Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 07-11-2013, 05:36 PM
shad0whawk's Avatar
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Location: Parker, Colorado
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 591
shad0whawk is on a distinguished road
Uconnect Settings Difference Depending on Start Method

I was wondering if anyone has any insight into this very specific Uconnect issue.

I have a 2014 JGC with the latest Uconnect system/software. I'm running the 13.19.0 update and have notice some minor issues although they may have been there in previous software versions as well. When I start the vehicle using the START button (method 1), all of my settings are exactly as I set them. When I start the vehicle using the REMOTE START and then press the START button after I enter the vehicle (method 2), my settings are slightly different. If I try to change them, the change does not persist. In fact, some of the settings are grayed out so I can't change them. This is primarily noticeable on the Safety and Comfort menu (I think that's what it's called.) Now if I turn off the vehicle and restart it using method 1, all of my settings are back to normal. I do have the "memory linked to RKE" setting enable in case anyone asks. I also reloaded the update but that didn't solve the issue. I'll try unlinking and relinking my keyfob in a bit to see if that works.

Does anyone have a logical explanation of this?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 08-13-2013, 10:52 AM
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
cdyar is on a distinguished road
Re: Uconnect Settings Difference Depending on Start Method

Did you ever figure out this issue? I am having the exact same problem.

I have a 2014 Overland V6 w/Advance Technology Package. If I use remote start or recall either the seat memory (w/engine running) the settings for Forward Collision Warning, Forward Collision Warning Active Breaking and Park Sense all change. If you try to change them back, they will not stick. The only way to change the settings back is to stop the car, open the door and then restart.

I have programmed both memory 1 and 2 the way I want them, but that does not help.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 08-13-2013, 07:23 PM
shad0whawk's Avatar
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: May 2013
Location: Parker, Colorado
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 591
shad0whawk is on a distinguished road
Nope apparently no one knows or has noticed...
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 08-13-2013, 08:06 PM
New Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
cdyar is on a distinguished road
Re: Uconnect Settings Difference Depending on Start Method

I took it to the dealer and Chrysler had them install a new radio. They called saying it was fixed. When I picked it up we tested it and it was doing the same thing...
We tested a new Summit on the lot and it did the same thing.
They said they were going to talk to Chrysler again so we will see.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 08-13-2013, 08:48 PM
BobsWK2's Avatar
Premium Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,562
Thanks: 3
Thanked 28 Times in 25 Posts
Rep Power: 49668
BobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond repute
Re: Uconnect Settings Difference Depending on Start Method

Quote:
Originally Posted by cdyar View Post






Where's your post??
__________________
2014 Summit 4X4, V8
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote Start does not remember climate settings tjbuz Trouble Shooting/Problems/Service 8 06-20-2013 08:38 PM
Did your Uconnect 8.4N problems start after registering? not_too_shabby Audio/Visual/Navigation 28 06-02-2013 03:56 PM
Uconnect Settings mka18 Trouble Shooting/Problems/Service 2 04-17-2013 07:18 AM
Remote start climate settings? Ike_Keel Tech Tips/DIY/How To 5 12-21-2012 11:13 AM
Remote Start and Memory Settings? Hollywood Trouble Shooting/Problems/Service 4 12-19-2011 07:25 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 10:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.