Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #997  
Old 08-01-2013, 12:23 PM
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 388
lml52169 is on a distinguished road
I got my new radio on monday. They ordered it the wednesday before. Everyday they said it would be in and nothing came. Finally the dealer called chrysler and Chrysler said it that it had to be loaded with my VIN, software, etc and takes a few days. Good luck.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #998  
Old 08-01-2013, 12:46 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 780
geox19 has a reputation beyond reputegeox19 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

little info for people getting the service phone contact dealer message. My service adviser told me the new radio should have a blue dot on it for the new model purple is the old one. I might have that reversed so don't quote me I'll know for sure when my new radio comes in. I haven't even been to the dealer yet they were able to order me a new radio without a trip to the dealer. Just needed to email them the pictures of the message then they called me back asking for my XM ID .
__________________

__________________
Reply With Quote
  #999  
Old 08-01-2013, 12:59 PM
StaticFX's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 683
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1105
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by geox19 View Post
little info for people getting the service phone contact dealer message. My service adviser told me the new radio should have a blue dot on it for the new model purple is the old one. I might have that reversed so don't quote me I'll know for sure when my new radio comes in. I haven't even been to the dealer yet they were able to order me a new radio without a trip to the dealer. Just needed to email them the pictures of the message then they called me back asking for my XM ID .
ooo please find out if its blue or purple for sure. Then when mine comes in I can ask them your dealer seems a little more ahead of the game than mine.
__________________
Reply With Quote
  #1000  
Old 08-01-2013, 01:01 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 327
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 780
geox19 has a reputation beyond reputegeox19 has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post
ooo please find out if its blue or purple for sure. Then when mine comes in I can ask them your dealer seems a little more ahead of the game than mine.
Will do StaticFX they are calling me back to let me know when it will be in I'll ask again.
not sure where the dot would be don't see one on that picture. Btw that serial number has the same amount of digits as the serial you get from the dealer mode menu guess it's the same.


Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 2
__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to geox19 For This Useful Post:
  #1001  
Old 08-01-2013, 04:28 PM
jacko15's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 2,046
Thanks: 207
Thanked 145 Times in 118 Posts
Rep Power: 89261
jacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

New TSB issued yesterday for those with radio replacement. Anyone have this problem with a new radio?
Attached Files
File Type: pdf tsb_wk2_0805813.pdf (136.2 KB, 60 views)
__________________
Mine: 2014 Overland 4x4 V6, ORA II, billet silver/black, Michelin LTX M/S 2's, MaxCare Lifetime, delivered 4-13-'13
Wife's Jeep: 2008 Compass Sport 4x4, 2.4L I4 DOHC, CVT, Lifetime powertrain warranty
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to jacko15 For This Useful Post:
  #1002  
Old 08-01-2013, 04:38 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,873
Thanks: 527
Thanked 848 Times in 467 Posts
Rep Power: 1926989
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by jacko15 View Post
New TSB issued yesterday for those with radio replacement. Anyone have this problem with a new radio?
It has to do with the registration not successfully migrating to the new radios. There is a whole verification process. I do however believe this is related to Access in a way.
__________________
Reply With Quote
  #1003  
Old 08-01-2013, 06:22 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Location: Richmond, VA
Posts: 73
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 546
libby2cm is on a distinguished road
Garage
Refresh me.. Why do we think all of these radios will need to be replaced? Short of a bad batch of silicon at sierra wireless, I don't understand how an issue like this can get progressively worse and that a sw update won't fix it..

Sent from my SCH-I605 using Tapatalk 4 Beta
__________________
Reply With Quote
  #1004  
Old 08-01-2013, 06:42 PM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5,878
Thanks: 297
Thanked 300 Times in 265 Posts
Rep Power: 1801303
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I just got a follow up phone call from uConnect. It wasn't from the person I spoke to Monday, because he no longer works there.

We were talking about the phone needs service message, and she said they were told 13.19.0 would fix that. When I told her I never got it until I did the update she was surprised. I told her it only happened once, and that this was not the problem I went to the dealer for.

She gave me her direct extension and asked if I would call her if it ever happened again. If nothing else, she is showing more interest than most.

I don't know if the Jeeps are getting better, but at least the attitude of the customer service reps seems to be improving.


---
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!

Reply With Quote
  #1005  
Old 08-01-2013, 07:22 PM
Premium Member
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 458
Evlar is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by bill_de View Post
I just got a follow up phone call from uConnect. It wasn't from the person I spoke to Monday, because he no longer works there.

We were talking about the phone needs service message, and she said they were told 13.19.0 would fix that. When I told her I never got it until I did the update she was surprised. I told her it only happened once, and that this was not the problem I went to the dealer for.

She gave me her direct extension and asked if I would call her if it ever happened again. If nothing else, she is showing more interest than most.

I don't know if the Jeeps are getting better, but at least the attitude of the customer service reps seems to be improving.


---
Bill this is my situation as well. I've never revived the phone error message until after I updated to 13.19.0. Which is a shame because this has otherwise been the best build so far. SO my question is does the phone error message mean I need a new radio? I get this message about 10-20% of the time I start the vehicle. I also notice that when I do the little light in the rear view mirror is red versus green.

On a lighter note, the apple iOS app for uconnect was just updated to 1.1.9. Still no ViaMobile support
__________________
Reply With Quote
  #1006  
Old 08-01-2013, 07:25 PM
AZhiCntry's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Prescott, AZ
Posts: 543
Thanks: 280
Thanked 26 Times in 25 Posts
Rep Power: 48838
AZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by bill_de View Post
I just got a follow up phone call from uConnect. It wasn't from the person I spoke to Monday, because he no longer works there.

We were talking about the phone needs service message, and she said they were told 13.19.0 would fix that. When I told her I never got it until I did the update she was surprised. I told her it only happened once, and that this was not the problem I went to the dealer for.

She gave me her direct extension and asked if I would call her if it ever happened again. If nothing else, she is showing more interest than most.

I don't know if the Jeeps are getting better, but at least the attitude of the customer service reps seems to be improving.


---
I also just got call a call from Uconnect about a ticket I opened last Sunday reqarding "phone needs service" and not "registered with Uconnect" messages, screen freezes, reboots while driving, wait while SXM loads, radio presets that cannot decide which fob is in car, frequent momentary loss of SXM signal, occasional loss of back up cam and black screen. Have seen the phone needs service message about 8 times now.

The rep also said she had not heard of "phone needs service & red light" only "after" install of 13.19. She said "phone needs service" can be from bad phone card or loss of cell signal for 911 access. The Assist button has been working since I opened the ticket with Uconnect and the rep confirmed they pushed an OTA fix for that. She also said the dealer will decide if a new radio is required.

While driving today had screen freeze. Was near the dealer so pulled in and had them document the freeze and discussed the other issues. They too indicated I will probably need a new radio. I will be taking it in soon so they can get the info needed to order a new radio?
__________________
2014 GC Limited V6 4x4, white w/black & frost beige, LuxII, RA4, ORA II, Cooper Discoverer AT3's. :D:D:D
Reply With Quote
  #1007  
Old 08-01-2013, 08:29 PM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 5,878
Thanks: 297
Thanked 300 Times in 265 Posts
Rep Power: 1801303
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Evlar View Post
Bill this is my situation as well. I've never revived the phone error message until after I updated to 13.19.0. Which is a shame because this has otherwise been the best build so far. SO my question is does the phone error message mean I need a new radio? I get this message about 10-20% of the time I start the vehicle. I also notice that when I do the little light in the rear view mirror is red versus green.

On a lighter note, the apple iOS app for uconnect was just updated to 1.1.9. Still no ViaMobile support
From what Wills has posted it sounds like a new radio. Oddly, the Star case says only radios with s/w older than 13.10.4 (IIRC) get a new radio. All others get updated to 13.19.0.

I did have a good morning on the beach , caught a fish and missed the rain until half way home.
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!

Reply With Quote
  #1008  
Old 08-01-2013, 08:35 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: May 2013
Location: Utah
Posts: 70
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 517
Jimbo107 is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I brought my car in last Wednesday ( " phone needs service" issue ) and they ordered me a new radio.

I got a call today that the radio is in and scheduled install for Monday. I asked the parts guy if he could check the manufacture date on the radio to make sure I got a new one, built after June 12,2013.

He said he had the radio right in front of him and he told me it does not have a manufacture date on the radio. Was he mistaken?

Reason I ask is I have read that people have had their radios replaced with the older, problematic radios. I don't want to have to do this more than once.
__________________

__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Jimbo107 For This Useful Post:
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 3 07-03-2014 09:54 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community