Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 06-10-2013, 09:04 AM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,398
Thanks: 341
Thanked 371 Times in 322 Posts
Rep Power: 1801982
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Who's messin' with my system :)

I had been posting these surprises in the uConnect upgrade forum, but I don't think the upgrade can be responsible.

Every few days I use the Go Home command, just to make sure the nav is working. Two things were a little different today.

First, whenever I turned onto a new road, the next turn would flash in the instrument cluster for a couple of seconds no matter how far away I was from that turn. It would then show it again when I was within a quarter mile, like it always had. This is pretty cool since I usually have the main screen turned off.

Second, for the first time since I've gotten the car, it found my house, right to the driveway. Up until now it always tried to direct me to a house on the other side of the development.

I lock my garage at night, so I don't know how the gremlins are getting to my Jeep. But, they aren't hurting anything.


.
__________________

__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #2  
Old 06-10-2013, 11:10 AM
jacko15's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Feb 2013
Location: Pennsylvania's North Shore
Posts: 2,197
Thanks: 214
Thanked 173 Times in 138 Posts
Rep Power: 89732
jacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond reputejacko15 has a reputation beyond repute
Re: Who's messin' with my system :)

Quote:
Originally Posted by bill_de View Post
I lock my garage at night, so I don't know how the gremlins are getting to my Jeep. But, they aren't hurting anything.
3g?
__________________

__________________
Mine: 2014 Overland 4x4 V6, ORA II, billet silver/black, Michelin LTX M/S 2's, MaxCare Lifetime, delivered 4-13-'13
Wife's Jeep: 2008 Compass Sport 4x4, 2.4L I4 DOHC, CVT, Lifetime powertrain warranty
Reply With Quote
  #3  
Old 06-10-2013, 11:26 AM
Willx's Avatar
Moderator - MOTS jr.


My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 4,884
Thanks: 529
Thanked 861 Times in 470 Posts
Rep Power: 1927154
Willx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond reputeWillx has a reputation beyond repute
Garage
Re: Who's messin' with my system :)

wow, so sorry other than the flashing note which is anoying... Your Gremlins actually made your Nav Better????
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 06-10-2013, 11:35 AM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,398
Thanks: 341
Thanked 371 Times in 322 Posts
Rep Power: 1801982
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: Who's messin' with my system :)

I like that it flashes the next turn.

I'm gonna miss it when it goes away.





.
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #5  
Old 06-14-2013, 08:10 AM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: NC
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 606
SleepyWeasel is on a distinguished road
Re: Who's messin' with my system :)

Is it only the 8.4AN that flashes the turns in the dash? My 8.4A doesn't do that unless there is a setting that I'm missing.
__________________
Be Polite. Be Professional. But have a plan to kill everyone you meet.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-14-2013, 08:16 AM
bill_de's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6,398
Thanks: 341
Thanked 371 Times in 322 Posts
Rep Power: 1801982
bill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond reputebill_de has a reputation beyond repute
Re: Who's messin' with my system :)

Quote:
Originally Posted by SleepyWeasel View Post
Is it only the 8.4AN that flashes the turns in the dash? My 8.4A doesn't do that unless there is a setting that I'm missing.
I don't think it is supposed to on either. It is something that started of mine out of the blue. I have to use the nav next time out to see if it is still doing it.

On the 8.4an it does show the turn in the cluster when you are about 1/4 mile out. That is selectable in the EVIC.



.
__________________
If you need a shoulder to cry on ...

... pull over to the side of the road!
Reply With Quote
  #7  
Old 06-14-2013, 10:26 AM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: NC
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 606
SleepyWeasel is on a distinguished road
Re: Who's messin' with my system :)

No, it doesn't show the turn on the cluster, I've seen a screenshot of it doing it, but haven't figured out how to get mine to do it.
__________________
Be Polite. Be Professional. But have a plan to kill everyone you meet.
Reply With Quote
  #8  
Old 06-14-2013, 07:06 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kentucky
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 805
blackknight is on a distinguished road
Re: Who's messin' with my system :)

Quote:
Originally Posted by SleepyWeasel View Post
No, it doesn't show the turn on the cluster, I've seen a screenshot of it doing it, but haven't figured out how to get mine to do it.
There is a check box on the navigation screen under settings to turn this feature on or off.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 06-14-2013, 09:29 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: NC
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 606
SleepyWeasel is on a distinguished road
Re: Who's messin' with my system :)

Quote:
Originally Posted by blackknight View Post
There is a check box on the navigation screen under settings to turn this feature on or off.
I'll check for it. Thanks.
__________________
Be Polite. Be Professional. But have a plan to kill everyone you meet.
Reply With Quote
  #10  
Old 06-15-2013, 07:39 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: NC
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 606
SleepyWeasel is on a distinguished road
Re: Who's messin' with my system :)

Quote:
Originally Posted by blackknight View Post
There is a check box on the navigation screen under settings to turn this feature on or off.
Thanks Blackknight, I found the box, checked it and now the turns show up in the instrument cluster!
__________________
Be Polite. Be Professional. But have a plan to kill everyone you meet.
Reply With Quote
  #11  
Old 06-16-2013, 12:20 PM
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Dec 2012
Location: Kentucky
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 805
blackknight is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by SleepyWeasel View Post

Thanks Blackknight, I found the box, checked it and now the turns show up in the instrument cluster!
Your welcome. That's what the forum is for.
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
" service electric break system " and " service 4WD system " Rexie1983 Troubleshooting/Problems 0 03-18-2013 06:48 AM
Abs light, service brake system and 4wd system chaase68 Troubleshooting/Problems 15 08-09-2012 05:49 AM
My New System!! ALPINEST4RS Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 0 01-21-2012 02:49 PM
My new system jjs4348 Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 21 07-18-2011 04:51 PM
New system! Unholyskorn86 Audio/Visual/Navigation 21 03-19-2010 03:14 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 01:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.