Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #613  
Old 07-18-2013, 07:27 AM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 682
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1091
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

dfurst, did you enable the notification in your iPhone? (Bluetooth > uconnect > show notifications > on)
__________________

__________________
Reply With Quote
  #614  
Old 07-18-2013, 07:29 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,835
Thanks: 526
Thanked 816 Times in 458 Posts
Rep Power: 1926937
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

StaticFX, make sure you let us know how your service experience goes.

Thanks!
__________________

__________________
Reply With Quote
  #615  
Old 07-18-2013, 07:58 AM
Premium Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: McKinney, Tx
Posts: 47
Thanks: 2
Thanked 5 Times in 5 Posts
Rep Power: 568
Gene20354 is on a distinguished road
I updated to 13.19.0 about 2 weeks ago. Everything has been working fine until today. First thig I noticed is that the clock displayed the wrong time. Next I noticed that the gps was not showing my current location. I parked, turned off the engine, opened the door, waited a few minutes and then restarted. Things sermed to corrrect themselves but I received the dreaded 911 message. I repeated the shutdown and startup process again. No more messages and everything is working.
__________________


Daily Driver
Honda S2000
Reply With Quote
  #616  
Old 07-18-2013, 08:13 AM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 682
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1091
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
StaticFX, make sure you let us know how your service experience goes.

Thanks!
Will do! I have a bad feeling im going to get the "we didnt find anything" bs.. and im going to have to argue lol. The main service writer at the local dealer is kind of an.... he's set in his ways and doesnt like it if you tell him what needs to be done.

Quote:
Originally Posted by Gene20354 View Post
I updated to 13.19.0 about 2 weeks ago. Everything has been working fine until today. First thig I noticed is that the clock displayed the wrong time. Next I noticed that the gps was not showing my current location. I parked, turned off the engine, opened the door, waited a few minutes and then restarted. Things sermed to corrrect themselves but I received the dreaded 911 message. I repeated the shutdown and startup process again. No more messages and everything is working.
Gene, I think you are in the same boat as me. You need to bring it to the dealer and have them replace it.
__________________
Reply With Quote
  #617  
Old 07-18-2013, 08:28 AM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Location: Richmond, VA
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 533
libby2cm is on a distinguished road
Garage
I had another instance of clock being stuck at 8:58 for my entire drive to work today..

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 4 Beta
__________________
Reply With Quote
  #618  
Old 07-18-2013, 08:36 AM
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Location: Orlando, FL
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 542
siegs7 has a reputation beyond reputesiegs7 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I also have v 13.19.0 loaded and have been having issues with the clock freezing and the Navigator not being accurate. I also notice that when this happens, the entire MEDIA section does not work either. Even though my phone is paired and incoming/outgoing calls will work, in the MEDIA section for the Bluetooth, it just will display "Connect Device". When this happens, I tried connecting my iPod and inserting an SD card, and everything in the MEDIA section just continues to display "Connect Device". The only way to resolve is to restart the vehicle after waiting several minutes OR doing a reset by pushing in and holding the MUTE and TUNE buttons.

I had the same issue before updating to the new software. I took my vehicle in already and the Service Department looked at it and they said everything seemed to be working as it should. It is quite frustrating. I'm thinking I will need to drive straight to the dealer while it is happening to prove to them that it is not working - we should not have to be doing this!
__________________
Reply With Quote
  #619  
Old 07-18-2013, 08:47 AM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5,794
Thanks: 291
Thanked 287 Times in 254 Posts
Rep Power: 1801206
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by siegs7 View Post
... I will need to drive straight to the dealer while it is happening to prove to them that it is not working -
While inconvenient, that is the best thing you can do for yourself and the dealer. They can then confirm the problem to Jeep and maybe get an idea what to test.

Just remember to leave the car running when you get there.


---
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!

Reply With Quote
  #620  
Old 07-18-2013, 08:53 AM
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Location: Orlando, FL
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 542
siegs7 has a reputation beyond reputesiegs7 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Yes! I plan on doing just this...

I owned a 2011 VW Touareg before this and had an issue with the XM Radio. The only way they were able to resolve the issue was when I drove into Service while it was happening. Service never found any error codes and their computer diagnostics said the system was working. They replaced the Head Unit which resolved my issue then. This goes to show that we, as Jeep owner's, can have issues with our Nav systems that the Jeep Service Departments computer diagnostics may not find, or show error codes for.
__________________
Reply With Quote
  #621  
Old 07-18-2013, 08:59 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,835
Thanks: 526
Thanked 816 Times in 458 Posts
Rep Power: 1926937
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Little tid bit of information on your Clock and GPS issues. That is the wireless card failing. It pulls some data from it and likely the cause.

I will repeat myself, it is not the update that causes this issue. If the card was going bad, it was going bad. The first step in the process for the dealer is to update to 13.19.0 and see what happens, anyone who has done this just skipped a step.

StaticFX can testify that the dealer must install 13.19.0 before a radio replacement will happen.
__________________
Reply With Quote
  #622  
Old 07-18-2013, 10:41 AM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: Florida
Posts: 234
Thanks: 20
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 926
fumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

My 4X4 GC has been stuck in status I (which according to the inspection codes means "Built not approved") for the last 2 days. Since the build has the 8.4AN system which has caused so many problems, I am wondering if Jeep is sitting on doing anything until the gremlins are worked out. Est delivery date is 7/26 which leaves little time to make scheduled delivery????

In Bay At Facility 07/16/2013 12:59 PM EDT Avi - Vls Charlevoix Yard, MI
Adv Ship Notice to Dest Ramp 07/16/2013 12:59 PM EDT Avi - Vls Charlevoix Yard, MI
Bay Location Update 07/16/2013 01:38 PM EDT N/A
__________________
Reply With Quote
  #623  
Old 07-18-2013, 10:45 AM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Location: Richmond, VA
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 533
libby2cm is on a distinguished road
Garage
Quote:
Originally Posted by Willx View Post
Little tid bit of information on your Clock and GPS issues. That is the wireless card failing. It pulls some data from it and likely the cause.

I will repeat myself, it is not the update that causes this issue. If the card was going bad, it was going bad. The first step in the process for the dealer is to update to 13.19.0 and see what happens, anyone who has done this just skipped a step.

StaticFX can testify that the dealer must install 13.19.0 before a radio replacement will happen.
I'd have to agree because I just sent remote start request from phone to cool it off before lunch, 10 minutes later I get to car and its not running...

I guess I'll deal until first oil change and have it fixed then. Hopefully full set of witech flashes will be out also so they can do that too. Wonder if I tell them symptoms of radio issues and explain I'm on 13.19.0 if they will preorder part so I don't have to make second trip..

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 4 Beta
__________________
Reply With Quote
  #624  
Old 07-18-2013, 11:11 AM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 682
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1091
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

you should get an email saying if it worked or not...

and yeah, tell them to check out the radio and explain all the symptoms!
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 3 07-03-2014 09:54 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community