Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WJ > Engine Performance/Intake/Exhaust

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 01-23-2012, 11:00 AM
Zetzsche248's Avatar
Member
My Jeep: 2013 3.6L WK2
 
Join Date: Dec 2011
Location: Aspen,Colorado
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 980
Zetzsche248 is on a distinguished road
Starting Problems!!!!!!

Drove my Jeep to work 40Miles....come out 10mins later to move my jeep and it started to turn over and stoped....then it did noting no click when i turned the key...so got the battery tested and it was Good.All lights work...but does not turn over..It a 2002 Jeep Grand Cherokee 4.7V8.....Just Called a Tow truck to take it to a local shop.What could it be!!!!
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2012, 12:41 PM
01grand's Avatar
Super Moderator

My Jeep: 2001 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2010
Location: Prior Lake, MN
Posts: 1,789
Thanks: 37
Thanked 59 Times in 58 Posts
Rep Power: 54180
01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute01grand has a reputation beyond repute
Re: Starting Problems!!!!!!

If the battery is good but there is no clicking in the start position either the ignition circuit went out or the starter solenoid went out, those would be the first 2 things I would look at. Could also be a loose ground.
__________________

__________________
Aaron

My Jeep: 2001 Grand Cherokee Limited, 245/65R17 Falken Rocky Mountain ATS, K&N drop in air filter, Bilstein HD's. De-badged, eagle-eye LED Tails & LED 3rd brake light, Addco front and rear sway bars, Superchips tuned & TM snip, interior 6k LED's, Gen3 ccfl projectors with Volt 6k HID lows, akebono brake upgrade with R1 Concepts premium rotors.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2012, 01:53 PM
cheapjeep's Avatar
Amber Instigator
My Jeep: 2004 4.7 HO WJ
 
Join Date: Sep 2010
Location: Strongstown Pa.
Posts: 3,025
Thanks: 87
Thanked 65 Times in 61 Posts
Rep Power: 331691
cheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond reputecheapjeep has a reputation beyond repute
Garage
Re: Starting Problems!!!!!!

First thing I would try is to swap out the starter relay with maybe the horn or AC relay to see if it's just a bad relay.
Attached Files
File Type: pdf pdc.pdf (114.0 KB, 6 views)
__________________
Dave'04 Overland,I don't even remember what I did to it anymore.

Quote:
Originally Posted by TJXJWJ View Post
OK, fine...I'll admit...some amber lamps are good, and necessary.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-23-2012, 02:37 PM
Frango100's Avatar
The BEAST from Brazil

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 4,336
Thanks: 8
Thanked 32 Times in 31 Posts
Rep Power: 524733
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: Starting Problems!!!!!!

Also check fuse 8 in PDC and fuse 31 on the junction block.
__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
Monroe Reflex shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
  #5  
Old 01-23-2012, 02:42 PM
Zetzsche248's Avatar
Member
My Jeep: 2013 3.6L WK2
 
Join Date: Dec 2011
Location: Aspen,Colorado
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 980
Zetzsche248 is on a distinguished road
Re: Starting Problems!!!!!!

The Negative battery cable was bad,that's what caused the starter to go out but will have it back tonight....
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 01-23-2012, 02:50 PM
Frango100's Avatar
The BEAST from Brazil

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 4,336
Thanks: 8
Thanked 32 Times in 31 Posts
Rep Power: 524733
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: Starting Problems!!!!!!

Was the cable corroded? At least this is what happens many times, but then also all lights dimm at the moment you try to start.
__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
Monroe Reflex shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
  #7  
Old 01-23-2012, 03:30 PM
2005JGC's Avatar
Senior Member


My Jeep: 2005 4.7L WK
 
Join Date: Nov 2010
Location: Portland, OR
Posts: 2,749
Thanks: 51
Thanked 69 Times in 58 Posts
Rep Power: 1652818
2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute2005JGC has a reputation beyond repute
Re: Starting Problems!!!!!!

Quote:
Originally Posted by Frango100 View Post
but then also all lights dimm at the moment you try to start.
This, typically a battery connection will cause all power to at least cycle when you attempt to start, like key to the on position everything is bright and functioning then when you turn it to start everything shuts off... If this didnt happen it may have been a contributing factor but likely not the problem. Either way the combination of a starter and cable repair (which is common) your going to be good to go!
__________________
2005 Jeep Grand Cherokee - Gone but not forgotten!

Reply With Quote
  #8  
Old 01-23-2012, 04:40 PM
Zetzsche248's Avatar
Member
My Jeep: 2013 3.6L WK2
 
Join Date: Dec 2011
Location: Aspen,Colorado
Posts: 112
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 980
Zetzsche248 is on a distinguished road
Re: Starting Problems!!!!!!

The Cable was just worn out towards the battery,But all my lights worked and my battery was good by the meter in the car.But all the lights stayed on when i turned to start it.
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting Problems 4.7 sandkwagers Engine Performance/Intake/Exhaust 60 03-21-2012 07:06 AM
Jeep has problems starting nrlewellen47 Engine Performance/Intake/Exhaust 3 11-11-2011 10:56 PM
Starting problems vwkg Engine Performance/Intake/Exhaust 8 08-10-2011 01:27 PM
Delay in delivery is starting to cause me problems.... rdalcanto Grand Cherokee - WK2 - 3 11-22-2010 10:34 PM
Problems with 2000 4.7 v8 starting StoneCold Engine Performance/Intake/Exhaust 13 02-15-2010 11:09 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 08:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community