Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WJ > Troubleshooting/Problems

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 02-04-2011, 10:56 AM
Member
My Jeep: 2002 4.0L WJ
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1298
bigboy189 is on a distinguished road
codes....

2002 i6 97000 miles with rebuilt tranny and new pcm not to long ago. throwing codes 0123, 0135, 0155, 0455, 0720, 1763. Also on startup it revs to 2000-2500 and holds for a good 30 sec then slowly drops to normal idle. i am going to unhook the battery to clear the codes while im doing the quad mod. any help with these? i rather do it my self than pay someone to do it.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 02-04-2011, 01:32 PM
Frango100's Avatar
Premium Member

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 4,642
Thanks: 9
Thanked 54 Times in 52 Posts
Rep Power: 525438
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: codes....

The P0123 code refers to the TPS sensor. P0135 and P0155 to O2 sensor heater bank 1 and 2, P0455 to EVAP leak detected. P0720 an output speed sensor of the tranny. The last one i don't know. See if any (or more) codes will return after the batt disconnect.
I also did the Quad mod. On my WJ it was easier, because its a WG, which already had light armature installed for the fog lights. There are some writeups on this mod under the modification section.
__________________

__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
Monroe Reflex shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2011, 02:57 PM
Member
My Jeep: 2002 4.0L WJ
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1298
bigboy189 is on a distinguished road
Re: codes....

thanks for the response. the mod is done and so far the only one that came back was 0123
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 02-04-2011, 05:02 PM
Frango100's Avatar
Premium Member

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 4,642
Thanks: 9
Thanked 54 Times in 52 Posts
Rep Power: 525438
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: codes....

And when you start it up it returns normally to 650 rpm, or stays still high for 30 sec? Could be the TPS sensor itself.
__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
Monroe Reflex shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
  #5  
Old 02-04-2011, 05:30 PM
Member
My Jeep: 2002 4.0L WJ
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1298
bigboy189 is on a distinguished road
Re: codes....

nope still stays high.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 02-04-2011, 07:24 PM
Frango100's Avatar
Premium Member

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 4,642
Thanks: 9
Thanked 54 Times in 52 Posts
Rep Power: 525438
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: codes....

The idle itself is ok, not rough? In that case, most probably a new TPS sensor will solve your problem. You could clean the TPS connector first with contact cleaner, to rule out any corroded or dirty pins.
__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
Monroe Reflex shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
  #7  
Old 02-04-2011, 08:05 PM
Member
My Jeep: 2002 4.0L WJ
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1298
bigboy189 is on a distinguished road
Re: codes....

ok will do. and im going to take a guess and say the evap leak is the high pitch noise comming from behind the back left wheel
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 02-05-2011, 10:18 PM
Frango100's Avatar
Premium Member

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 4,642
Thanks: 9
Thanked 54 Times in 52 Posts
Rep Power: 525438
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: codes....

At least there is the EVAP cannister and leak detection pump placed. Strange though that the fault code for the EVAP leak didnīt return after the battery disconnect..
__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
Monroe Reflex shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
  #9  
Old 02-12-2011, 12:14 AM
Member
My Jeep: 2002 4.0L WJ
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1298
bigboy189 is on a distinguished road
Re: codes....

ok so i tried some seafoam a couple of days ago stuff works. I checked the codes again tonight to see if any more came back, all the previous ones are gone but i picked up a new one 0720.
Low Output SPD Sensor RPM Above 15 MPH? is what it says on wjjeeps.com
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 02-12-2011, 09:22 AM
Frango100's Avatar
Premium Member

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 4,642
Thanks: 9
Thanked 54 Times in 52 Posts
Rep Power: 525438
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: codes....

This code is normally the output speed sensor going bad. But try to clean first the connector on it, it could contain moisture or have corroded pin(s).
__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
Monroe Reflex shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
  #11  
Old 02-12-2011, 03:28 PM
Member
My Jeep: 2002 4.0L WJ
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1298
bigboy189 is on a distinguished road
Re: codes....

i looked at it and cleaned it off it doesnt seem like its locking into place
__________________
Reply With Quote
  #12  
Old 02-13-2011, 10:19 PM
Frango100's Avatar
Premium Member

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 4,642
Thanks: 9
Thanked 54 Times in 52 Posts
Rep Power: 525438
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: codes....

Iīm not sure which type of connector is there. Isnīt it the one with the red locking tab, which you have to shift to lock it?
__________________

__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
Monroe Reflex shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mystery codes!!!! Badwolf77 Troubleshooting/Problems 5 06-24-2010 01:59 AM
Need help JG!!! CEL AND CODES RYANSWJ Troubleshooting/Problems Discussion 6 06-03-2010 08:59 AM
codes ducks unlimited Troubleshooting/Problems Discussion 14 03-16-2010 09:04 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 10:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community