Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WJ > Troubleshooting/Problems

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 11-24-2009, 06:53 PM
BUDAKANE's Avatar
Member
My Jeep: 2007 5.7L
 
Join Date: Jun 2009
Location: Augusta, GA
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 2001
BUDAKANE is on a distinguished road
i have an electrical issue!!!!!!!!!!

hey guys recently my dash has been goin off sayin check gages and my oil pressure keeps dropping to zero whenever i dont accelerate i checked my oil and i am not missing oil and i just changed my oil a month ago can any1 shed some light on this situation? thanx in advance
__________________

__________________

2007 * Hemi * 4X4 * QC * Detonator Yellow * Painted Valve Covers * Jet Stream Scoop * 3rd Srike CAI * SCT 91 Octane Custom Tune * 3 in CherryBomb Pro Exhaust (Hidden) * Debadged * 15% Tint * Custom Bedstripe * Tonneau Cover * Amsoil Oils
Reply With Quote
  #2  
Old 11-24-2009, 08:20 PM
Joe in PA's Avatar
Member
My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Oct 2009
Location: Harrisburg PA
Posts: 900
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 2711
Joe in PA has disabled reputation
Re: i have an electrical issue!!!!!!!!!!

Could be your oil pump is headed south?
__________________

__________________
01' WJ Larado - 4.0L i6
04' WJ Freedom Edition - 4.7L HO
07' WK Limited - 5.7L Hemi
09' Mustang GT - Good For the Soul

[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply With Quote
  #3  
Old 11-24-2009, 08:46 PM
scjeep4.7HO's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2004 4.7 HO WJ
 
Join Date: Jun 2009
Location: Virginia
Posts: 1,515
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Rep Power: 36183
scjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to scjeep4.7HO
Re: i have an electrical issue!!!!!!!!!!

IF your oil pressure ever goes to zero you need to turn your engine off immediatly. It could be a sending unit but I would never trust it 100%. if you actually loose oil pressure your engine will go south very quickly. I would check that first (oil pressure sending unit) if your jeep is running fine.

It's saying check gauges to notify you of a problem or what it percieves as a problem.
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 11-24-2009, 09:31 PM
Chaoul1's Avatar
The Original

My Jeep: 2010 6.1L WK
 
Join Date: May 2009
Location: Fairfax, Virginia
Posts: 6,913
Thanks: 2
Thanked 24 Times in 24 Posts
Rep Power: 63324
Chaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond reputeChaoul1 has a reputation beyond repute
Re: i have an electrical issue!!!!!!!!!!

Oil pressure sensor.
__________________
-Paul-
2010 Jeep Grand Cherokee SRT8

PaulsProfessional Automotive Detailing

PPAD's Custom Headlights

Contact for both DetailingPPADscustomwork@yahoo.com
Reply With Quote
  #5  
Old 11-25-2009, 12:43 AM
Denny boy's Avatar
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Shoreview, MN
Posts: 605
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 2480
Denny boy is a jewel in the rough
Re: i have an electrical issue!!!!!!!!!!

its the sensor for sure mine did the same thing. there fairly cheap at a local auto parts store.
__________________
Dakota County Technical College
Entry level GM Tech
Cataclysmic Perverter
Searching for a new jeep to me, gotta get back in the jeep game.
If you don't stand behind our troops, PLEASE feel free to stand in front of them.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-25-2009, 08:42 AM
BUDAKANE's Avatar
Member
My Jeep: 2007 5.7L
 
Join Date: Jun 2009
Location: Augusta, GA
Posts: 141
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 2001
BUDAKANE is on a distinguished road
Re: i have an electrical issue!!!!!!!!!!

thanx guys as always u always have the answer
__________________

__________________

2007 * Hemi * 4X4 * QC * Detonator Yellow * Painted Valve Covers * Jet Stream Scoop * 3rd Srike CAI * SCT 91 Octane Custom Tune * 3 in CherryBomb Pro Exhaust (Hidden) * Debadged * 15% Tint * Custom Bedstripe * Tonneau Cover * Amsoil Oils
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
electrical schematics or pinouts? hemi.jon Troubleshooting/Problems Discussion 14 07-15-2010 06:23 PM
Somthing wrong with the electrical system? erleep Troubleshooting/Problems 8 11-05-2009 11:24 PM
05' wk tranny issue Allaboutjeeps14 Troubleshooting/Problems Discussion 3 10-19-2009 04:44 PM
back window issue hydro899 Grand Cherokee - WK 5 08-14-2009 10:41 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community