Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1081  
Old 08-05-2013, 12:29 PM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,391
Thanks: 341
Thanked 368 Times in 319 Posts
Rep Power: 1801967
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I thought the radio TSB was written kind of funny. Whether or not to change the radio, if I read it correctly, was based on the software version you have now, not what the radio came with. I think it said to change radios that have a version older than 13.10.0, and upgrade all others to 13.19.0.

The way I read it, I think they followed procedure. I don't think the procedure uses the right parameter. From what I take away from all the posts here, it should be by date code.



---
__________________

__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #1082  
Old 08-05-2013, 12:34 PM
SnoFire's Avatar
The Negotiator
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wisconsin
Posts: 4,908
Thanks: 55
Thanked 139 Times in 117 Posts
Rep Power: 390165
SnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by bill_de View Post
I thought the radio TSB was written kind of funny. Whether or not to change the radio, if I read it correctly, was based on the software version you have now, not what the radio came with. I think it said to change radios that have a version older than 13.10.0, and upgrade all others to 13.19.0.

The way I read it, I think they followed procedure. I don't think the procedure uses the right parameter. From what I take away from all the posts here, it should be by date code.
I understand what you are saying Bill, it makes sense. But if the 13.19 doesn't fix the issue then it should be taken as a NON-Software issue then you would think. I've only gotten the Service Phone thing 3 times and Assist seems to be working so I'm not overally concerned at this point, just a little annoyed.
__________________

__________________
2014 GC Limited V6 LuxII/Tow/RA4 Max Steel/Blk Michelin LTX M/S2

Reply With Quote
  #1083  
Old 08-05-2013, 01:04 PM
StaticFX's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 741
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 16 Posts
Rep Power: 1310
StaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond reputeStaticFX has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by SnoFire View Post
Update: Well I left the dealership feeling like they are so far behind on the times. The update that the tech got was the same 13.19. As well, they didn't even know about the Tranmission TSB and didn't have the software for it either. They told me that since I had the 13.19 software already, there was nothing they could do for me at this time. I'm kind of pissed by that but also ok with it since I haven't gotten the Service Phone issue in a long time and the UConnect Assist has now been working fine for the past 2 weeks. I can't wait for the dealer survey to come out so I can knock them on that atleast...
if you have gotten it once.. i think that may be an indication that the Sierra card is messed up

Quote:
Originally Posted by SnoFire View Post
I understand what you are saying Bill, it makes sense. But if the 13.19 doesn't fix the issue then it should be taken as a NON-Software issue then you would think. I've only gotten the Service Phone thing 3 times and Assist seems to be working so I'm not overally concerned at this point, just a little annoyed.


Its supposed to be just that i think.. if the SW doesnt fix it, then you need a new radio.


Just got my call today. Going in Wed @ 7:30 am to get the new radio. i asked the parts man "Are you sure its a NEW radio, according to the star case guidelines?" answer was: "This radio is set up from chrysler for you vin"

hmmm.. not exactly the answer i wanted.. but I HOPE Chrysler did it correctly with a NEW radio lol. I will ask about the Trans TSB when i go in.
__________________
Reply With Quote
  #1084  
Old 08-05-2013, 02:03 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 326
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 963
peejym has disabled reputation
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Just went to lunch and while driving, the radio rebooted twice then i got the service message assist and 911 lights are off and seems yelp is now available.

Just got back and have not re-started the GC hopefully the service thing will go away, if not then dealer it is.
__________________
Reply With Quote
  #1085  
Old 08-05-2013, 02:07 PM
AZhiCntry's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Prescott, AZ
Posts: 543
Thanks: 280
Thanked 26 Times in 25 Posts
Rep Power: 48985
AZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond reputeAZhiCntry has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by bill_de View Post
I thought the radio TSB was written kind of funny. Whether or not to change the radio, if I read it correctly, was based on the software version you have now, not what the radio came with. I think it said to change radios that have a version older than 13.10.0, and upgrade all others to 13.19.0.

The way I read it, I think they followed procedure. I don't think the procedure uses the right parameter. From what I take away from all the posts here, it should be by date code.



---
The TSB references SW versions but the Star case says replace radio with one built after June 12, 2013 if problems continue with 13.19 installed. I would assume this applies to any radio built prior to June 12.
__________________
2014 GC Limited V6 4x4, white w/black & frost beige, LuxII, RA4, ORA II, Cooper Discoverer AT3's. :D:D:D
Reply With Quote
  #1086  
Old 08-05-2013, 03:14 PM
SnoFire's Avatar
The Negotiator
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wisconsin
Posts: 4,908
Thanks: 55
Thanked 139 Times in 117 Posts
Rep Power: 390165
SnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I did the manual reboot this afternoon on my way home for fun (Mute button + Browse Button) and it rebooted fine. 2 minutes later the "Service Phone" screen came up. I called the dealership right away to inform them. He said he would contact Chrysler directly and get back to me tomorrow sometime. Hopefully this pushes it along..Just kind of funny now.

When I said something about the software and the after June 12th date to just swap he said he didn't really understand that and that is a good reason to call Chrysler
__________________
2014 GC Limited V6 LuxII/Tow/RA4 Max Steel/Blk Michelin LTX M/S2

Reply With Quote
  #1087  
Old 08-05-2013, 05:14 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 861 Times in 470 Posts
Rep Power: 1927147
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by SnoFire View Post

I understand what you are saying Bill, it makes sense. But if the 13.19 doesn't fix the issue then it should be taken as a NON-Software issue then you would think. I've only gotten the Service Phone thing 3 times and Assist seems to be working so I'm not overally concerned at this point, just a little annoyed.
Just to clarify, each line of the STAR case says to load version13.19.0 and to recheck. If it fails still to order a new radio. The exception to that being is if you come in with 13.10 or older and are already getting the phone errors you are to order a new radio immediately without further diagnosis.

13.19.0 will identify wireless issues however if you received the phone requires service message with 13.10 or older, they are basically saying your radio is totally screwed and there is no point even trying the software upgrade. I don't believe that I had seen anyone on here who got service phone right out of the box. The Star cases are a little abbreviated when there is so many lines of diagnosis and they keep updating it.

Edit: a new development, as of last Thursday, they have decided not to replace any more radios strictly with the phone requires service message. I am being told there were a number of cases of radios that came in with 13.19.0 with service phone errors and that they are not sure of the cause now. It is not how you guys loaded the update as they were able to duplicate the issue with existing stock.... I will post more info as this becomes available.

All other issues are still, load 13.19.0 then test, if issue persists replace radio with the new revision.

Sorry folks been sort of on holidays the last two weeks and only able to be so connected.

So Sno, looks like as of now it is wait and see?
__________________
Reply With Quote
  #1088  
Old 08-05-2013, 05:50 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: Florida
Posts: 236
Thanks: 20
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1088
fumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond reputefumblefingers1 has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

I don't know if the system is being updated or not but today when I put the ride into reverse the display said for the first time a short message that the PARK Sense system was activated. Is this message something new? Then nothing unusual happened as the backup camera was on and I backed out of the driveway as usual. This is the first time that I have noticed this message. Since I have not studied the manual enough I haven't considering the red, green, and yellow double lines in the display as "sense system" to indicate the way the wheels were turned and permits one to back in a curve or a straightline. The way the system automatically turns the outboard mirrors downward so the driver can observe that the rear wheels are not running over a child....cat...or tricycle is amazing and the lines on the screen allow for perfect positioning when backing through my gateposts which are 12 ft apart and consist of 2'x2' concrete block. Although, I have never hit my mirrors on the post, my wife did so with my F350 and the little lights on the mirrors cost $100.

The display shows that I have 13.19.0 and a bunch of firmware codes, but since my system was built on 7/19 and has worked perfictly so far I have no complaints
__________________
Reply With Quote
  #1089  
Old 08-05-2013, 05:58 PM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,391
Thanks: 341
Thanked 368 Times in 319 Posts
Rep Power: 1801967
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by fumblefingers1 View Post
I don't know if the system is being updated or not but today when I put the ride into reverse the display said for the first time a short message that the PARK Sense system was activated. Is this message something new? Then nothing unusual happened as the backup camera was on and I backed out of the driveway as usual. This is the first time that I have noticed this message. Since I have not studied the manual enough I haven't considering the red, green, and yellow double lines in the display as "sense system" to indicate the way the wheels were turned and permits one to back in a curve or a straightline. The way the system automatically turns the outboard mirrors downward so the driver can observe that the rear wheels are not running over a child....cat...or tricycle is amazing and the lines on the screen allow for perfect positioning when backing through my gateposts which are 12 ft apart and consist of 2'x2' concrete block. Although, I have never hit my mirrors on the post, my wife did so with my F350 and the little lights on the mirrors cost $100.
That message shows in the cluster every time I put my car in reverse. Did you just "accidentally" turn the system on?


---
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #1090  
Old 08-05-2013, 06:23 PM
Youngneg's Avatar
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Location: southeast Pa
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 62703
Youngneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond reputeYoungneg has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by bill_de View Post

That message shows in the cluster every time I put my car in reverse. Did you just "accidentally" turn the system on?

---
same with me Bill,I'm still using 13.15.4... For now
__________________
2014 Overland 4x4 5.7 Hemi ,Granite/Black ,ATG ORAII
2011 Harley Davidson FatBoy Lo
1997 Toyota 4Runner SR5
Reply With Quote
  #1091  
Old 08-05-2013, 07:20 PM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,391
Thanks: 341
Thanked 368 Times in 319 Posts
Rep Power: 1801967
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by Youngneg View Post
same with me Bill,I'm still using 13.15.4... For now
That just says the system is working. If you get close to something you should hear a warning and see a visual warning in the speedometer area.


---
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #1092  
Old 08-05-2013, 07:32 PM
Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 535
lml52169 is on a distinguished road
Re: UConnect 13.19.0 - Unofficial

Quote:
Originally Posted by StaticFX View Post
Sounds like you might need a new radio too...meanwhile, if it gets stuck press and hold MUTE + BROWSE untill the screen goes dark. Its an easy way to reboot, instead of waiting to shut down the car etc..




!!!! Ten minutes? does it always take that long? or just sometimes?



My guess is that they put an old radio in (one built before 6/12/2013) - thats my fear.
Remind me again how to tell if its an older radio? Something about a blue or purple dot? I am going there tomorrow and want to be prepared with these print outs and knowledge. Thanks.
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Tags
13.19.0, 8.4an update, jeep 8.4, jeep uconnect, uconnect 13.19.0 update, uconnect 8.4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anything different about UConnect 8.4 radio RA3 and UConnect Access Via Mobile REDDIZE Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 4 08-19-2014 11:55 PM
UConnect glock17 Grand Cherokee - WK2 - 12 03-26-2013 09:39 AM
Uconnect Wi-fi Jpeyatt Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 8 01-16-2012 10:35 AM
NEW UNOFFICIAL 1/4 Mile, 12.77@107.5 Tim@NCTSLLC At The Track 27 10-17-2009 12:47 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.