Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #877  
Old 07-25-2013, 08:18 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Rep Power: 837
geox19 has a reputation beyond reputegeox19 has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by jdchamp31 View Post
Just to clarify....these headunits are NOT Garmin headunits. Harmon licensed the technology offered by Garmin at the software level but it is a QNX based system. You cannot load anything not designed for use with this system into it. It is a full OEM system offered by the QNX/Harmon partnership.
Yeah I raised an eyebrow when I seen that comment about Garmin. Don't worry though folks there's plenty of things that are or can be easily integrated into the system. The system is very capable trust me on that. some of these bugs aren't even totally Chryslers fault I guess they just get the blame in the end though. Give it time I'm sure they will get all the obvious bugs straightened out. If your system is slow responding my suggestion is to reset it. These systems should be very snappy except for yelp. I'll be posting some more info on some mod's and cool things in the near future I just have to see where I can post them ie premium section who knows I'll let you guys know.

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
__________________

__________________
Reply With Quote
  #878  
Old 07-25-2013, 09:29 PM
Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 198
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 752
RFF111 is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Update on the "not registered" problem. SUCCESS! U-Connect fixed the problem. I would suggest anyone who has this issue to contact U-Connect and have them open a ticket. They sent through an update, I went through the start-up cycle, and was able to access them via the radio (with my cell phone Bluetooth being disabled).
__________________

__________________
Reply With Quote
  #879  
Old 07-25-2013, 09:33 PM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 719
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1198
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

snappy... how? i can tap "radio" wait about 1 second then it switches.

Oh yeah.. yelp disappeared from yesterday lol. Didnt try to launch it by voice yet. but its gone.
__________________
Reply With Quote
  #880  
Old 07-25-2013, 09:43 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Rep Power: 837
geox19 has a reputation beyond reputegeox19 has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post
snappy... how? i can tap "radio" wait about 1 second then it switches.

Oh yeah.. yelp disappeared from yesterday lol. Didnt try to launch it by voice yet. but its gone.
On most of the screen transitions and even the NAV should be somewhat fast. Like as fast as your smartphone fast. So let's say you tap an icon it should come up like in a second or less. I guess you could think of the system as a high tech browser for lack of a better reference. Anything that has to access cloud base data will be somewhat slow so things like yelp.

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
__________________
Reply With Quote
  #881  
Old 07-25-2013, 09:49 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 107
Thanks: 22
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1007
Celestinemusic is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by BigHorn453 View Post
Anyone have issues with the 8.4AN in HD radio mode?

My HD radio kicks in after some buffering but then it is constantly in and out, never locks in to HD for good. And thats the only time the FM radio is clear. Whenever the HD isn't on, the static is horrible on FM. Any ideas?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
You are either in a weak signal area or have a problem with your system or antenna connection.
I don't know what system you have, I have the Summit with HK system and HD radio works great. I don't think I have ever noticed any static. Sirius is the same unless I hit a weak signal area and it cuts out. This could be because I am still running old software. The newer software improves the Sirius performance.
__________________
Reply With Quote
  #882  
Old 07-25-2013, 09:53 PM
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 586
magiaone is on a distinguished road
Had a reboot yesterday- lost presets now had this issue.........it's on......it's off......fwd collision would uncheck the box while I was watching- cant post videos but it was most annoying- stuck after I turned off and started again.

Then while I was trying to set up my traffic station again which is sporadic at best- it changed XM Chanel on me to the demo channel...roll on 13.21........
__________________
2014 Grand Cherokee Overland
Maximum Steel Blue
Indigo/ Jeep Brown
3.6L V6
Jeep Slush Mats
Reply With Quote
  #883  
Old 07-25-2013, 09:57 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Fresno, CA
Posts: 226
Thanks: 22
Thanked 7 Times in 5 Posts
Rep Power: 812
adthebadstud is on a distinguished road
Garage
Just an update to my radio issues. Uconnect attempted to send ota patches to fix the subscription problem and had a ticket open for two weeks. Finally brought it in to a different dealership today at the request of Penni from Chrysler Cares.

They got my car in at 745 this morning, provided me with a Chrysler 200 from Enterprise and at 430 this afternoon let me know they were still checking out the issues because Chrysler was asking a lot of questions about it and wanted more info. So they are keeping it overnight. Kind of a bummer, but at least they are trying. Better than the other dealership who just downgraded software and told me they updated and fixed everything...
__________________
2014 Overland 4x4 V6, Black ext, Black int, Advanced Tech Package. EC169841

My First Jeep. Current Status: Chrysler Buy Back (It's for sale in Wisconsin! http://www.vanhorndodge.com/vehicle-...-wi-id-6432659
Reply With Quote
  #884  
Old 07-25-2013, 10:00 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 859 Times in 469 Posts
Rep Power: 1927057
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by adthebadstud View Post
Just an update to my radio issues. Uconnect attempted to send ota patches to fix the subscription problem and had a ticket open for two weeks. Finally brought it in to a different dealership today at the request of Penni from Chrysler Cares.

They got my car in at 745 this morning, provided me with a Chrysler 200 from Enterprise and at 430 this afternoon let me know they were still checking out the issues because Chrysler was asking a lot of questions about it and wanted more info. So they are keeping it overnight. Kind of a bummer, but at least they are trying. Better than the other dealership who just downgraded software and told me they updated and fixed everything...
I believe you are in good hands now, it appears they are on an information gathering mission.... Probably for more than just you.
__________________
Reply With Quote
  #885  
Old 07-26-2013, 06:49 AM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Location: Ohio
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 454
cgrad555 is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

yeah, i think you are correct. Some of the icons they asked me about dont exist, so I guess i will just have to manually load everything....bummer.
<img id="ums_img_tooltip" class="UMSRatingIcon">
__________________
2014 Limited w/LUX II, Tow Package, 20's, Granite on Black

Formerly a 2007 Expedition Limited
Reply With Quote
  #886  
Old 07-26-2013, 07:54 AM
EdwinDiaz's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
Rep Power: 771
EdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by siegs7 View Post
I also have v 13.19.0 loaded and have been having issues with the clock freezing and the Navigator not being accurate. I also notice that when this happens, the entire MEDIA section does not work either. Even though my phone is paired and incoming/outgoing calls will work, in the MEDIA section for the Bluetooth, it just will display "Connect Device". When this happens, I tried connecting my iPod and inserting an SD card, and everything in the MEDIA section just continues to display "Connect Device". The only way to resolve is to restart the vehicle after waiting several minutes OR doing a reset by pushing in and holding the MUTE and TUNE buttons.

I had the same issue before updating to the new software. I took my vehicle in already and the Service Department looked at it and they said everything seemed to be working as it should. It is quite frustrating. I'm thinking I will need to drive straight to the dealer while it is happening to prove to them that it is not working - we should not have to be doing this!
I'm starting to have the same issue as you. Not so much with the Nav, but the "Connect Device" issue.
__________________
2014 JGC Summit
Reply With Quote
  #887  
Old 07-26-2013, 07:58 AM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 719
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1198
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

annnnnnd FAIL. lol

the battery pull "reset" worked for what? 3 days? this AM, locked up.. restarted... stuck on activating navigation.. restart... got to nav.. then got the 911 phone service message again. GRRRR. Called the dealer.. NOW they are actually getting the new radio ordered. Finally.


and whats this trick??

Quote:
reset by pushing in and holding the MUTE and TUNE buttons
??
__________________
Reply With Quote
  #888  
Old 07-26-2013, 09:57 AM
EdwinDiaz's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 55
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
Rep Power: 771
EdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond reputeEdwinDiaz has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by BigHorn453 View Post
Anyone have issues with the 8.4AN in HD radio mode?

My HD radio kicks in after some buffering but then it is constantly in and out, never locks in to HD for good. And thats the only time the FM radio is clear. Whenever the HD isn't on, the static is horrible on FM. Any ideas?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Same issue here. I'm in the Tri-State area approx. 15 minutes from Manhattan, NY, so the radio signal should be pretty strong around here.
__________________

__________________
2014 JGC Summit
Reply With Quote
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 4 08-19-2014 11:55 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 09:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community