Remote for Amp on WK2 '14+ - Jeep Garage - Jeep Forum

Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 05-28-2015, 02:34 PM
Member
My Jeep: 2015 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2015
Location: North, New Jersey
Posts: 71
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 7 Posts
Rep Power: 775
JCae2798 is on a distinguished road
Remote for Amp on WK2 '14+

So I ran some wires from my radio to drivers seat to install my amp for my sub. PITA to splice/run wires. But anyways i had the whole center of the damn car apart and could you believe i could not find a good solid remote wire location to tap into? I looked at using the 12V socket in the center console but came to find out it stays on even after the car is turned off. I also thought about tapping into the power of the radio but didnt want to take that chance. And this jeep has no fusebox under the dask like older cars had. SO my question, where is the simplest and easier remote tab i can use to run to my drivers seat? Really hoping i dont have to take apart the whole thing again,

BTW i found a hardness below the dash on the drivers side that looks like the speaker wires i tapped into. Was it really that simple that i could have tapped into there instead of pulling the radio.

BTW i have a '15 JCP Limited with the stock 6 speaker setup....not the upgraded alpine or anything else. Thanks!

ALso i seen multiple post about amp installs but have yet to really say exactly where they tapped into. Thanks for understanding.

Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-29-2015, 02:12 PM
Member
My Jeep: 2015 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2015
Location: North, New Jersey
Posts: 71
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 7 Posts
Rep Power: 775
JCae2798 is on a distinguished road
Re: Remote for Amp on WK2 '14+

So pretty pissed....tapped into the USB charger in the rear console and it gives constant power even though i tested it on my phone and it stopped charging! I dont get it. There was multiple wires however so is it possible there are multiple power leads going to the USB port? Geez after all this work i am really ticked off at the moment thinking i was done.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-01-2015, 09:12 AM
Member
My Jeep: 2015 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2015
Location: North, New Jersey
Posts: 71
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 7 Posts
Rep Power: 775
JCae2798 is on a distinguished road
Re: Remote for Amp on WK2 '14+

Well, just wanted to update for those who need to try this.

What I ended up tapping into was the USB ports from the rear console. The following can get it done:
1. From underneath, pry the console out and up. The bottom comes out first and then it should unclip from the rest. There is a wire connected that doesnt give you to much play so dont pull out to far (that's what she said :P)
2. In the back, there are 6 philip screws holding the vents in place to the rear face plate. Remove the screws to remove this piece to get to the hardness connectors.
3. Pull out all connectors to remove the rear console. You can then fish the wires through the vent piece. There is a bottom feed that the wires are being held by. You can release one wire at a time.


From there i used the LEFT USB (drivers side) connector. Be careful because this is where i screwed up! There are 4 wires total. One of them is constant power (wire closest to the passenger side. I used the wire next to the ground (black) which only gave off power when ACC was turned on at ignition. You can test this with multimeter which i failed to do

Anyways install back is simple. I hope this helps for those with newer models that want to run a AMP remote wire.

Here's a pic:
IMG_0710.JPG
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to JCae2798 For This Useful Post:
  #4  
Old 06-16-2015, 06:11 PM
New Member
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 4
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
coolin72 is on a distinguished road
Re: Remote for Amp on WK2 '14+

What wires did you splice to connect the rca cables to the amp? Do you have any other pics of your install?
Reply With Quote
  #5  
Old 06-17-2015, 12:32 PM
Member
My Jeep: 2015 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2015
Location: North, New Jersey
Posts: 71
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 7 Posts
Rep Power: 775
JCae2798 is on a distinguished road
Re: Remote for Amp on WK2 '14+

I was going to, and then got caught up in the process. I used a LOC to get the signals from the Radio hardness (2 front speakers) to the RCA output for the AMP.

Amp installed under driver seat. Wires ran below and around the center console to the battery under passenger seat.
Remote wire connected to above picture.
Speaker wire ran below side moldings on driver side.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to JCae2798 For This Useful Post:
Reply

Tags
wk2

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MIL & P20EE again & again & again... echo7tango 2014+ Jeep Grand Cherokee Ecodiesel 3.0 561 05-24-2016 12:34 PM
Ukraine gets Overland w paint matched mirrors&handles, &black rearstep & tail surrond jgc4ever Grand Cherokee - WK2 - 32 03-23-2014 12:04 PM
Remote start - that remote has some RANGE!! racer-xerols 2014+ Jeep Grand Cherokee Ecodiesel 3.0 9 03-06-2014 08:38 AM
!$^@&W%&#*#@^!@^@&% jeep !@^$@^ heywaitfourme Trouble Shooting/Problems/Service 96 03-12-2011 07:36 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by FCA US LLC. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar and SRT are registered trademarks of FCA US LLC.