Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > Interior/Exterior/Visual

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 07-09-2014, 06:38 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2014
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 141
maxbear3145 is on a distinguished road
1st Mod : Nav - RA3 to RA4

I purchased a new navi unit from ebay ( user id : daimlerfinancial ). I ordered it off ebay ( saved me 60 bucks ) $730 out the door shipped. I paid asap... two days later it comes. The install was a total joke.. so simple... popped off a couple of clips, used a 7mm to remove the old ra3 unit. Then I took out the vents and put them into the new housing.

When doing this install remember to plug in the dark red plug ( some people already have it like plugged in , like I did b/c I have the 911 assist).

My eco button does light up and work correctly btw.

Here are a few pictures : I hope this helps - Ill keep you guys updated if anything changes.

thanks
mike
Attached Images
File Type: jpg 20140709_192248.jpg (515.9 KB, 176 views)
File Type: jpg 20140709_192301.jpg (519.5 KB, 171 views)
File Type: jpg 20140709_192311.jpg (526.3 KB, 184 views)
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2014, 06:48 PM
Scottina06's Avatar
JeepGarage Founder
My Jeep: 2014 6.4L SRT8 WK2
 
Join Date: May 2009
Location: Berea, Kentucky
Posts: 49,234
Thanks: 866
Thanked 973 Times in 688 Posts
Rep Power: 7717868
Scottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond repute
Garage
So instead of paying the 700 to have navigation activated...and not have the same navigation or options. ..you installed an ra4 and it works perfect?

Good job!
__________________

__________________
SCOTT
The HARDER you work...the LUCKIER you are!
2014 REDLINE red Jeep SRT "BLOODIED\BlackOps CFR Edition" 1 of 1
2013 JKU Wrangler 10A-stormtrooper'ed, JW Speaker and more!
Previous JEEP rides-
2013 Jeep Grand Cherokee SRT-deep cherry
2006 Jeep Grand Cherokee Laredo-inferno red



Twitter-The_Jeep_Guy
Instagram-thejeep_guy

Reply With Quote
  #3  
Old 07-09-2014, 06:50 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2014
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 141
maxbear3145 is on a distinguished road
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

So far so good yes! Thanks !
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2014, 09:04 PM
SnoFire's Avatar
The Negotiator
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wisconsin
Posts: 4,873
Thanks: 55
Thanked 135 Times in 114 Posts
Rep Power: 390038
SnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond repute
Garage
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

So why didn't you get the vehicle with the RA4 radio from the beginning?unless you bought it from dealer stock and it didn't have it, then I understand.


Sent from my iPad using JeepGarage
__________________
2014 GC Limited V6 LuxII/Tow/RA4 Max Steel/Blk Michelin LTX M/S2

Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2014, 09:12 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2014
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 141
maxbear3145 is on a distinguished road
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

I have a '14 GC Altitude.... wish it came with Navi to begin with... the HD sounds fantastic... better than xm radio...
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 07-09-2014, 11:17 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 31
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 109
gayazgaffoor is on a distinguished road
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

Hi,
Am planning to do the same but from an RA2 to RA4. This would also be my first mod. Could you please fill me up kn the clips that needs to be removed and any other precautions.
Appreciate your support.


Sent from my iPhone using JeepGarage
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 07-09-2014, 11:23 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2014
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 141
maxbear3145 is on a distinguished road
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

i just pulled the housing from the bottom and worked my way up slowly. It came out really easy. Then I took the 4 bolts with a 7mm socket and removed the old unit. Next I took the Dark Red, Yellow, White and Grey plugs off the old unit ... followed by the black ( main one ) . Make sure you search around your dashboard for the dark red cord and plug it in. Also , you will see a blue cord. Just leave it alone , and do not plug it in at all.

Turn on the truck after your done. Enter the 4 digit pin code. You will see a dodge ram logo for the first time ( it will go away and revert to Jeep ) when your done.

Wait 30 minutes after you enter the pin code and start the truck up. you should be good to go.
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 07-09-2014, 11:27 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 31
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 109
gayazgaffoor is on a distinguished road
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

Thanks Man.
Regarding the blue cable this is what "Daimler financial" had to say:

Yes, but if it doesn't have the "blue" plug in it it will not have GPS. You will need to pull your headliner down and see if the blue plug in your headliner right by the shark fin antenna is plugged in to the antenna.

- daimlerfinancial







Sent from my iPhone using JeepGarage
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 07-09-2014, 11:28 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 31
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 109
gayazgaffoor is on a distinguished road
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

Did u use any tool to pull the housing or good ol hands are the only tool required???


Sent from my iPhone using JeepGarage
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 07-09-2014, 11:33 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2014
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 141
maxbear3145 is on a distinguished road
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

good to know, thanks!

hands. starting from the bottom in the middle of the unit. I was kinda worried about busting the entire thing.. just give it a little tug at first and you should have no problem starting it.
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 07-09-2014, 11:35 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 31
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 109
gayazgaffoor is on a distinguished road
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

Great...I am expecting my unit sometime next week. Will update the changes.
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 07-09-2014, 11:39 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2014
Location: NJ
Posts: 40
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 141
maxbear3145 is on a distinguished road
Re: 1st Mod : Nav - RA3 to RA4

sounds good - if you need help dm me .. ill give you my cell phone and help you through it.
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Tags
ra4

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2014 Uconnect RA3 - RA4 / Engineering Menu *sox* Audio/Visual/Navigation 21 08-13-2014 03:42 PM
RA2 (5" screen version) vs RA3/RA4 ?? Abacus Grand Cherokee - WK2 - 9 05-12-2014 04:23 PM
Convert from Uconnect 8.4 RA3 to RA4 ccp.jose Audio/Visual/Navigation 12 03-07-2014 03:41 PM
TSB RA3 and RA4 radio (8.4AN radio) shirogc2014 Technical Service Bulletins and Recalls 2 11-08-2013 03:20 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community