Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK > Troubleshooting/Problems

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 06-23-2012, 09:14 AM
afhanson72's Avatar
Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Oct 2011
Location: Las Vegas, NV
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1039
afhanson72 is on a distinguished road
Lost all electrical for a second, twice.

I was driving down the road and everything inside the Jeep shut off for about a second or two, all the dash lights came on, then everything turned back on. This happened yesterday, twice within about 15 min. The engine continued running. I have an 05 with the 5.7.
I checked the battery and alternator and both are good. I have not found any loose or corroded connections yet either.

Anyone have any ideas?

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 06-23-2012, 01:51 PM
Member
My Jeep: 2005 4.7L WK
 
Join Date: May 2010
Location: Richmond, VA
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1575
Eaglelope is on a distinguished road
Re: Lost all electrical for a second, twice.

I have an '05 with the 4.7L and it's doing the same thing.

It started a few years ago and I was able to get it to stop by cleaning and reseating two connector blocks under the dash on the driver side.
There is a hinged panel below the steering wheel that pulls down.
The two connectors are the clamshell type with a locking lever and a release tab that allows you to lift the lever.

Note that when the lever is up, there is another tab that locks it up so you'll have to press that tab when you reinstall the connector.

I disconnected the battery, pulled the connectors, and used contact cleaner on them. After the cleaner dried, I put the connectors back and it was stable for 6 months or so.

I'm having the problem again now though and this trick isn't working any more. So I'm digging through the service manual now to see if there's another explanation. I'm losing the instrument cluster and the A/C blower but the radio keeps working during the interruption. It's got to be a problem with a power feed or a ground...

Mark
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 06-23-2012, 01:55 PM
afhanson72's Avatar
Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Oct 2011
Location: Las Vegas, NV
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1039
afhanson72 is on a distinguished road
Thanks for the input Mark.
I found my problem.
The stud on the starter was loose internally. New starter and all seems well now!

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 06-23-2012, 01:59 PM
Member
My Jeep: 2005 4.7L WK
 
Join Date: May 2010
Location: Richmond, VA
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1575
Eaglelope is on a distinguished road
Re: Lost all electrical for a second, twice.

Maybe I should check mine too. Was this a ground connection on the starter?
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 06-23-2012, 02:21 PM
afhanson72's Avatar
Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Oct 2011
Location: Las Vegas, NV
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1039
afhanson72 is on a distinguished road
No the main power connector.

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 06-23-2012, 02:25 PM
Chaoul1's Avatar
The Original

My Jeep: 2010 6.1L WK
 
Join Date: May 2009
Location: Fairfax, Virginia
Posts: 6,913
Thanks: 2
Thanked 24 Times in 24 Posts
Rep Power: 63346
Chaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond repute
Re: Lost all electrical for a second, twice.

Check your Multi-Function Light Switch Stalk. I had the same problem you were having. You have to replace it.
__________________
-Paul-
2010 Jeep Grand Cherokee SRT8

PaulsProfessional Automotive Detailing

PPAD's Custom Headlights

Contact for both DetailingPPADscustomwork@yahoo.com
Reply With Quote
  #7  
Old 07-20-2012, 02:20 PM
brentwoodkris's Avatar
The Ever-Dissatisfied Tinkerer
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Jan 2010
Location: Columbia, MO
Posts: 903
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 3545
brentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond reputebrentwoodkris has a reputation beyond repute
Garage
Re: Lost all electrical for a second, twice.

Quote:
Originally Posted by Chaoul1 View Post
Check your Multi-Function Light Switch Stalk. I had the same problem you were having. You have to replace it.
Thanks for the rec Chaoul1, I just ordered a new light stalk from carquest for $62 (compared to the dealer $130). Last night it got REALLY bad, instead of flickering once or twice, it did it 10+ times in a 5 mile stretch (and included my headlights flickering). After reading this post, I turned off the automatic headlamps and everything worked fine [but of course this is only a temporary fix because I like my auto headlamps].

Stupid low quality OEM crap going bad early.
__________________
'05 WK GC 5.7L HEMI, Goodyear Wrangler SilentArmors, Monroe Reflex Front Struts/Monroe Load Adjusting Rear Shocks, EBC Drilled/Slotted Sport Rotors, Wagner Ceramic Brake Pads, Taylor Shorties, SRT8 Stock CAI Conversion, K&N Drop-in, Block Heater, 18.5% Tint All Around, Boston SE Speakers, 12" Alpine Type-R Sub w/ sealed box w/ RF PRIME R1000-1D, ScanGauge II w/ windshield mount, BT Catch Can w/custom bracket, Swagman Fork Mount Bicycle Rack, WeatherTech front floor liners, SRT8 Pedal Covers, eBay full LED lighting kit, Custom MDS Indicator LED Light, Mega Raizin Voltage Stabilizer & Grounding Kit, Challenger IAT Sensor, Escort Passport 9500ix, Python 5706P RS/Security/KE w/ extras, SA 5 switch panel, Fumoto Oil Valve, Overland WG Steering wheel.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-20-2012, 05:55 PM
Chaoul1's Avatar
The Original

My Jeep: 2010 6.1L WK
 
Join Date: May 2009
Location: Fairfax, Virginia
Posts: 6,913
Thanks: 2
Thanked 24 Times in 24 Posts
Rep Power: 63346
Chaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond repute
Re: Lost all electrical for a second, twice.

I ordered a OEM one. It was scary though for me. I was scared to drive at night!
__________________

__________________
-Paul-
2010 Jeep Grand Cherokee SRT8

PaulsProfessional Automotive Detailing

PPAD's Custom Headlights

Contact for both DetailingPPADscustomwork@yahoo.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost my key bozer Trouble Shooting/Problems/Service 5 08-04-2011 08:19 AM
Lost UConnect 7upstang Audio/Visual/Navigation 4 06-26-2011 09:24 AM
Lost keys! Jeepnewman Cherokee-SJ and XJ 3 01-05-2011 02:30 PM
Lost all electrical functions yeaterday, 3 diagnostic codes jmckenzie Troubleshooting/Problems Discussion 4 11-12-2010 09:29 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community