2011 Liberty Starting Issues - Jeep Garage - Jeep Forum

Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Liberty-KJ and KK

Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 03-27-2017, 12:50 PM
Member
My Jeep: 2015 3.6L WK2
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 917
raider56 is on a distinguished road
2011 Liberty Starting Issues

I have a 2011 Liberty and love it. So far I've added LED lights and new stereo, I've added after market heated seats its been great. I would love to post photos of all. I bought it used and it only has 42K on it.

But my issue is with the starter. Every once in a while I'll get a "CLICK" when I try to start and usually when I try again it will start but sometimes I need to put the trunk into Neutral and it will start.

I thought I saw reading that there was something on one of the forums that this was a know issue and might not be a starter issue but an issue with a position sensor? Again its not frequent, but it is annoying.

Thanks!

Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-27-2017, 03:19 PM
JeepCares's Avatar
Jeep Customer Service
 
Join Date: Jan 2016
Location: Michigan
Posts: 326
Thanks: 4
Thanked 93 Times in 68 Posts
Rep Power: 201341
JeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond reputeJeepCares has a reputation beyond repute
Re: 2011 Liberty Starting Issues

Quote:
Originally Posted by raider56 View Post
I have a 2011 Liberty and love it. So far I've added LED lights and new stereo, I've added after market heated seats its been great. I would love to post photos of all. I bought it used and it only has 42K on it.

But my issue is with the starter. Every once in a while I'll get a "CLICK" when I try to start and usually when I try again it will start but sometimes I need to put the trunk into Neutral and it will start.

I thought I saw reading that there was something on one of the forums that this was a know issue and might not be a starter issue but an issue with a position sensor? Again its not frequent, but it is annoying.

Thanks!
Hey raider56,

There is a STAR case that your Jeep dealership would be able to access, if you wanted to use them for service, that might relate to what you're describing. The repair process includes looking at the grounds on the engine, the PCM, or the transmission range sensor. The case is S1121000006. If you need any help at the dealership, please let me know!

Kori
Jeep Social Care Specialist
Reply With Quote
Reply

Tags
2011

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2011 factor wired 7pin connector issues bairohio Tech Tips/DIY/How To 3 03-27-2017 08:06 AM
2011 Liberty Limited sunroof issue GSQTenor New Members - Welcome! 0 02-13-2017 07:00 PM
2013 CRD 3 litre starting issues RonMcGr Diesel Powered 2012+ Export Grand Cherokee 2 02-06-2017 03:04 AM
2011 Sarter issue? SimplyDevine Trouble Shooting/Problems/Service 2 01-26-2017 07:37 PM

» Premium Vendor Showcase
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by FCA US LLC. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar and SRT are registered trademarks of FCA US LLC.