Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK > Troubleshooting/Problems

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 09-03-2009, 04:59 PM
Matt's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: 34.076513,-118.429573
Posts: 9,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 11616
Matt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond repute
Wiper fluid spray not working

Well, my fluid tank is full, but I pull the lever and I get nothing... is there a fuse for this (too lazy to go check the manual)? If not, any ideas on what could be causing my problem?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 09-03-2009, 05:01 PM
blackpepper's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2009 6.1L WK
 
Join Date: May 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 6,435
Thanks: 67
Thanked 39 Times in 28 Posts
Rep Power: 13435
blackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond repute
Re: Wiper fluid spray not working

Do you hear the pump working?
__________________

__________________
Ryan
2009 SRT8 - loaded, corsa exhaust, afe stage ii intake, diablo intune w/ Johan toona, vreds 275/315, r1 drilled/slotted rotors, stoptech pads, lockpick adapter, billet tech catch can, 180 tstat, eibach springs, bwoody links, stage 6 qa1 shocks, tail light tint, front window tint, stillen hl brows, lloyd mats, powder-coated alcoas, red srt lettering, trim color-matched...

2007 Jeep 5.7 Limited - 120,681 miles, one owner. SOLD
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2009, 05:16 PM
Matt's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: 34.076513,-118.429573
Posts: 9,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 11616
Matt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond repute
Re: Wiper fluid spray not working

Quote:
Originally Posted by BlackPepper View Post
Do you hear the pump working?
Let me go check....

---------- Post added at 06:16 PM ---------- Previous post was at 06:14 PM ----------

Yup, pump is working... it's almost like it's clogged... is that a possibility?
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2009, 05:19 PM
Scottina06's Avatar
JeepGarage Founder
My Jeep: 2014 6.4L SRT8 WK2
 
Join Date: May 2009
Location: Berea, Kentucky
Posts: 48,970
Thanks: 854
Thanked 869 Times in 645 Posts
Rep Power: 7717574
Scottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond repute
Garage
Re: Wiper fluid spray not working

pull the lines apart at the junctions and blow into them.....LOL
__________________
SCOTT
The HARDER you work...the LUCKIER you are!
2014 REDLINE red Jeep SRT "BLOODIED Edition" 1 of 1
Previous JEEP rides-
2013 Jeep Grand Cherokee SRT-deep cherry
2013 JKU 10th anniversary-white
2006 Jeep Grand Cherokee Laredo-inferno red



Twitter-The_Jeep_Guy
Instagram-thejeep_guy

Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2009, 05:21 PM
blackpepper's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2009 6.1L WK
 
Join Date: May 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 6,435
Thanks: 67
Thanked 39 Times in 28 Posts
Rep Power: 13435
blackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond repute
Re: Wiper fluid spray not working

Yeah pop the line off the nozzle and try pumping fluid just make sure it doesn't spray everywhere. If water flows then the problem is in the nozzle.
__________________
Ryan
2009 SRT8 - loaded, corsa exhaust, afe stage ii intake, diablo intune w/ Johan toona, vreds 275/315, r1 drilled/slotted rotors, stoptech pads, lockpick adapter, billet tech catch can, 180 tstat, eibach springs, bwoody links, stage 6 qa1 shocks, tail light tint, front window tint, stillen hl brows, lloyd mats, powder-coated alcoas, red srt lettering, trim color-matched...

2007 Jeep 5.7 Limited - 120,681 miles, one owner. SOLD
Reply With Quote
  #6  
Old 09-03-2009, 05:23 PM
Matt's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: 34.076513,-118.429573
Posts: 9,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 11616
Matt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond repute
Re: Wiper fluid spray not working

huh!?

Where is this line? I'm guessing just after the reservoir tank...?
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 09-03-2009, 05:25 PM
blackpepper's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2009 6.1L WK
 
Join Date: May 2009
Location: SF Bay Area
Posts: 6,435
Thanks: 67
Thanked 39 Times in 28 Posts
Rep Power: 13435
blackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond reputeblackpepper has a reputation beyond repute
Re: Wiper fluid spray not working

Pop the hood and remove the hose from under the hood that goes to the nozzle on your hood and see if the h20 flows out the hose. If it does then the system is fine, just your nozzles on the hood could be clogged.
__________________
Ryan
2009 SRT8 - loaded, corsa exhaust, afe stage ii intake, diablo intune w/ Johan toona, vreds 275/315, r1 drilled/slotted rotors, stoptech pads, lockpick adapter, billet tech catch can, 180 tstat, eibach springs, bwoody links, stage 6 qa1 shocks, tail light tint, front window tint, stillen hl brows, lloyd mats, powder-coated alcoas, red srt lettering, trim color-matched...

2007 Jeep 5.7 Limited - 120,681 miles, one owner. SOLD
Reply With Quote
  #8  
Old 09-03-2009, 05:39 PM
Matt's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: 34.076513,-118.429573
Posts: 9,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 11616
Matt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond repute
Re: Wiper fluid spray not working

Quote:
Originally Posted by BlackPepper View Post
Pop the hood and remove the hose from under the hood that goes to the nozzle on your hood and see if the h20 flows out the hose. If it does then the system is fine, just your nozzles on the hood could be clogged.
oh, haha, that makes sense... be right back...

---------- Post added at 06:39 PM ---------- Previous post was at 06:27 PM ----------

Alrighty, I pulled the hose at the hood/nozzle and I'm barely getting any drip... so I tested the rear wiper spray and I also get nothing... so, the tank has both hoses (for front/rear) coming off the reservoir through a little separator thingy, my guess is that is clogged. I'm running out of daylight here and am getting ready to eat, so I'll check it tomorrow.

Thanks Ryan/Scott for the help! I'll post my findings tomorrow!
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 09-03-2009, 05:56 PM
Scottina06's Avatar
JeepGarage Founder
My Jeep: 2014 6.4L SRT8 WK2
 
Join Date: May 2009
Location: Berea, Kentucky
Posts: 48,970
Thanks: 854
Thanked 869 Times in 645 Posts
Rep Power: 7717574
Scottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond repute
Garage
Re: Wiper fluid spray not working

you actually need to pull the hose off at the pump(its mounted directly to the front washer tank and blow it out....you'll probably need compressed air...but be careful and do it lightly
__________________
SCOTT
The HARDER you work...the LUCKIER you are!
2014 REDLINE red Jeep SRT "BLOODIED Edition" 1 of 1
Previous JEEP rides-
2013 Jeep Grand Cherokee SRT-deep cherry
2013 JKU 10th anniversary-white
2006 Jeep Grand Cherokee Laredo-inferno red



Twitter-The_Jeep_Guy
Instagram-thejeep_guy

Reply With Quote
  #10  
Old 09-03-2009, 06:08 PM
Matt's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: 34.076513,-118.429573
Posts: 9,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 11616
Matt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond repute
Re: Wiper fluid spray not working

Quote:
Originally Posted by Scottina06 View Post
you actually need to pull the hose off at the pump(its mounted directly to the front washer tank and blow it out....you'll probably need compressed air...but be careful and do it lightly
Okay, yeah that's the thing I was looking at (I think)... where the two hoses for the front and rear are attached to?
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 09-03-2009, 09:17 PM
Scottina06's Avatar
JeepGarage Founder
My Jeep: 2014 6.4L SRT8 WK2
 
Join Date: May 2009
Location: Berea, Kentucky
Posts: 48,970
Thanks: 854
Thanked 869 Times in 645 Posts
Rep Power: 7717574
Scottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond reputeScottina06 has a reputation beyond repute
Garage
Re: Wiper fluid spray not working

yes....the little black cylinder is the pump
__________________
SCOTT
The HARDER you work...the LUCKIER you are!
2014 REDLINE red Jeep SRT "BLOODIED Edition" 1 of 1
Previous JEEP rides-
2013 Jeep Grand Cherokee SRT-deep cherry
2013 JKU 10th anniversary-white
2006 Jeep Grand Cherokee Laredo-inferno red



Twitter-The_Jeep_Guy
Instagram-thejeep_guy

Reply With Quote
  #12  
Old 09-03-2009, 10:21 PM
Matt's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: 34.076513,-118.429573
Posts: 9,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 11616
Matt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond repute
Re: Wiper fluid spray not working

Quote:
Originally Posted by Scottina06 View Post
yes....the little black cylinder is the pump
Gotcha, I'll pull the lines tomorrow and see what I've got going on.... thanks for the help!
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Changing rear wiper blade mjl2610 Technical Tips/DIY/How-To 6 03-10-2012 02:22 PM
Coolant spray is gone! hawkman996 Trouble Shooting/Problems/Service 20 07-09-2011 02:09 PM
license plate lights not working :( pkang21 Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 6 08-02-2009 02:27 AM
How to change the differentail fluid on a 4.7 WK Scottina06 Technical Tips/DIY/How-To 0 08-01-2009 11:45 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community