Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #589  
Old 07-17-2013, 11:52 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 854 Times in 468 Posts
Rep Power: 1927034
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post
yeah.. and i have a feeling that something on there end isnt "connected" correctly. Let me ask this , maybe Willx will know: When you hit the assist button, what info is sent to them? They could only find my info when i gave them the VIN. Could not find me by name or phone number.

This is pathetic... sorry guys, I may need to go and meditate. The dealers have the fix and the instruction.

If anyone has a Service Phone system problem and can't get it resolved (forget that they cleared whatever) please PM me.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #590  
Old 07-17-2013, 11:55 AM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 716
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1173
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Willx,
was this:
Quote:
Originally Posted by Willx View Post


That is just stupid ! I guess the dealer can't read

RA3/4
DS/WK/ZD
Vehicle Phone System Requires Service message, no DTC’s
DS with SW version less than 13.10.6 - replace radio with one built after
June 12, 2013.
*** See note on date code All Others -
meant for libby?
Quote:
Originally Posted by libby2cm View Post
I have had clock get stuck a few times.. And have had the service phone message a few times as well.. But every time, just leaving it alone for a few hours has always cleared it up.

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 4 Beta





Quote:
Originally Posted by Willx View Post
This is pathetic... sorry guys, I may need to go and meditate. The dealers have the fix and the instruction.

If anyone has a Service Phone system problem and can't get it resolved (forget that they cleared whatever) please PM me.
and im wondering now if this may have happened. My wife said something about no phone... but then it worked (i think it may have just been her phone hadnt connected yet) - i have not seen anything about a Service phone system.

Im going to guess my radio was built a while a go since i had 13.05 on it. What does no DTC's mean?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #591  
Old 07-17-2013, 12:23 PM
weck's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Wisco
Posts: 746
Thanks: 14
Thanked 24 Times in 24 Posts
Rep Power: 3635
weck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post
All of a sudden, the red light on the mirror turned on. So i pressed the assist button to see what it meant. Says no subscription and to call. So i call. THe lady said i am all set and signed up.
She transfers me to hardware.. they tell me to bring it in. Meanwhile i notice the clock has not updated in 30+ mins?

So, i waited 30mins.. started it back up Clock is working, red light is gone... Assist still says no subscription and doesnt connect.

GPS works, good signals... it can locate me
APPS button has 3G and 3 bars...

They are now creating a ticket for me.

Any one else have this happen?
I just got that on the way in to work this morning. First time I noticed there was a light there.

Been getting the service phone message since when I registered uconnect.

jeep was built late june with 3.19 factory installed FWIW.

Not concerned about it as I think it is all related to the wireless card, but I may call and complain so that I can get an extension on the free trial, even at free not worth the cost right now...
__________________
The bling wagon: 2014 Grand Cherokee Limited, 5.7, RA4, Lux2, OA2 sporting LTX A/Ts
The mileage slave: 2010 Jetta Sportwagen TDI
Reply With Quote
  #592  
Old 07-17-2013, 12:24 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 854 Times in 468 Posts
Rep Power: 1927034
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Sorry, calmer now.

It was adthebadstud... what the dealership did was completely wrong. I have no idea why they would take that path, when there is instructions that have been sent out for how to deal with the errors etc.

As for DTC (Diagnostic Trouble Code). As in people keep getting told there is no error codes, so there is no problems and again there is a specific instruction set on how to deal with these problems recently. The problems have been identified, and 13.19.0 fixes almost everything wrong in the software (some features need to be worked on like text but the failures are fixed). There is a set process to look at the hardware problems and a procedure to look after the complaint... as in FIXED!

I can't say anything else about it, but now you see why I am mad. If there was a fix for a hard shifting transmission and the dealers were telling people "here try this untested theory" I would be just as mad.

That is all, just hate to see someone's time wasted.
__________________
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to Willx For This Useful Post:
  #593  
Old 07-17-2013, 12:31 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Fresno, CA
Posts: 226
Thanks: 22
Thanked 7 Times in 5 Posts
Rep Power: 790
adthebadstud is on a distinguished road
Garage
Quote:
Originally Posted by Willx View Post
Sorry, calmer now.

It was adthebadstud... what the dealership did was completely wrong. I have no idea why they would take that path, when there is instructions that have been sent out for how to deal with the errors etc.

As for DTC (Diagnostic Trouble Code). As in people get getting told thre is no error codes and again there is a specific instruction set on how to deal with these problems recently. There problems have been identified, 13.19.0 fixes almost everything wrong in the software (some feature need to e worked on like text but the failures are fixed). There is a set prrocess to look at the hardware problems and a procedure to look after the complaint... as in FIXED!

I can't say anything else about it, but now you see why I am mad. If there was a fix for a hard shifting transmission and the dealers were telling people "here try this untested theory" I would be just as mad.

That is all, just hate to see someone's time wasted.
Thanks willx it is annoying that I feel like I know way more about the issues than the people who are "working" on them. However, I haven't gotten the "vehicle phone requires service" message except for one time, my issue has been more with the assist button not working saying I'm not subscribed and then other features not being subscribed.

It also sucks having to waste my time going into the dealership when they either don't know or don't care what they are doing... It baffles me that their "software update fix" to my radio as far as allowing me the option to send a text message was to downgrade my software from 13.19 to 13.15.4. Now the people at uconnect told me not to update it yet because at least the texting is working now but not everything else with uConnect access and they don't want to screw that up. I've had a ticket with them for about 2 weeks now!
__________________
2014 Overland 4x4 V6, Black ext, Black int, Advanced Tech Package. EC169841

My First Jeep. Current Status: Chrysler Buy Back (It's for sale in Wisconsin! http://www.vanhorndodge.com/vehicle-...-wi-id-6432659
Reply With Quote
  #594  
Old 07-17-2013, 12:35 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 854 Times in 468 Posts
Rep Power: 1927034
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I believe Lankness had texting working on 13.19.0 pretty well. There is likely still an issue with message history. 13.15.4 is WAY better than the original, just that the instructions are fairly specific. The fact you had even seen service phone once is probably the same issue as the loss in "sync" with Access.

Anyway, keeping an eye on this.
__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Willx For This Useful Post:
  #595  
Old 07-17-2013, 12:42 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Fresno, CA
Posts: 226
Thanks: 22
Thanked 7 Times in 5 Posts
Rep Power: 790
adthebadstud is on a distinguished road
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
I believe Lankness had texting working on 13.19.0 pretty well. There is likely still an issue with message history. 13.15.4 is WAY better than the original, just that the instructions are fairly specific. The fact you had even seen service phone once is probably the same issue as the loss in "sync" with Access.

Anyway, keeping an eye on this.
I agree that the message history is an issue with the texting. However, my issue was that the little box underneath "inbox" that says "new message" wasn't even there. It didn't exist. Voice recognition of "Send a message to..." or any other form just didn't understand. When receiving a message the "reply" button was greyed out whether I was moving or not. It was as if the feature was totally deleted from my vehicle.

After they did the software downgrade, the feature is back and works normal and the number of messages have been roughly the same as I now delete threads when I am done.

However, I still am "unsubscribed to uconnect access" as far as my vehicle knows for all other access features. And the people at uconnect double check every time i call in and inform me that I am subscribed until April 2014.

I think I might start going to a different dealership for any service. These guys don't actually seem to LISTEN to the problem I explain even when I have what is a reported fix.

You all have been very helpful even though I don't post a lot, I figure I might start now since I might have some of the same issues as others, but nobody knows unless we voice concerns!
__________________
2014 Overland 4x4 V6, Black ext, Black int, Advanced Tech Package. EC169841

My First Jeep. Current Status: Chrysler Buy Back (It's for sale in Wisconsin! http://www.vanhorndodge.com/vehicle-...-wi-id-6432659
Reply With Quote
  #596  
Old 07-17-2013, 12:57 PM
weck's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Wisco
Posts: 746
Thanks: 14
Thanked 24 Times in 24 Posts
Rep Power: 3635
weck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Willx, IIRC, you mentioned a while back that the service phone message is related to the sierra wireless module and a firmware update is needed above and beyond just running 13.19.

I just want to make sure that I am 100% "armed" when I do go to the dealer. Also, is that firmware update to the dealers yet that you are aware of?

I have a feeling that damn red light is going to really annoy be if it stays on at night...

Thanks.
__________________
The bling wagon: 2014 Grand Cherokee Limited, 5.7, RA4, Lux2, OA2 sporting LTX A/Ts
The mileage slave: 2010 Jetta Sportwagen TDI
Reply With Quote
  #597  
Old 07-17-2013, 01:03 PM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 716
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1173
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I asked my wife and she said it said "phone service required" - I will wait to see if it happens again (since people are saying it happens repeatedly), if it does, i will get it replaced as per Willx. I wont be surprised since the radio was on 13.05 so it an original.

where do i find the build date? im curious how long this one sat around lol
__________________
Reply With Quote
  #598  
Old 07-17-2013, 01:26 PM
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 72
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 2 Posts
Rep Power: 734
nj newb has a reputation beyond reputenj newb has a reputation beyond reputenj newb has a reputation beyond reputenj newb has a reputation beyond reputenj newb has a reputation beyond reputenj newb has a reputation beyond reputenj newb has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

i tried the following, still with no luck.

deleted the text message chain, logged out and back into the iphone app and I tried deleting the app and re-downloading again.

anything else I can try to get the notifications to work again?

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
Once your conversation goes beyond 25 in history it stops.
__________________
Reply With Quote
  #599  
Old 07-17-2013, 01:32 PM
weck's Avatar
Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Wisco
Posts: 746
Thanks: 14
Thanked 24 Times in 24 Posts
Rep Power: 3635
weck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond reputeweck has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post
I asked my wife and she said it said "phone service required" - I will wait to see if it happens again (since people are saying it happens repeatedly), if it does, i will get it replaced as per Willx. I wont be surprised since the radio was on 13.05 so it an original.

where do i find the build date? im curious how long this one sat around lol
Your dealers service department should be able to tell you per looking up the vin.

This is where I am confused on the service phone issue. My jeep was built after 6/15 and should have the new hardware in it and came with 3.19 as well, yet I get this error as well.
__________________
The bling wagon: 2014 Grand Cherokee Limited, 5.7, RA4, Lux2, OA2 sporting LTX A/Ts
The mileage slave: 2010 Jetta Sportwagen TDI
Reply With Quote
  #600  
Old 07-17-2013, 01:33 PM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 716
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1173
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

the app??
doesnt have anything to do with the Uconnect app. Just BT

try removing the phone from the uconnect settings (phone > setting > hit the gear)

then delete the uconnect listed in the bluetooth on the phone.

Re-Pair. Im guessing this is only an issue with the uconnect. hopefully will be fix in the future.
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 4 08-19-2014 11:55 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 08:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community