Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK > Audio/Visual/Navigation

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 10-13-2011, 08:59 AM
Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit/Portland,Me/Germany
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1193
TheLostSaint is on a distinguished road
Exclamation IPOD intergration issue.

so first, im new here, and just bought my 2006 WK back in mark ( good deal i think with only 38.5k miles!) but the only issue i have is that when i connect my ipod, my left side (both front and back) randomly go out. but when i play the radio and cd's works 100%. so i know it has to be a issue with the cord, but the thing is i dont know to much about the cord and what not cause i bought it just how it sits.. so can anyone help me out here?

thanks
G
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 10-13-2011, 10:18 AM
Hitchhiking
My Jeep: 2010 6.1L SRT8
 
Join Date: Nov 2009
Location: Who York Busy
Posts: 4,660
Thanks: 1
Thanked 17 Times in 17 Posts
Rep Power: 0
SRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond repute
Re: IPOD intergration issue.

go to the link. everything about the mygig and then some. photos, pdfs and etc.

gl

http://wkjeeps.com/Mygig_parts.htm
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 10-13-2011, 11:07 AM
Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit/Portland,Me/Germany
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1193
TheLostSaint is on a distinguished road
Re: IPOD intergration issue.

but the mygig systems have the HDD's right? cause i know i dont have the HDD with mine, or atleast i dont think... still farily new to this WK so im learning with it...
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 10-13-2011, 01:00 PM
Hitchhiking
My Jeep: 2010 6.1L SRT8
 
Join Date: Nov 2009
Location: Who York Busy
Posts: 4,660
Thanks: 1
Thanked 17 Times in 17 Posts
Rep Power: 0
SRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond repute
Re: IPOD intergration issue.

Quote:
Originally Posted by TheLostSaint View Post
but the mygig systems have the HDD's right? cause i know i dont have the HDD with mine, or atleast i dont think... still farily new to this WK so im learning with it...
oh...

try this one -]

http://wkjeeps.com/wk_nav.htm
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 10-13-2011, 02:26 PM
Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit/Portland,Me/Germany
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1193
TheLostSaint is on a distinguished road
Re: IPOD intergration issue.

ok, well they didnt have to much info, tho helped me out on the nav disc cause i have been tryin to find one for europe, but alas i need a new HU & disc for that... which looks like its goin to be 2400... ugh, so im good on that...

so i guess im goin to take it apart and look and see if something is wrong with those pin connectors and go from there... its just weird that one min i can hear everything and then next the whole left side goes out... and only when im listening to the ipod... weird
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 10-13-2011, 04:26 PM
Hitchhiking
My Jeep: 2010 6.1L SRT8
 
Join Date: Nov 2009
Location: Who York Busy
Posts: 4,660
Thanks: 1
Thanked 17 Times in 17 Posts
Rep Power: 0
SRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond reputeSRTILL8 has a reputation beyond repute
Re: IPOD intergration issue.

its amazing how a bent pin- can cause havoc in troubleshooting.

check your connectors. hopefully something like that.

gl though
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 10-15-2011, 04:10 PM
Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: Oct 2011
Location: Detroit/Portland,Me/Germany
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1193
TheLostSaint is on a distinguished road
Re: IPOD intergration issue.

ok so i took it all apart today to re-run the cord to the center counsel. and as i took the radio out i notice it was kinda stuck ish, and seen that the one plug for the ipod was actually routed around the metal frame right there.... weird..
so i fixed that, ran the wire, hooked everything back up... and the damnest thing... its not once cut out on the left side since i did that.... so im guessing the issue was with the one plug situation. but works for me..

another question i have tho is this.... i notice there are 2 plugins in the back of the radio itself that are not being used.... does anyone know what they are for?? ones right by the fan for the radio, its a 3 pin, the other is very opposite side but looks like its a 6 or so pin... any ideas what they are for and are they supposed to be used ?
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Uconnect/Ipod issue jon35ma Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 1 07-11-2011 01:49 PM
iPod Red G8R Audio/Visual/Navigation 14 10-15-2010 06:11 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 07:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.