Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #661  
Old 07-18-2013, 09:16 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 861 Times in 470 Posts
Rep Power: 1927152
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by Sudbury78 View Post
Fwiw my car must know I plan on sticking a drive into her and updating her because both times I used auto starter today she worked as expected. Fan on high stayed on high once drivers door was opened. I pushed start and it stayed same temp etc. A big tease she is.

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
Already into the beer... Off tomorrow, advice may not be as clear and concise from this point forward.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #662  
Old 07-18-2013, 10:29 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Jun 2012
Location: Manhasset, NY
Posts: 172
Thanks: 2
Thanked 24 Times in 16 Posts
Rep Power: 326444
jdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond reputejdchamp31 has a reputation beyond repute
To confirm, the ChryCo STAR system uses the SXM Serial Number to identify the radio for replacements. The reason for this is that the radio serial number cannot be displayed on the radio screen itself (even in the engineering menu). Only way to access that info is the sticker on the back of radio.
__________________

__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jdchamp31 For This Useful Post:
  #663  
Old 07-18-2013, 10:35 PM
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 62
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 683
justice37 is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Lankness View Post
Yea - that doesn't work

I'll upload some videos to Youtube later and post them. (I'll open up a new thread for this rather than keep cluttering this one). I tried my entire trip home to enter destinations - I got 1!!! (out of about 100)

It gets Texas...but it never figures out the road and city correctly. Constantly say "back" to reenter, constantly get bogus results. Interestingly enough, it recognizes "back" really well. A lot of times after restating the number, street and city it just quits and goes back to the radio.

Good times
I am using one of following voice commands, "find zip code, find state, find city, find street or find address". Then Uconnect will ask you more information. Just follow what Uconnect says. These does not work perfectly but much better then other commands.
__________________
Reply With Quote
  #664  
Old 07-18-2013, 10:59 PM
MajorTom's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2011
Location: Indiana
Posts: 352
Thanks: 10
Thanked 27 Times in 20 Posts
Rep Power: 1675
MajorTom has a reputation beyond reputeMajorTom has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by MajorTom View Post

Knock on wood, but so far so good with .19
Spoke to soon (no real wood to knock on). Today I received the infamous Phone Needs Service message and the red light came on for Assist. My 13.19.0 did not have any errors during the update. Drove almost a week before this message popped up.
__________________


______________________________________
2014 Grand Cherokee Summit
Cashmere Pearl
Jeep Brown Interior - V6
Reply With Quote
  #665  
Old 07-19-2013, 07:25 AM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 741
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1315
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by jdchamp31 View Post
To confirm, the ChryCo STAR system uses the SXM Serial Number to identify the radio for replacements. The reason for this is that the radio serial number cannot be displayed on the radio screen itself (even in the engineering menu). Only way to access that info is the sticker on the back of radio.
actually, no. go to apps > settings > SiriusXM setup > Information

that gives the radio ID, and thats what they checked/confirmed before ordering me a new one

Thats also the ID you would give to SXM if you wanted to renew/sign up etc. No way they would put that only on a sticker. You would have to go to a dealer and have them pull the radio out just for you to sign up?
__________________
Reply With Quote
  #666  
Old 07-19-2013, 08:48 AM
Lankness's Avatar
Premium Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Pearland, TX
Posts: 894
Thanks: 75
Thanked 106 Times in 75 Posts
Rep Power: 1147613
Lankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond reputeLankness has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
Sure, another thread... One question though that snarling little b$!6h it the dash did ignore me for a couple of days. Search for Willx report VR . As noted her in the thread I did "stick"(USB) it to her and she was fine after that. The vehicle already had 13.19.0 loaded. This is how I came to the conclusion about reloads so you may wish to consider that if you have not tried that option.

Anyway feel free to PM too!
I'll try a reload again later today. I've loaded 13.19 twice, but that doesn't mean much
__________________
-------------------------
Kevin

2014 Max Steel GC SRT, built by the bad boys at JNAP .
Livernois Whipple Kit
Reply With Quote
  #667  
Old 07-19-2013, 09:13 AM
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Chicago
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1214
Danm1433 is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Here's something interesting.... First a little background. I purchased and activated uconnect back in march. My truck was originally on the .5 OS and has been upgraded to 15.4 and .19.0. I have had small glitches but since .19 it has been rock solid. Just today after reading a few people trying to use the "assist" button and it telling them they were not registered, I decided to try since I've never used it before. It also told me I wasn't registerd. Now to the interesting part.... I have and can still successfully send commands to my truck to lock, start, etc. So it's obviously registered. I even called uconnect and they said i was registered and to stop the truck, open and close the door to reboot the radio. I was on the highway at the time so couldn't do any troubleshooting. Of course since my truck has 6200 miles, the truck has been stopped and the door opened and closed many times to "reboot" the radio. Other than that, .19 seems very stable.
__________________
Reply With Quote
  #668  
Old 07-19-2013, 09:28 AM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Location: Orlando, FL
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 707
siegs7 has a reputation beyond reputesiegs7 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Just fyi, I have an iPhone with IOS 7 loaded and the Uconnect app does not work. When trying to send commands, the window that pops up that asks for your 4 digit pass-code does not work properly. I thought maybe a glitch with the app, so I deleted it and re-installed, but same result.

Does anyone who has an iPhone with IOS 7 loaded able to get the Uconnect app to work?
__________________
Reply With Quote
  #669  
Old 07-19-2013, 09:35 AM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,394
Thanks: 341
Thanked 368 Times in 319 Posts
Rep Power: 1801975
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Dan,

I had the same problem. When I called uConnect the rep said it was a known problem, easily fixed, and a tech at uConnect would take care of it. The next morning it was working.

It seems that the reps who answer the phone aren't even reading from the same script.


Years back Microsoft put their entire Knowledgebase online. When it came to computers that was the happiest day of my life. It completely alleviated te need to ever call tech support, and it is free. It would be nice if Jeep did something like that.



---
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #670  
Old 07-19-2013, 09:45 AM
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: Chicago
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1214
Danm1433 is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Thanks Bill. I'll try calling them back again and hopefully get connected to a more knowledgeable rep.... Sometimes that makes all the difference.
__________________
Reply With Quote
  #671  
Old 07-19-2013, 09:56 AM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 741
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1315
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Danm1433 View Post
Here's something interesting.... First a little background. I purchased and activated uconnect back in march. My truck was originally on the .5 OS and has been upgraded to 15.4 and .19.0. I have had small glitches but since .19 it has been rock solid. Just today after reading a few people trying to use the "assist" button and it telling them they were not registered, I decided to try since I've never used it before. It also told me I wasn't registerd. Now to the interesting part.... I have and can still successfully send commands to my truck to lock, start, etc. So it's obviously registered. I even called uconnect and they said i was registered and to stop the truck, open and close the door to reboot the radio. I was on the highway at the time so couldn't do any troubleshooting. Of course since my truck has 6200 miles, the truck has been stopped and the door opened and closed many times to "reboot" the radio. Other than that, .19 seems very stable.
call them back. I had the same issue (although i have had other problems and a new radio is on order for me) I could use the app etc... had me try a few things as well. Then put in a ticket. 2 days later, i got a call back... they pushed something to the radio. When i tried it. it works!

now, im wondering.. when i get a new radio.... i hope that SXM and everything will be properly transfered right over. baaad feelings about that
__________________
Reply With Quote
  #672  
Old 07-19-2013, 10:08 AM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Fresno, CA
Posts: 226
Thanks: 22
Thanked 7 Times in 5 Posts
Rep Power: 907
adthebadstud is on a distinguished road
Garage
Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post

call them back. I had the same issue (although i have had other problems and a new radio is on order for me) I could use the app etc... had me try a few things as well. Then put in a ticket. 2 days later, i got a call back... they pushed something to the radio. When i tried it. it works!

now, im wondering.. when i get a new radio.... i hope that SXM and everything will be properly transfered right over. baaad feelings about that
Today is day 5 of having a ticket open with uConnect for this. I'm guessing there is more wrong with my radio. Also, that the dealer downgraded my software back to 13.15.4.. Taking it to a different dealership next Friday. Hopefully they will listen when I explain the problem and the insight I have from this site.
__________________

__________________
2014 Overland 4x4 V6, Black ext, Black int, Advanced Tech Package. EC169841

My First Jeep. Current Status: Chrysler Buy Back (It's for sale in Wisconsin! http://www.vanhorndodge.com/vehicle-...-wi-id-6432659
Reply With Quote
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 4 08-19-2014 11:55 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 10:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.