Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #193  
Old 06-27-2013, 08:47 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Libby,

You are correct, actually dead on except it is usually around a dozen modules or so. Chrysler's WiTech is actually one of the nicer programming systems, it gives you an overview of all modules in the vehicle and which ones are out of date. It even can tell you on a click what each update does.

Frankly a tech can verify if your complaint matches the version of the module and complaint. I noted to some people a while back HVAC was getting an update.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #194  
Old 06-27-2013, 09:01 PM
Lankness's Avatar
Premium Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Pearland, TX
Posts: 836
Thanks: 68
Thanked 64 Times in 59 Posts
Rep Power: 1147408
Lankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Just to follow-on with the text messaging:

I first deleted the MMS messages - no luck.

Then I started decreasing the number of messages per conversation that the phone would hold - it was set to 200 per and I had well over 1000. I went to 100, then to 50, then to 45, 40, 35, 30, 25. Once I hit 25 the system downloaded 127 messages and started reading those that I received. I still am not able to send any at this point... Everything seems to work, but no messages leave the vehicle. I'll try going even lower tomorrow.

One quirk with the voice recognition on texts:
When I am over the limit - (maybe 150 downloaded?) - it will not read back a text I have voiced. In other words, I say 'send message to wife mobile', the system asks for the message, I say 'what do you want for dinner?', then the system freezes for ~60 seconds. Typically at this point it reads your message back to you and asks if you want to add/start over/send, but instead it just skips to the question. If I say send it disappears.

This is a really odd occurrence though - I do a lot of business through my phone and I shouldn't have to limit history. One would think that the developers could grab the latest 20, 50, whatever number, and just download them to the UConnect. I don't need to see all of them in the vehicle screen...I just want to get the latest read to me and be able to reply.
__________________

__________________
-------------------------
Kevin

2014 Max Steel GC SRT, built by the bad boys at JNAP .
2002 Camaro SS with lots and lots of go-fast goodies...
Reply With Quote
  #195  
Old 06-27-2013, 09:13 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Lankness,

You are likely giving better end user feedback than they have seen, so this is good stuff. Hopefully UConnect folks stumble on this particular post.
__________________
Reply With Quote
  #196  
Old 06-27-2013, 09:27 PM
Lankness's Avatar
Premium Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Pearland, TX
Posts: 836
Thanks: 68
Thanked 64 Times in 59 Posts
Rep Power: 1147408
Lankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Ha! I've done my fair share of development and quality assurance (i.e. - breaking things). The engineer in me can take over and get really detailed at times. (Ok, all the time )
__________________
-------------------------
Kevin

2014 Max Steel GC SRT, built by the bad boys at JNAP .
2002 Camaro SS with lots and lots of go-fast goodies...
Reply With Quote
  #197  
Old 06-27-2013, 09:34 PM
Premium Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Oshkosh WI
Posts: 135
Thanks: 22
Thanked 9 Times in 6 Posts
Rep Power: 1056
shewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond reputeshewstring has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Irish_HFD View Post
@shewstring: I also had the speedometer without numbers, but that was pre- 13.15.4. That update fixed that aswell as reduced the number of reboots. I did also get the service 911 after installing 13.19.0 but haven't seen it since. Did experience some of the freezing but my system is registered so it sounds like this was to be expected. Took it for a 45-60min drive around after the update and things seem to have improved (knock on wood) with this latest update. Just wanted to thank everybody in this forum for the level of technical knowledge and sharing that info with us.
Irish, tonight when I drove home, the speedo was back to normal. I do agree the response is much faster on 19 vs. 15.4. I have Yelp as my search application after the update, had Bing before. Can't say I found either overally useful via voice commands.
__________________
2014WK2 Overland 4x4 ADV, Granite
Reply With Quote
  #198  
Old 06-27-2013, 09:35 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Lankness View Post
Ha! I've done my fair share of development and quality assurance (i.e. - breaking things). The engineer in me can take over and get really detailed at times. (Ok, all the time )
Didn't notice, at all.... ha

what do you think I am doing here, I can only break so many myself
__________________
Reply With Quote
  #199  
Old 06-28-2013, 07:34 AM
Premium Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 463
Evlar is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Lankness View Post
Just to follow-on with the text messaging:

I first deleted the MMS messages - no luck.

Then I started decreasing the number of messages per conversation that the phone would hold - it was set to 200 per and I had well over 1000. I went to 100, then to 50, then to 45, 40, 35, 30, 25. Once I hit 25 the system downloaded 127 messages and started reading those that I received. I still am not able to send any at this point... Everything seems to work, but no messages leave the vehicle. I'll try going even lower tomorrow.

One quirk with the voice recognition on texts:
When I am over the limit - (maybe 150 downloaded?) - it will not read back a text I have voiced. In other words, I say 'send message to wife mobile', the system asks for the message, I say 'what do you want for dinner?', then the system freezes for ~60 seconds. Typically at this point it reads your message back to you and asks if you want to add/start over/send, but instead it just skips to the question. If I say send it disappears.

This is a really odd occurrence though - I do a lot of business through my phone and I shouldn't have to limit history. One would think that the developers could grab the latest 20, 50, whatever number, and just download them to the UConnect. I don't need to see all of them in the vehicle screen...I just want to get the latest read to me and be able to reply.
Lankness, just so I am clear: You have a Samsung Galaxy S4 on Verizon? Also, you're saying it was able to both read incoming texts and allow you to free voice create texts through the Uconnect system once you reduced the number of texts in your phone memory to 25?

One more question, does everything else on your S4 phone work fine via Bluetooth? I've read on here that some of these phones skip a lot or have other quirks when using with Uconnect.

The only thing my iPhone cannot do is reply to texts. everything else works beautifully, but I do find myself wishing I could reply to texts using uconnect.

My iPhone even shows the Metafile information via Bluetooth on the music that I stream via iTunes and slacker. Both the titles/artists/albums show on the screen which is wonderful. If only I could get the text reply to work with uconnect. I know siri works, but I don't want to keep taking my phone out of my pocket when I need to send a text.
__________________
Reply With Quote
  #200  
Old 06-28-2013, 07:36 AM
Premium Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 463
Evlar is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
Didn't notice, at all.... ha

what do you think I am doing here, I can only break so many myself

Nice! I think in another life I worked for consumer reports.
__________________
Reply With Quote
  #201  
Old 06-28-2013, 09:24 AM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 410
mikati is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
If they are aware, they are working on it. In the mean time delete the pairing from ***BOTH*** devices. Re-pair but when it asks about phonebook or contacts sharing, deny access. See if that makes it any better. There are some new Chevy/GM Radios I have been working with that are doing very similar things to what you discuss and many of the problems are over phone book. Not a great solution but if this works you will be able to use 90% of the features properly. Please provide feedback.

Thanks,
So last night I unpaired uconnect from my iphone before getting in the car. Pairing then worked like a charm. However this morning I did exactly the same thing and no go. Uconnect just did not show up on my iPhone when it was searching for devices. The previous morning I also had the same issue- coincidence that it's the same time of the day? In the afternoon it will alternate between pairing and not pairing. Seems like a crapshoot

Still not sure what to do, whether I should re-load the same software or what. So surprised that it acts like this with what is probably the most popular phone in the US? By the way, I appreciate your help. Thank you!
__________________
Reply With Quote
  #202  
Old 06-28-2013, 09:36 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by mikati View Post
In the afternoon it will alternate between pairing and not pairing. Seems like a crapshoot
These may be signs of a hardware issue. It either works or it doesn't from a Bluetooth compatibility standpoint. Ruling out Phonebook issues is just a diagnostic step.

I am presently testing a theory about Update reloads, I will report back shortly.
__________________
Reply With Quote
  #203  
Old 06-28-2013, 09:37 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by BobsWK2 View Post
Oh, that explains it. I'll have to watch for it tomorrow on the way to the dealers.
Doesn't display what I thought, I am still looking at this.
__________________
Reply With Quote
  #204  
Old 06-28-2013, 09:37 AM
studio1930's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 268
Thanks: 19
Thanked 21 Times in 13 Posts
Rep Power: 1066
studio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Another confirmed issue with vented seat fan speed. Coming home last night from a Jeep customer appreciation event (free food, door prizes worth hundreds of $$, demo where they fired off an air bag...) I started the Jeep and set both seats to HI on the startup welcome screen. Then after driving a few miles I noticed that the driver seat was on LO and the passenger seat was still on HI. This only appears to be an issue when setting the vented seat settings on the welcome/boot up screen.

Just mentioning this so others can watch for that and maybe a fix is coming in the next software update.
__________________

__________________
--------------------------------------------------------
2014 Grand Cherokee Overland 4x4, Max Steel, Morocco Black int, ORA II, ATG

Reply With Quote
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 3 07-03-2014 09:54 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community