Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK > Troubleshooting/Problems

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 11-02-2013, 09:05 AM
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1519
TLPMYD is on a distinguished road
What now? 113 & 304

So I finally gave up and brought the wk to the dealership to look at my 304 code since I changed the plugs and check the coils and it was still popping up. Dealership told me it had to be carbon buildup and to by the Mopar combustion chamber cleaner. So I bought me a can took the Jeep home sprayed the entire can into the throttlebody while it was running let it sit for three hours and started her up. There definitely was a lot of smoke and once the smoke went away there was no more codes but that was yesterday this morning I turn it on and take her for a spin and the 304 code and now a 113 code appear ...???
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2013, 10:41 AM
Member
My Jeep: 2005 5.7L WK
 
Join Date: Jul 2010
Location: Kingston, Ontario
Posts: 808
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 15 Posts
Rep Power: 276944
dr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond reputedr.lee.baugh has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by TLPMYD View Post
So I finally gave up and brought the wk to the dealership to look at my 304 code since I changed the plugs and check the coils and it was still popping up. Dealership told me it had to be carbon buildup and to by the Mopar combustion chamber cleaner. So I bought me a can took the Jeep home sprayed the entire can into the throttlebody while it was running let it sit for three hours and started her up. There definitely was a lot of smoke and once the smoke went away there was no more codes but that was yesterday this morning I turn it on and take her for a spin and the 304 code and now a 113 code appear ...???
Did you remove the intake temperature sensor when you too off the intake? If so, did you remember to plug it back in?

It sounds like the combustion chamber cleaner did not solve your problem, and that in using it the IAT sensor is now damaged or not hooked up correctly.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2013, 02:41 PM
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1519
TLPMYD is on a distinguished road
Re: What now? 113 & 304

If the iat sensor is the plug that plugs into the airbox I double checked it to make sure I plugged it back in and correctly and I did so I'm not sure why it's giving me the 113 now
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 11-02-2013, 08:38 PM
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1519
TLPMYD is on a distinguished road
Re: What now? 113 & 304

Just an update I disconnected the battery and the iat plug waited 20 minutes and plugged them and and so far no lights no codes fingers crossed!
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
300 & 304 codes TLPMYD Troubleshooting/Problems 9 10-27-2013 10:25 AM
204 and 304 DebC68 Troubleshooting/Problems Discussion 0 12-16-2012 01:59 PM
11.842@113 Personal best..... mondo At The Track 20 12-09-2010 10:25 AM
Doug's 304 Stainless Steel Electric Exhaust Cutouts ducks unlimited Performance Modifications 2 06-14-2009 11:07 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 11:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.