5  
Old 05-17-2016, 09:40 PM
bronx9's Avatar
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 2217
bronx9 is on a distinguished road
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

2015 GC Overland did the Siri update and screwed up my radio and doesn't work and freezes up. Is there a way to return to the previous software? any links to uconnect software sites that have older versions?
Reply With Quote
  #6  
Old 05-18-2016, 11:38 AM
Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 78
Thanks: 1
Thanked 15 Times in 7 Posts
Rep Power: 11835
mwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond reputemwiseman has a reputation beyond repute
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

I have also had my radio freeze up after the update.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-18-2016, 11:47 AM
jaybo41's Avatar
Member
My Jeep: 2015 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2015
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 203
Thanks: 162
Thanked 30 Times in 25 Posts
Rep Power: 2266
jaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond repute
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

After I had done the update, everything worked wonderfully and just as I had expected it to but I ran into a problem this week. I updated the day it was released or shortly thereafter.

I have an iPod that stays in the vehicle and is plugged into the USB port and while the system would play the music, it froze the rest of the controls on the head unit and even the manual radio controls on the console. If I unplugged the iPod and rebooted it, I saw improved performance, though still not what I'd call normal.

Yesterday, I re-installed the firmware update and all seems to be good again though I'm concerned about what might cause this to happen in the first place.

Update: Same problems today so my re-installation didn't correct the issue. Does anyone know if we are able to revert back to previous versions of firmware?
Reply With Quote
  #8  
Old 05-19-2016, 10:01 AM
Premium Member
 
Join Date: Aug 2013
Location: Boston
Posts: 1,919
Thanks: 45
Thanked 237 Times in 186 Posts
Rep Power: 77210
mswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond reputemswlogo has a reputation beyond repute
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

Quote:
Originally Posted by jaybo41 View Post
After I had done the update, everything worked wonderfully and just as I had expected it to but I ran into a problem this week. I updated the day it was released or shortly thereafter.

I have an iPod that stays in the vehicle and is plugged into the USB port and while the system would play the music, it froze the rest of the controls on the head unit and even the manual radio controls on the console. If I unplugged the iPod and rebooted it, I saw improved performance, though still not what I'd call normal.

Yesterday, I re-installed the firmware update and all seems to be good again though I'm concerned about what might cause this to happen in the first place.

Update: Same problems today so my re-installation didn't correct the issue. Does anyone know if we are able to revert back to previous versions of firmware?
I started another thread on this and member *SOX* replied with his archive of all old firmware.

I reverted mine. This update was a train wreck. If all you do is stream from your iPhone (or no phone) it will work. If you do anything else, forget it.

I'm really concerned about uConnect's implementation of CarPlay now on a late MY17 I've been looking forward to.


Here is the thread I started Any way to disable Siri Eyes Free
__________________
07-24-2017 Summit 3.6L Velvet Red W/Black & Brown Int
Tires: OEM 20"/Nokian 18"
Situational awareness: Valentine One with V1Driver on IOS
Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to mswlogo For This Useful Post:
  #9  
Old 05-19-2016, 10:18 AM
jaybo41's Avatar
Member
My Jeep: 2015 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2015
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 203
Thanks: 162
Thanked 30 Times in 25 Posts
Rep Power: 2266
jaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond reputejaybo41 has a reputation beyond repute
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

Quote:
Originally Posted by mswlogo View Post
I started another thread on this and member *SOX* replied with his archive of all old firmware.

I reverted mine. This update was a train wreck. If all you do is stream from your iPhone (or no phone) it will work. If you do anything else, forget it.

I'm really concerned about uConnect's implementation of CarPlay now on a late MY17 I've been looking forward to.


Here is the thread I started Any way to disable Siri Eyes Free
Thanks for the response and the link to your other thread, that's certainly helpful. I think what I'm going to do is revert backwards since I archived the last update. In the mean time, I am going to log a case with UConnect so they are aware of what's going on and hopefully address it in a future release. I really like the functionality of the Siri Eyes Free but I can live without it if it means that my radio won't freeze when I switch to the tunes plugged in via USB on my iPod.


Update: I logged a case with UConnect and spent roughly an hour on the phone going through various Q&A, and troubleshooting. The resolution at this point is to roll back to the previous version of software and wait for the next update which they've said is due out in August 2016.

In that update the technician I spoke to mentioned there would be bug fixes possibly some enhancements and some level of updating the Nav/map system to include POI's, some new developments and the like so that people don't view a map that appears to have them driving through a field.

For those who've experienced problems with this update who have not already sone so, it helps all of us if we report the issues so that they can get them corrected. How quickly that happens, I don't know but at least we've made them aware of problems so they can hopefully get addressed in the future.
Reply With Quote
  #10  
Old 05-19-2016, 09:06 PM
Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: New Orleans
Posts: 42
Thanks: 10
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1042
Razor is on a distinguished road
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

Quote:
Originally Posted by Razor View Post
With this update, a random switch from Radio to Media occurs playing tunes in my iPhone's music library. This happens shortly after starting the GC. I press Radio and it stays put for the duration of the ride. Otherwise, no problems and Siri works fine.
This is getting old, happened 3 x today in one trip.
__________________
2015 Grand Cherokee Limited 4X4
Max Steel Metallic; Black/Light Frost
3.6 V6; Advanced Tech Group; Lux Group II; ORA II and Uconnect 8.4AN
Reply With Quote
  #11  
Old 05-19-2016, 09:26 PM
schmieg's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 561
Thanks: 6
Thanked 74 Times in 61 Posts
Rep Power: 2028
schmieg has a reputation beyond reputeschmieg has a reputation beyond repute
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

Quote:
Originally Posted by jaybo41 View Post
In that update the technician I spoke to mentioned there would be bug fixes possibly some enhancements and some level of updating the Nav/map system to include POI's, some new developments and the like so that people don't view a map that appears to have them driving through a field.
Hopefully, they will update the maps. I took a trip last month that had me going through St. Louis and the GPS said that I swam the Mississippi River and then had me attempting to make left turns off the Expressway. Taking an exit finally got it to recalculate and get me back to where I wanted to go, but I'm glad it was a Sunday and not a weekday rush hour.
__________________
--- Mike
2014 Grand Cherokee Overland, 3.6 Liter, OAII, Adv. Tech Group, MoPar Rock Rails

Reply With Quote
  #12  
Old 05-20-2016, 10:52 PM
bronx9's Avatar
Member
 
Join Date: May 2011
Posts: 25
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 2217
bronx9 is on a distinguished road
Re: PSA: You may want to hold off on Uconnect 5/2016 update

I have called Uconnect and opened a case they told me they have not heard of any problems. WTF. does anyone know what was the previous version before this suck hole 16.16.13 ??
Reply With Quote
Reply

Tags
uconnect, update

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PSA: 2015 Order Banks closing tomorrow 9/15 Kidd_Funkadelic Grand Cherokee - WK2 - 0 09-14-2015 11:46 AM
PSA.... Found something cool to prevent door scuffs. LoveMyFirstJeep Interior/Exterior/Visual/Lighting 32 06-08-2015 08:10 PM
PSA for Those Fiending for More Real World 2014 Pics... SMG1 Grand Cherokee - WK2 - 22 03-03-2013 09:22 AM
PSA: The '14 Summit is at the DC Auto Show... SMG1 Grand Cherokee - WK2 - 23 02-06-2013 08:16 PM
PSA - Hail damage WK2's at Marino ahung12 NorthCentral 0 07-06-2012 10:07 PM

» Premium Vendor Showcase
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by FCA US LLC. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar and SRT are registered trademarks of FCA US LLC.