Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK > Troubleshooting/Problems

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 12-29-2012, 07:38 PM
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 245
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1213
Kayak83 has a reputation beyond reputeKayak83 has a reputation beyond reputeKayak83 has a reputation beyond repute
"Service 4wd system" message

For a week or so, my wk's front abs seems to be turning on when it shouldn't. Its usually around a corner or into a parking spot or something like that. Or just coming to a stop sometimes. Its hard to explain, but its definitely not working like it should. Then yesterday I turned on my jeep and the service 4wd system message appeared with all the abs and tc lights on in the dash. I pulled out of the parking spot and the message was gone.

I initially thought maybe the front brakes (stock pads-58k miles) were super low but now I'm wondering if I have a bad wheel sensor or something of that nature. Bad wheel bearings as well too maybe? It definitely seems like the wks computer is getting confused.
__________________

__________________
2006 4.7L Limited Quadra-Drive II
17" Black Mamba MR1X Wheels on 255/70 Revo 2's
2" Rough Country Lift/Level
Bilstein's Front/Rear
K&N Intake -> Ported TB -> Flowmaster 50
Reply With Quote
  #2  
Old 12-29-2012, 07:48 PM
*sox*'s Avatar
Italien MOPAR Guy :-)

 
Join Date: Oct 2011
Location: Basel / Switzerland
Posts: 1,858
Thanks: 86
Thanked 74 Times in 61 Posts
Rep Power: 570942
*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute*sox* has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to *sox* Send a message via Skype™ to *sox*
Re: "Service 4wd system" message

check the connector contacts on the transfer case and clean this.

__________________

__________________
All Uconnect Software

www.mydrive.ch

username: mygig@soxag
Password: gasolio

Reply With Quote
  #3  
Old 12-29-2012, 07:52 PM
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 245
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1213
Kayak83 has a reputation beyond reputeKayak83 has a reputation beyond reputeKayak83 has a reputation beyond repute
Re: "Service 4wd system" message

Clean, as I fluid flush?
__________________
2006 4.7L Limited Quadra-Drive II
17" Black Mamba MR1X Wheels on 255/70 Revo 2's
2" Rough Country Lift/Level
Bilstein's Front/Rear
K&N Intake -> Ported TB -> Flowmaster 50
Reply With Quote
  #4  
Old 12-30-2012, 01:56 AM
Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Feb 2012
Location: mallorca
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1037
tom58 is on a distinguished road
Re: "Service 4wd system" message

NO. pull the connectors apart. use some wd40 and clean them with an old tooth brush
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 12-30-2012, 02:03 AM
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 245
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1213
Kayak83 has a reputation beyond reputeKayak83 has a reputation beyond reputeKayak83 has a reputation beyond repute
Re: "Service 4wd system" message

Thanks. I'll see what I can do. Curious though...why would this be causing abs to activate under light braking when it shouldn't?
__________________
2006 4.7L Limited Quadra-Drive II
17" Black Mamba MR1X Wheels on 255/70 Revo 2's
2" Rough Country Lift/Level
Bilstein's Front/Rear
K&N Intake -> Ported TB -> Flowmaster 50
Reply With Quote
  #6  
Old 01-03-2013, 05:50 PM
Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 245
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1213
Kayak83 has a reputation beyond reputeKayak83 has a reputation beyond reputeKayak83 has a reputation beyond repute
Re: "Service 4wd system" message

Ended up plugging in my flashpaq (forgot it read codes). Front left speed sensor was bad. Replaced and all fixed.
__________________

__________________
2006 4.7L Limited Quadra-Drive II
17" Black Mamba MR1X Wheels on 255/70 Revo 2's
2" Rough Country Lift/Level
Bilstein's Front/Rear
K&N Intake -> Ported TB -> Flowmaster 50
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ABS light and "Service Elec Brake System" and gas mileage gone to 6mpg adlegs Troubleshooting/Problems 27 08-03-2014 11:10 PM
Abs light, service brake system and 4wd system chaase68 Troubleshooting/Problems 15 08-09-2012 05:49 AM
Dreaded "Service 4WD System" Message DaBigBone Troubleshooting/Problems 10 01-09-2012 09:31 AM
Service Light - SERVICE 4WD SYSTEM - ?? Only 30K miles.... babygorilla Grand Cherokee - WK 4 02-17-2011 08:09 PM
Service 4WD System Message cain45 Grand Cherokee - WK 18 09-13-2010 05:49 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 07:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community