Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #157  
Old 06-27-2013, 09:47 AM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Fresno, CA
Posts: 226
Thanks: 22
Thanked 7 Times in 5 Posts
Rep Power: 873
adthebadstud is on a distinguished road
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Lankness View Post
Willx - let me start off by saying "Thanks!"

I had 13.05 (yes, OLD!) and just upgraded to the 13.19. I have actually been fairly happy with the original, hence the delay in upgrade. My only problems were:
- Recognizing Nav input via text was bad enough I never used it; I would pull over to enter addresses.
- Text messaging readout and text via Voice were sporadic at best.

My upgrade experience was similar to Bill's - everything upgraded without issue but on the first reboot I got the service 911 message. I have not seen it since. It did freeze @40% on the Sierra piece for a good 3-4 minutes, but kept going and didn't require me to reinsert the USB.

The screens are definitely more responsive. Other than that I don't see much change in the overall functionality from what I had.

My notes:
1. Text messaging was very, very sporadic and doesn't work at all at this point. This had quit working on 13.05 and remains the same now. I have a Galaxy S4 that worked fine for a bit, but now the message screen is blank. Based on other posts, I'll whack the history and see where that gets me. (I actually had a hunch that it was either a. the number of messages, or b: group messages that killed it).
2. My seat ventilation comes on 'Lo' when I get in. It would be nice if the order was changed from "Hi->Lo->Off" to "Lo->Hi->Off" so I don't have to hit the button twice if I want to increase it. If I caught your latest remarks though, we should understand that this is in the firmware and not software though?
3. HD Radio sub-channels stop playback when you tune to them directly. In other words, on the old system, if I was on 94.5.1 and hit my preset to 95.7.2, the radio would actually tune to 95.7.1 immediately and then 'fade' into 95.7.2 once the HD buffer filled after 1-2 seconds. Now, that 1-2 seconds is filled with silence. Not sure if I care, just was something immediately noticed.
4. EQ was reset. It appears that all other personal settings/presets are there.

If there is a way help beta test, I'd be more than happy to do it. Hell, I'd be happy to help them develop pieces - can we open source it?
Lankness,

For what it's worth, I cleared out my messages yesterday while at work on my Galaxy S3 and on the way home the messaging options worked flawlessly. I haven't updated to the 13.19 yet. I will tonight.
__________________

__________________
2014 Overland 4x4 V6, Black ext, Black int, Advanced Tech Package. EC169841

My First Jeep. Current Status: Chrysler Buy Back (It's for sale in Wisconsin! http://www.vanhorndodge.com/vehicle-...-wi-id-6432659
Reply With Quote
  #158  
Old 06-27-2013, 09:55 AM
Lankness's Avatar
Premium Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Pearland, TX
Posts: 870
Thanks: 71
Thanked 71 Times in 63 Posts
Rep Power: 1147555
Lankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Yea, I'm going to test that at lunch. I'm going to do it in iterations though and see if I can get some more insight as to 'why.'

I'm going to delete the group conversations first.
Then decrease the number of messages per conversation.
Then decrease the total number of messages (although the previous will do that).
Then delete all.

Hopefully it doesn't take all 4 steps.
__________________

__________________
-------------------------
Kevin

2014 Max Steel GC SRT, built by the bad boys at JNAP .
Reply With Quote
  #159  
Old 06-27-2013, 09:58 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 859 Times in 469 Posts
Rep Power: 1927118
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Yes, there appears to be message count limits that are not published, a few members further back in the thread discovered that deleting these was a good fix.
__________________
Reply With Quote
  #160  
Old 06-27-2013, 09:59 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 859 Times in 469 Posts
Rep Power: 1927118
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Lankness View Post
Yea, I'm going to test that at lunch. I'm going to do it in iterations though and see if I can get some more insight as to 'why.'

I'm going to delete the group conversations first.
Then decrease the number of messages per conversation.
Then decrease the total number of messages (although the previous will do that).
Then delete all.

Hopefully it doesn't take all 4 steps.
Great Diagnostic path, looking forward to the results!
__________________
Reply With Quote
  #161  
Old 06-27-2013, 10:26 AM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,366
Thanks: 335
Thanked 362 Times in 315 Posts
Rep Power: 1801914
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I updated about an hour ago. I drove a short distance to Lowes and back with no changes that I noticed. I did have to reset the EQ, Sirous presets, and display in cluster. Two of three had to be reset before the update, so nothing changed there. I did have to turn HD on ... that had always been on up until this update. Apps still said apps, but forgot to check to see what was there.



.
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #162  
Old 06-27-2013, 10:38 AM
Northland's Avatar
I go where my Jeep goes.
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 447
Thanks: 15
Thanked 29 Times in 24 Posts
Rep Power: 1613
Northland has a reputation beyond reputeNorthland has a reputation beyond reputeNorthland has a reputation beyond reputeNorthland has a reputation beyond reputeNorthland has a reputation beyond reputeNorthland has a reputation beyond reputeNorthland has a reputation beyond reputeNorthland has a reputation beyond reputeNorthland has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

After my update to 13.19.0 a couple of days ago I never lost the Sirius presets; didn't have any presets on AM/FM/HD, so can't say if those stayed or not. I did have both Bing and Yelp after the update, and both worked, but as of last night Bing is gone again. Bummer; Yelp is pretty much useless.
__________________
Ordered 2/04/13, Built and Status KZ (Plant Release) on 2/19/13, delivered 2/28/13: 2014 Limited 4x4 in Bright White with Lt. Frost Beige interior; Hemi V8; ORA II; RA4 UConnect.
So far: 20% tint all around; black BT oil catch can; Jeep slush and cargo mats; Blackvue DR500GW-HD dashcam; DropStops; XtremeDigital 4300K low beam HIDs; 5000K LED fog lights; Airaid CAI with SynthaMax dry filter. And now rollin' with UConnect 14.25.05!!
Reply With Quote
  #163  
Old 06-27-2013, 10:58 AM
SnoFire's Avatar
The Negotiator
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wisconsin
Posts: 4,907
Thanks: 55
Thanked 139 Times in 117 Posts
Rep Power: 390136
SnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
Hmmm... may have been a freak thing once. or there has always been a hardware problem?

I want to make sure everyone knows this, if there is a hardware issue in your radio it is more likely with the updates that it will better identify this issue than before. The software updates cannot affect hardware in the radio negatively (I don't think) but they may flush out problems that already existed.

THX Sno.
Ya, only time it has happened. Otherwise it has been random things happening (restarts, screen freezes, no controls). I noticed lastnight that all my recents from the Nav were gone.
__________________
2014 GC Limited V6 LuxII/Tow/RA4 Max Steel/Blk Michelin LTX M/S2

Reply With Quote
  #164  
Old 06-27-2013, 11:08 AM
Sudbury78's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Location: Scottsdale, AZ
Posts: 132
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 722
Sudbury78 is on a distinguished road
Knock on wood I have had no issues to date worth trying the upgrade now that my text messages work. I'm reading too many reasons Not to update so I think I'll wait this one out.

Did notice from someone previously posted why the seat comes on at low makes no sense. Granted I didn't even realize it and didn't think it wasn't working well so no big deal. With temps climbing to 118 all weekend I'll try to spot a difference with low v high.

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
__________________
2014 Summit Granite and Brown V6 4X2 Ordered 5/7.

DELIVERED 6/19
Reply With Quote
  #165  
Old 06-27-2013, 11:19 AM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2010
Location: Inland Empire, CA
Posts: 669
Thanks: 17
Thanked 16 Times in 11 Posts
Rep Power: 1152357
Specx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond reputeSpecx has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I had a good hour drive with the new update and I've noticed the sat radio cutting out much more often now then it has in the past. I only had 1 dead zone I would run into and now on my way into work this morning, I had 4 spots I lost reception. Other than that, everything else seems to be working. The HD option doesn't stay on and hasn't since the last update and I still can't get the fuel saver mode to stay checked. I see no difference in the system response and touch screen response and it reads the SD card at the same speed as previous. I'll keep an eye out, but so far this has been a slight downgrade due to the sat radio issue.
__________________
Ordered 02/06/2013: 2014 Overland, Brilliant Black Exterior, Black Interior, 5.7 Hemi, Off-Road Adventure II, Advanced Technology Group

Vehicle Delivered to Dealer 03/25/2013 05:00 PM PDT In my garage!
Reply With Quote
  #166  
Old 06-27-2013, 11:25 AM
Premium Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Oshkosh WI
Posts: 151
Thanks: 23
Thanked 10 Times in 7 Posts
Rep Power: 1186
shewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
I do not believe this to be directly related, I also think this is the first time I have seen this.
Hopefully, it will be resolved tonight. I hate taking it to the dealer for electronics, they are usually glaze eyed.
__________________
2014WK2 Overland 4x4 ADV, Granite
Reply With Quote
  #167  
Old 06-27-2013, 11:39 AM
Irish_HFD's Avatar
New Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: Southern, CT
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Irish_HFD is on a distinguished road
@shewstring: I also had the speedometer without numbers, but that was pre- 13.15.4. That update fixed that aswell as reduced the number of reboots. I did also get the service 911 after installing 13.19.0 but haven't seen it since. Did experience some of the freezing but my system is registered so it sounds like this was to be expected. Took it for a 45-60min drive around after the update and things seem to have improved (knock on wood) with this latest update. Just wanted to thank everybody in this forum for the level of technical knowledge and sharing that info with us.
Attached Images
File Type: jpg image-1402229897.jpg (413.0 KB, 32 views)
__________________
Reply With Quote
  #168  
Old 06-27-2013, 12:27 PM
New Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
rockhound76s is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Hello everybody.

I'm new to this board, but have read through both the Uconnect update threads and wish to share my own findings and issues--hoping it will help others

For some context:
- 2014 Limited 4x4 with the 8.4A radio (no navigation), purchased on 5/6/14
- Does NOT have Luxury II package.
- I have registered my radio with UConnect.
- Connected peripherals include: 160GB iPod Classic in the front cubby USB, and an iPhone 4S (latest iOS 6.1.3) paired via bluetooth.
-I have installed both the 13.15.0 and the 13.19.0 updates via USB. The installs for both went without a hitch (thanks to the OP for providing the downloads!!!)

My issue is the frequent loss of functionality of the rotary volume knob on the center console. This bug has existed even before both the 13.15.0 and the 13.19.0 software updates. When the car is parked overnight and started in the morning, both of the volume controls work just fine (By both I mean the console knob and the steering wheel volume buttons). However, while I'm driving around and repeatedly parking/restarting over the course of the workday, I lose the ability to control volume with the rotary knob on the console. The steering wheel buttons, however, always work. At day's end, after parking the car in the garage overnight and restarting the car the next morning, everything works fine again.

Was hoping this was a software issue that would be fixed with forthcoming updates (my car had 13.05.0 at the time of delivery), so I haven't taken it to the dealer, but now that I've updated twice I'm not so sure. Since I can still use the steering wheel controls at all time, I've been able to manage.

Hoping anyone else experiencing the same issue may have some insight, since I haven't yet seen this exact issue posted in either of the Uconnect threads by other users.

Thanks all for any help and for a great thread!
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 4 08-19-2014 11:55 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 02:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.