Service 4wd??? - Jeep Garage - Jeep Forum

Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK > Troubleshooting/Problems

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 03-09-2015, 11:10 PM
Shela_wk's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1000
Shela_wk is on a distinguished road
Service 4wd???

So I got new tires today and the service 4wd came on like after that I'd probably say no more than an hour the jeep runs fine in just worried about the 4wd. I tried to put it into 4lo and I think I heard everything locking in so I'd does anyone have an tips or advise?


2"rough country
265/70/17 Firestone destination mt
2"wheel spacers
And a battle scar on the doors

Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-11-2015, 09:31 AM
Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kingston, Ontario
Posts: 957
Thanks: 3
Thanked 41 Times in 40 Posts
Rep Power: 277910
dr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond repute
Re: Service 4wd???

Quote:
Originally Posted by Shela_wk View Post
So I got new tires today and the service 4wd came on like after that I'd probably say no more than an hour the jeep runs fine in just worried about the 4wd. I tried to put it into 4lo and I think I heard everything locking in so I'd does anyone have an tips or advise?
What year is your jeep, and what 4WD system do you have?

You'll likely have to pull the codes to get a definitive answer. There was a TSB years ago about the Service 4WD message coming on when there was nothing wrong for 2005 QDII models (and maybe some others) that was fixed with updated software. More recently, the notorious recall that was supposed to "fix" the transfercase actuator has caused many, many people to have this message pop up, but it will also prevent you from being able to get into 4-Low.

Sometimes people have seen it with a weak battery, and then sometimes...it seems to be very rare...there is actually a problem with the 4WD system.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-12-2015, 10:32 AM
Shela_wk's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1000
Shela_wk is on a distinguished road
Re: Service 4wd???

I've got a 2006 wk with QDII it's the nv245 transfer case the weird part is even with the message in I still get it to lock into 4low???


2"rough country
265/70/17 Firestone destination mt
2"wheel spacers
And a battle scar on the doors
Reply With Quote
  #4  
Old 03-13-2015, 09:54 AM
Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kingston, Ontario
Posts: 957
Thanks: 3
Thanked 41 Times in 40 Posts
Rep Power: 277910
dr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond repute
Re: Service 4wd???

Without throwing random parts at it, you are going to have to get it scanned to figure out what is throwing the code.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-01-2015, 12:39 AM
Shela_wk's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1000
Shela_wk is on a distinguished road
Re: Service 4wd???

Do I have to get it scanned by jeep??? Cause I got it scanned at autozone and they pulled the brake switch stuck code so I was going to replace that could that throw the system like that??


Sent from my iPad using JeepGarage
Reply With Quote
  #6  
Old 04-01-2015, 12:55 AM
Sleeps's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,111
Thanks: 0
Thanked 71 Times in 64 Posts
Rep Power: 582183
Sleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond reputeSleeps has a reputation beyond repute
On start up ive been getting the same service 4x4.. no problems what so ever and i do have 4 low too.. so if something is failing then i dont know what. Im ome lifted on 32s but it was on before that too. Also tuned. No codes besides the normal ones for my jeep. So nothing to narrow down the questionable problem at hand.

Edit.. 2005 wk hemi.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-11-2015, 10:46 PM
zeprider25's Avatar
Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: May 2013
Location: Fort Lewis, WA
Posts: 353
Thanks: 2
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 4676
zeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond reputezeprider25 has a reputation beyond repute
Garage
Quote:
Originally Posted by Sleeps View Post
On start up ive been getting the same service 4x4.. no problems what so ever and i do have 4 low too.. so if something is failing then i dont know what. Im ome lifted on 32s but it was on before that too. Also tuned. No codes besides the normal ones for my jeep. So nothing to narrow down the questionable problem at hand.

Edit.. 2005 wk hemi.
Mine does the same. I took it in at 90k miles right before warranty ended and they threw every replacement short of new axles and TC and could not get the light to go off. I have 4 lo and besides the light everything works fine
__________________
2005 Jeep Grand Cherokee Limited 5.7L Hemi -- Black Ops CF Venom Hood and Headlight Covers, Mopar CAI, DS Predator Tuner, Catch Can, SRT8 Grill, SRT8 Front Bumper, SRT8 20" Rims, SRT8 Bilsteins Shocks, SRT8 Bwoodys springs, SRT8 Front and Rear Swaybars, SRT8 Roof Rack, SRT8 Pedals, 08 RER Mygig, Lockpick Adaptor, 6k HID LowBeams, LED Highbeams/Fog, LED Interior more to come

2011 Jeep Patriot Limited - Wife/Babymobile, LED Interior, Lockpick v4
Reply With Quote
  #8  
Old 04-12-2015, 05:41 AM
jeeper_57's Avatar
Member
My Jeep: 2005 3.0L WK
 
Join Date: Apr 2012
Location: France
Posts: 191
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1943
jeeper_57 is on a distinguished road
Re: Service 4wd???

I have also service 4 WD , error C140A , shift motor replaced module replaced , harnest to th eshift motor checked , everything ok , but not working the only thing semms to be the voltage to the FDCM instead of 12 vi've a low one 3-4 V.
All fuses checked and ok is there anything to check lilke a fuse box ,or other harness ??
__________________
2005 WK 3.0 L CRD Limited silver grey metallic , Quadradrive II
Reply With Quote
  #9  
Old 04-12-2015, 04:36 PM
Member
My Jeep: 2005 4.7L WK
 
Join Date: Aug 2012
Location: Massachusetts
Posts: 29
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1690
kujata has a reputation beyond reputekujata has a reputation beyond repute
Garage
Re: Service 4wd???

Service 4wd will sometimes show up when the speed sensor cables on your wheel bearings is bumped or touched, even from potholes. I'd check those cables first


Sent from my iPhone using JeepGarage
Reply With Quote
  #10  
Old 04-15-2015, 12:49 PM
jeeper_57's Avatar
Member
My Jeep: 2005 3.0L WK
 
Join Date: Apr 2012
Location: France
Posts: 191
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1943
jeeper_57 is on a distinguished road
Re: Service 4wd???

Quote:
Originally Posted by kujata View Post
Service 4wd will sometimes show up when the speed sensor cables on your wheel bearings is bumped or touched, even from potholes. I'd check those cables first


Sent from my iPhone using JeepGarage
Seems not to be linked for mi case to speed sensors the C error says it's the motor , and the electric diagram associated don't show any sensor I don't know if it can be linked

__________________
2005 WK 3.0 L CRD Limited silver grey metallic , Quadradrive II
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2011 Grand Cherokee Laredo 4WD :: 2011 Jeep Laredo 4WD bumtdbum Member Garage Discussions 0 07-20-2014 07:02 PM
service 4wd system CatMan879 Troubleshooting/Problems Discussion 33 02-13-2014 06:46 PM
" service electric break system " and " service 4WD system " Rexie1983 Troubleshooting/Problems 0 03-18-2013 07:48 AM
Service Light - SERVICE 4WD SYSTEM - ?? Only 30K miles.... babygorilla Grand Cherokee - WK 4 02-17-2011 08:09 PM
Service 4wd on help!!!!! jeeppro Troubleshooting/Problems Discussion 18 04-18-2010 11:24 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 03:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by FCA US LLC. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar and SRT are registered trademarks of FCA US LLC.