Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #49  
Old 11-12-2013, 06:34 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 8.4 International / Export

Quote:
Originally Posted by SJandL View Post
I have not experienced either of the issues that Sovereign or Jjohan are having. I find the upgrade to be very stable and a lot faster with regards to loading the SD card, song title displays, phone is quicker to pair including messaging which was previously hit and miss. Functionality in that regard is now 100%, including child's iPad pairing.

- Temperature remains as last set, (always 21 in our vehicle both sides - synched)

- I have never lost the radio presets (I did read elsewhere on the forum that some one else was losing presets so that is happening but not to me).

- external temperature always displays correctly thus far. On occasion, initially the temp will display '--' but within a few minutes it displays the correct outside temperature, but I am used to that with '07 JGC. It also needed occasionally a couple of minutes to report correctly. I do not see this as an issue at all.

I have had the climate control TSB applied (about 6/7 weeks ago) and have upgraded to the latest Uconnect version 13.39.51 about 4 weeks ago).

UConnect for us, is operating pretty much perfect (aside from the VR Nav of course but that is a known).
Thanks SJandL, I think that is where an updated unit should be at. The only complaint I also know of that is not completely resolved but very minor is the external temp sensor being slow to update which is in tune with what you are saying.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #50  
Old 11-12-2013, 06:52 AM
Premium Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Australia
Posts: 158
Thanks: 36
Thanked 5 Times in 5 Posts
Rep Power: 455
Jjhohan is on a distinguished road
Re: UConnect 8.4 International / Export

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
HVAC problem is a separate module not directly related to UConnect. There are TSBs for Heat and Balance of the Controls for OZ



Try setting your 21 Degrees then saving the driver settings. This should recall this as the preferred temperature set if you have a memory seat option.

Hi Willx

I have had the latest TSB module update and also Im on 13.39.51
I don't have memory seat option - Laredo.
I always run my climate on AC (not auto)...it just seems to default back to 21...forgetting what temp I set it at previously....anyway it does not worry me so much - Im happy to forgo these issues anyday ..now if we could just get Nav activation sorted out for Laredo's in Austraila that would be awesome!
__________________

__________________
Reply With Quote
  #51  
Old 11-12-2013, 06:59 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 8.4 International / Export

Quote:
Originally Posted by Jjhohan View Post
Hi Willx

I have had the latest TSB module update and also Im on 13.39.51
I don't have memory seat option - Laredo.
I always run my climate on AC (not auto)...it just seems to default back to 21...forgetting what temp I set it at previously....anyway it does not worry me so much - Im happy to forgo these issues anyday ..now if we could just get Nav activation sorted out for Laredo's in Austraila that would be awesome!
Well, the HVAC shouldn't do that either.... but yes, I want to see them get the NAV VR fixed.
__________________
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Willx For This Useful Post:
  #52  
Old 11-12-2013, 04:05 PM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Sep 2013
Location: Hobart Tasmania OZ
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
Rep Power: 393
Silverhammer is on a distinguished road
My 13.59.1 issues on my MY14 CRD Laredo ORA2 QL July build are:
• Radio station and audio settings presets lost after engine restart
• No Suspension settings other than warnings
• No auto setting for entry/exit level.
Otherwise vehicle is absolutely fantastic. Exceeds all my expectations a big deal from a long term Land Rover Discovery tragic.

The radio presets were an issue with 13.19.1 the original version. Dealer helpful but mystified.
Max


Sent from my GT-N5110 using Tapatalk 4
__________________
Silverhammer
MY14 JGC Laredo, white with grey leather and sunroof
" I offer every bit assistance short of real help!"
Reply With Quote
  #53  
Old 11-12-2013, 07:09 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by Silverhammer View Post
My 13.59.1 issues on my MY14 CRD Laredo ORA2 QL July build are:
• Radio station and audio settings presets lost after engine restart
• No Suspension settings other than warnings
• No auto setting for entry/exit level.
Otherwise vehicle is absolutely fantastic. Exceeds all my expectations a big deal from a long term Land Rover Discovery tragic.

The radio presets were an issue with 13.19.1 the original version. Dealer helpful but mystified.
Max

Sent from my GT-N5110 using Tapatalk 4
Auto entry/exit is only applicable on vehicles built after August 1st. The setting for the suspension should include jack mode but I will need to look into this for Oz...

Anyone also not see jack mode under suspension?
__________________
Reply With Quote
  #54  
Old 11-12-2013, 07:20 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: NSW Australia
Posts: 848
Thanks: 54
Thanked 72 Times in 64 Posts
Rep Power: 1426
SJandL has a reputation beyond reputeSJandL has a reputation beyond reputeSJandL has a reputation beyond repute
Re: UConnect 8.4 International / Export

I have 4 options under the suspension settings.

- Display Suspension Messages
- Tyre Jack Mode
- Transport Mode
- Wheel Alignment Mode

Overland - April build.
__________________
'07 WK Limited 5.7 Hemi
'14 WK2 Overland CRD ORAII

Ordered: MY14 KL Limited Cherokee. True Blue/Moroccan Black. 2.0L CRD with Tech group, Electronics group and Pano. Delivery - ??
Reply With Quote
  #55  
Old 11-12-2013, 07:33 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by SJandL View Post
I have 4 options under the suspension settings.

- Display Suspension Messages
- Tyre Jack Mode
- Transport Mode
- Wheel Alignment Mode

Overland - April build.
Sounds correct to me. Thanks!

(at least it matches North American)... I am sitting at the airport so I couldn't check
__________________
Reply With Quote
  #56  
Old 11-12-2013, 08:07 PM
xdra10's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Aug 2013
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 435
xdra10 is on a distinguished road
Re: UConnect 8.4 International / Export

Quote:
Originally Posted by Willx View Post
Auto entry/exit is only applicable on vehicles built after August 1st.

Why is Auto entry/exit only available on Jeeps built after this date?
__________________
2014 Jeep Grand Cherokee Overland, CRD, White with Black leather interior
Tow Bar, Electric Brake controller and Tinted Windows
Reply With Quote
  #57  
Old 11-12-2013, 08:41 PM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Sep 2013
Location: Hobart Tasmania OZ
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
Rep Power: 393
Silverhammer is on a distinguished road
Will
Thanks for your interest. Jack mode and Alignment mode are not just useful, but critical IMHO. As a workaround for alignment, I've read that Sports/aero mode is the strategy. What's your opinion mate?

I think my issues are not typical amongst Laredos here in Oz. Sounds like the software works on most just not mine. Sounds like a hardware diagnosis fits if the software works everywhere else. Unless it's an installation issue, if that's possible.
Max

Sent from my GT-N5110 using Tapatalk 4
__________________
Silverhammer
MY14 JGC Laredo, white with grey leather and sunroof
" I offer every bit assistance short of real help!"
Reply With Quote
  #58  
Old 11-12-2013, 08:52 PM
SNUKE's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Jan 2013
Location: Sydney, Aus
Posts: 2,565
Thanks: 54
Thanked 218 Times in 180 Posts
Rep Power: 5199
SNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond reputeSNUKE has a reputation beyond repute
Garage
Re: UConnect 8.4 International / Export

Quote:
Originally Posted by xdra10 View Post
Why is Auto entry/exit only available on Jeeps built after this date?
There was an actual hardware change that happened mid year.
It was related to this and full Stop/Start for Auto Cruise Control.
__________________
I'm just want it for the "shorter headlamps".

MY14 GC Limited, 3.0 CRD, Lux II, Granite Crystal, 18" Wheels, Tubular Side Steps.
Could I get my avatar much larger?
Ordered: July 7 2013 Delivered Nov 25th
Reply With Quote
  #59  
Old 11-12-2013, 09:19 PM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 849 Times in 467 Posts
Rep Power: 1927005
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by Silverhammer View Post
Will
Thanks for your interest. Jack mode and Alignment mode are not just useful, but critical IMHO. As a workaround for alignment, I've read that Sports/aero mode is the strategy. What's your opinion mate?

I think my issues are not typical amongst Laredos here in Oz. Sounds like the software works on most just not mine. Sounds like a hardware diagnosis fits if the software works everywhere else. Unless it's an installation issue, if that's possible.
Max

Sent from my GT-N5110 using Tapatalk 4
Ah,

Feeling like I know the issue. Will look into when back at the home office.

Anyone else with a Laredo with this concern?
__________________
Reply With Quote
  #60  
Old 11-12-2013, 09:26 PM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Sep 2013
Location: Hobart Tasmania OZ
Posts: 81
Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
Rep Power: 393
Silverhammer is on a distinguished road
Willx
Yor da man! Which I think approximates our Oz sentiment: on ya mate. Complete faith in you.

Silverhammer (Max)
PS me and the other MY14 JGC owner in Tasmania Australia salute you!
__________________

__________________
Silverhammer
MY14 JGC Laredo, white with grey leather and sunroof
" I offer every bit assistance short of real help!"
Reply With Quote
Reply

Tags
uconnect

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Atlanta International Auto Show JC_0105 Grand Cherokee - WK2 - 0 02-22-2013 04:35 PM
International Orders. FlyinRyan Flyin' Ryan Performance 0 08-29-2011 08:41 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community