Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #553  
Old 07-16-2013, 08:45 AM
weck's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Wisco
Posts: 747
Thanks: 14
Thanked 24 Times in 24 Posts
Rep Power: 3754
weck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Imanthony View Post
I have a iPhone 4 running iOS 6.1.3

The phone frequently is disconnected via Bluetooth at start up. If I try to reestablish connection from phone I am able to.

On previous versions of uconnect I was forced to re-pair each time I was disconnected.. Now I just have to manually restart the connection from phone and it seems to work.

So seems a little better but I'd like it if I wasn't disconnected in the first place
I have the exact same setup as you and have had zero issues with the phone bluetooth pairing. In fact, the phone pairing up seems to be one of the first things the uconnect does during boot, nav, media, and voice commands take longer to initialize.

odd.
__________________

__________________
The bling wagon: 2014 Grand Cherokee Limited, 5.7, RA4, Lux2, OA2 sporting LTX A/Ts
The mileage slave: 2010 Jetta Sportwagen TDI
Reply With Quote
  #554  
Old 07-16-2013, 10:03 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 861 Times in 470 Posts
Rep Power: 1927152
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Not trying to self promote but here is the video I said I would post on remote start A/C operation.

Link: Willx Report - A/C on remote start (VIDEO)
__________________

__________________
Reply With Quote
  #555  
Old 07-16-2013, 10:27 AM
Premium Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 149
Thanks: 10
Thanked 7 Times in 6 Posts
Rep Power: 914
Hazemonster is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Thank you Willx. In an earlier post I mentioned that when I remote started my 2014 JGC Overland...none of the radio components would work. No BT, no USB, no SD card.....so I pulled into a BP station....turned the car off...opened the door....waited two minutes...restarted the car...and had silence all the way home because nothing worked. When I got into the garage I let the car sit for 30 minutes and then started it normally by entering and using button.

It seemed that remote start KILLED all of my radio functions....AND the climate was OFF. THEN the radio worked..but was sluggish.

Thanks for the video.....hope to see that update soon!

You da man.

Haze
__________________
Reply With Quote
  #556  
Old 07-16-2013, 10:35 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 861 Times in 470 Posts
Rep Power: 1927152
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Hazemonster View Post
Thank you Willx. In an earlier post I mentioned that when I remote started my 2014 JGC Overland...none of the radio components would work. No BT, no USB, no SD card.....so I pulled into a BP station....turned the car off...opened the door....waited two minutes...restarted the car...and had silence all the way home because nothing worked. When I got into the garage I let the car sit for 30 minutes and then started it normally by entering and using button.

It seemed that remote start KILLED all of my radio functions....AND the climate was OFF. THEN the radio worked..but was sluggish.

Thanks for the video.....hope to see that update soon!

You da man.

Haze
Here is my personal take on that.... ANYTHING can happen with these radios ONCE and mean absolutely nothing. because they do so much OTA (Over The Air) updating everyone is going to get the odd experience when an OTA doesn't happen properly and the radio needs to recover. There should be no reason that on a remote start that the Radio would do these things. On the other hand if you see a repeatable patern then yes there could be a hardware issue.
__________________
Reply With Quote
  #557  
Old 07-16-2013, 10:39 AM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 741
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1316
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

if your radio keeps doing that Haze, i would reload 13.19
__________________
Reply With Quote
  #558  
Old 07-16-2013, 10:42 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 861 Times in 470 Posts
Rep Power: 1927152
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post
if your radio keeps doing that Haze, i would reload 13.19
Also a good suggestion that may save you a dealer visit.
__________________
Reply With Quote
  #559  
Old 07-16-2013, 11:08 AM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,395
Thanks: 341
Thanked 369 Times in 320 Posts
Rep Power: 1801977
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I very seldom use remote start, and less frequently tune my radio to anything but my favorite FM station.

So, this morning I remote started, and even before I opened the door I could hear the radio. Before I shut the car off I switched to SD card. When I came out of the store and remote started, all I could hear was the sound of my Hemi. When I got in and hit the start button the SD started playing.

So in my case it isn't the 'radio' radio that doesn't start, just the media hub.



---
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #560  
Old 07-16-2013, 05:31 PM
Premium Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 149
Thanks: 10
Thanked 7 Times in 6 Posts
Rep Power: 914
Hazemonster is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

How close are we to the next STABLE release Willx? What revision number is it? When can we premium users expect it?
__________________
Reply With Quote
  #561  
Old 07-16-2013, 05:40 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 861 Times in 470 Posts
Rep Power: 1927152
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Hazemonster View Post
How close are we to the next STABLE release Willx? What revision number is it? When can we premium users expect it?
Honestly... I don't know. Because of some other things going on it may be a little longer. really the only issue logged against 13.19.0 at the moment on the Chrysler level is the Presets changing.

Most other problems are related to either hardware issues or other module updates at the moment.

Do you have a specific concern I can look into?
__________________
Reply With Quote
  #562  
Old 07-16-2013, 05:47 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 10 Posts
Rep Power: 932
geox19 has a reputation beyond reputegeox19 has a reputation beyond repute
Yeah the xm presets resetting is starting to get annoying major league baseball and elvis channel FTW. At least xm sounds so bad I hardly listen to it

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
__________________
Reply With Quote
  #563  
Old 07-16-2013, 06:44 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 10 Posts
Rep Power: 932
geox19 has a reputation beyond reputegeox19 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Small bug found. Can't use the + button under engine off options power off here's a video.
Engine off options .mp4
__________________
Reply With Quote
  #564  
Old 07-16-2013, 07:18 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Jun 2012
Location: Manhasset, NY
Posts: 172
Thanks: 2
Thanked 24 Times in 16 Posts
Rep Power: 326444
jdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond repute
UNOFFICIAL JEEP GARAGE RELEASE

New software version is expected to be released mid/late August as well as a firmware update (no firm date as of yet) that dealers will be able to apply via WiTech. This firmware update will address the Sierra Wireless Module that handles all uConnect access functions as well as 911/Assist. Stay tuned for more info...
__________________

__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jdchamp31 For This Useful Post:
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 4 08-19-2014 11:55 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.