Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #805  
Old 07-23-2013, 11:38 AM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 716
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1173
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Not a factory reset. Just unhooked the battery. All settings were saved. I think it did something though.... is there some sort of cache?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #806  
Old 07-23-2013, 12:07 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Rep Power: 814
geox19 has a reputation beyond reputegeox19 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post
Not a factory reset. Just unhooked the battery. All settings were saved. I think it did something though.... is there some sort of cache?
There better be cache or we are all ****ed lol
__________________

__________________
Reply With Quote
  #807  
Old 07-23-2013, 01:38 PM
jacko15's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 2,111
Thanks: 210
Thanked 153 Times in 124 Posts
Rep Power: 89526
jacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by bill_de View Post
Jack,

That's good info. I had the same thing after the update. I called the number and they reset it overnight. If it happens again I'll try the method you described.
Quote:
Originally Posted by SnoFire View Post
Jack,

Wait until tomorrow sometime and report back if it stayed that way. Mine did the first day as then was back at square 1.
Here's an update. Lost registration again today, so the app reload was just a temporary fix. Called the Uconnect support number in the "not registered" window. CSR tried to tell me it was because of my cellphone . Told him to put me through to his supervisor. The supervisor was much better informed. She opened a ticket, and said an update would be pushed to my radio in the next 24 hrs., and she would call in the next day or two to follow up. She said it's a common issue where the radio's registration isn't for the full Uconnect Access bundle, which it should be. We'll see what happens in the next few days. I'll let you know. Also lost Yelp when I reloaded the apps, but it's back today. (Oh joy!)
__________________
Mine: 2014 Overland 4x4 V6, ORA II, billet silver/black, Michelin LTX M/S 2's, MaxCare Lifetime, delivered 4-13-'13
Wife's Jeep: 2008 Compass Sport 4x4, 2.4L I4 DOHC, CVT, Lifetime powertrain warranty
Reply With Quote
  #808  
Old 07-23-2013, 01:49 PM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 716
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1173
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

thats how they fixed mine.. "Pushed something" worked
__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to StaticFX For This Useful Post:
  #809  
Old 07-23-2013, 01:52 PM
SnoFire's Avatar
The Negotiator
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wisconsin
Posts: 4,869
Thanks: 55
Thanked 135 Times in 114 Posts
Rep Power: 390014
SnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by jacko15 View Post
Here's an update. Lost registration again today, so the app reload was just a temporary fix. Called the Uconnect support number in the "not registered" window. CSR tried to tell me it was because of my cellphone . Told him to put me through to his supervisor. The supervisor was much better informed. She opened a ticket, and said an update would be pushed to my radio in the next 24 hrs., and she would call in the next day or two to follow up. She said it's a common issue where the radio's registration isn't for the full Uconnect Access bundle, which it should be. We'll see what happens in the next few days. I'll let you know. Also lost Yelp when I reloaded the apps, but it's back today. (Oh joy!)
Figured as much that it wouldn't stick. I called again yesterday and still waiting for a call back. The person yesterday said they are working on it and will get a call back when they have a fix..lol
__________________
2014 GC Limited V6 LuxII/Tow/RA4 Max Steel/Blk Michelin LTX M/S2

Reply With Quote
  #810  
Old 07-23-2013, 02:09 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 12 Posts
Rep Power: 655
schmieg is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

After a period where everything seemed to be working properly with 13.19, I now am having minor problems with voice command. It seems that it takes about fifteen minutes after starting the vehicle before there is any response from the VR button on the wheel. Previously, this worked perfectly. I'll give it a day or so to see if it clears up and then decide whether to call the dealer, UConnect or try the battery disconnect.
__________________
Reply With Quote
  #811  
Old 07-23-2013, 02:14 PM
f1anatic's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jan 2013
Location: Illinoize
Posts: 935
Thanks: 5
Thanked 65 Times in 48 Posts
Rep Power: 158143
f1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond reputef1anatic has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

so..are there any updates to this month-old update?
__________________
Reply With Quote
  #812  
Old 07-23-2013, 03:07 PM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 716
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1173
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

if you haevnt installed 13.19.0 then yes! install it.. otherwise nope. lol

Schmieg - when you start the truck.. watch just above the radio "button" - it will notify you when hands free is ready. if it doesnt - try other stuff. can you switch screens? anything freeze up?
__________________
Reply With Quote
  #813  
Old 07-23-2013, 03:15 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 202
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 12 Posts
Rep Power: 655
schmieg is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post
if you haevnt installed 13.19.0 then yes! install it.. otherwise nope. lol

Schmieg - when you start the truck.. watch just above the radio "button" - it will notify you when hands free is ready. if it doesnt - try other stuff. can you switch screens? anything freeze up?
Everything else seems to be working fine. I discovered this when I attempted to have the Nav take an address. Had to pull over and manually input it. Couldn't use VR for anything, then it just started working. Later, after the vehicle had sat for a while, I tested it again.

I'm noticing that I don't get the message anymore that the phone is ready, but it works.
__________________
Reply With Quote
  #814  
Old 07-23-2013, 03:58 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 854 Times in 468 Posts
Rep Power: 1927034
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by f1anatic View Post
so..are there any updates to this month-old update?
Nope

I know not funny but 13.19.0 was a huge step in fixes. 13.17 fixed a ton of cell connectivity.

I will post more when I have more information
__________________
Reply With Quote
  #815  
Old 07-23-2013, 07:05 PM
silvermax04's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1,063
Thanks: 36
Thanked 81 Times in 62 Posts
Rep Power: 2073
silvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond reputesilvermax04 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by jacko15 View Post
Don't know if this is pertinent to the conversation here, but after having my Jeep for three months, I realized I never tried the Assist button. So this afternoon I pushed it and got the three selections on the screen. I touched Uconnect Access Care and waited. An error screen came up that said I wasn't registered, and gave a number to call. I know I was registered, so remembering that I had read somewhere in the forum that reinstalling the Uconnect apps in the App menu might reload my registration, I went to that screen. I chose the button to reinstall all apps and followed the prompts. The prompts told me I would see the screen go black, all of my app data would be lost, the radio would reset, and to wait for everything to come back. Mind you, I've never had a red light on the mirror, or any other problems that were significant, so I was a little leery when the screen went black. When I previously loaded software version 13.19 I briefly had a "phone needs service" warning, but that never has returned. When my radio rebooted I checked everything I could think of, and nothing was changed. Nav, settings, and everything else was fine. I again tried the Assist button and selected Uconnect Access Care and was immediately connected to a very pleasant customer service rep who asked what she could do to help me. I told her I wasn't having any problems, but after three months thought I better check the Assist button and see if it worked. She laughed and said that was a first, and we chatted for a while and wished each other a good day. Anyway, I don't know if the radio was completely deactivated and reset or what, but all is working well. Sorry for the long post, but I thought someone might be interested.
also been driving mine for well over 3 months now and tried this after reading your post and I also got the not registered message when I knew I was. followed the app reset you described and all is working now. Thanks for the post!
__________________
Reply With Quote
  #816  
Old 07-23-2013, 08:37 PM
SnoFire's Avatar
The Negotiator
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wisconsin
Posts: 4,869
Thanks: 55
Thanked 135 Times in 114 Posts
Rep Power: 390014
SnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by silvermax04 View Post

also been driving mine for well over 3 months now and tried this after reading your post and I also got the not registered message when I knew I was. followed the app reset you described and all is working now. Thanks for the post!
But wait atleast a day and see if it stays that way...my bet is it won't..
__________________

__________________
2014 GC Limited V6 LuxII/Tow/RA4 Max Steel/Blk Michelin LTX M/S2

Reply With Quote
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 4 08-19-2014 11:55 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community