Torque app & Ecodiesel - Jeep Garage - Jeep Forum

Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 - > 2014+ Jeep Grand Cherokee Ecodiesel 3.0

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 03-06-2016, 08:23 AM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Aug 2014
Location: Western Wisconsin
Posts: 419
Thanks: 134
Thanked 30 Times in 23 Posts
Rep Power: 1323
chadg2 is on a distinguished road
Torque app & Ecodiesel

At 18,000 miles I just got my first dreaded check engine light on. Engine still runs perfect. Will my Torque Pro app and OBD2 adapter pull the code out, or won't Torque Pro support our Ecodiesels? Never used it on my 2014 WK2.....Yet. Thanks.

Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-06-2016, 09:23 AM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 247
Thanks: 21
Thanked 40 Times in 30 Posts
Rep Power: 1170
definn12 has disabled reputation
Quote:
Originally Posted by chadg2 View Post
At 18,000 miles I just got my first dreaded check engine light on. Engine still runs perfect. Will my Torque Pro app and OBD2 adapter pull the code out, or won't Torque Pro support our Ecodiesels? Never used it on my 2014 WK2.....Yet. Thanks.
The app supports. I've been using it to monitor regens. It'll pull the codes too
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2016, 09:30 AM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Aug 2014
Location: Western Wisconsin
Posts: 419
Thanks: 134
Thanked 30 Times in 23 Posts
Rep Power: 1323
chadg2 is on a distinguished road
Re: Torque app & Ecodiesel

Quote:
Originally Posted by definn12 View Post
The app supports. I've been using it to monitor regens. It'll pull the codes too

Thank you very much!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2016, 12:43 PM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Aug 2014
Location: Western Wisconsin
Posts: 419
Thanks: 134
Thanked 30 Times in 23 Posts
Rep Power: 1323
chadg2 is on a distinguished road
Re: Torque app & Ecodiesel

Quote:
Originally Posted by definn12 View Post
The app supports. I've been using it to monitor regens. It'll pull the codes too
Please tell me how you get the app screen to monitor regens. Are you looking at % full or just watching temp to verify regen starts? Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-06-2016, 12:45 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 247
Thanks: 21
Thanked 40 Times in 30 Posts
Rep Power: 1170
definn12 has disabled reputation
Quote:
Originally Posted by chadg2 View Post

Please tell me how you get the app screen to monitor regens. Are you looking at % full or just watching temp to verify regen starts? Thanks.
I'm watching % full and there is a PID that shows when it is on/off - aka regen in progress. You can tell by the percent jumping to 100%. Non modified ECMs initiate at 65%. A GDE modified ECM will initiate at 80%.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to definn12 For This Useful Post:
  #6  
Old 03-06-2016, 01:03 PM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Aug 2014
Location: Western Wisconsin
Posts: 419
Thanks: 134
Thanked 30 Times in 23 Posts
Rep Power: 1323
chadg2 is on a distinguished road
Re: Torque app & Ecodiesel

Quote:
Originally Posted by definn12 View Post
I'm watching % full and there is a PID that shows when it is on/off - aka regen in progress. You can tell by the percent jumping to 100%. Non modified ECMs initiate at 65%. A GDE modified ECM will initiate at 80%.
Can you please tell me where or how to find these PID's? I would want both on and off & also % if you would help me find them. Thanks.
Reply With Quote
  #7  
Old 03-06-2016, 01:13 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 247
Thanks: 21
Thanked 40 Times in 30 Posts
Rep Power: 1170
definn12 has disabled reputation
Quote:
Originally Posted by chadg2 View Post

can you please tell me where or how to find these pid's? I would want both on and off & also % if you would help me find them. Thanks.


ForumRunner_20160306_131253.png



ForumRunner_20160306_131300.png
Reply With Quote
  #8  
Old 03-06-2016, 02:00 PM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Aug 2014
Location: Western Wisconsin
Posts: 419
Thanks: 134
Thanked 30 Times in 23 Posts
Rep Power: 1323
chadg2 is on a distinguished road
Re: Torque app & Ecodiesel

What are the Diagnostic start command and stop commands please?
Reply With Quote
  #9  
Old 03-06-2016, 02:02 PM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 247
Thanks: 21
Thanked 40 Times in 30 Posts
Rep Power: 1170
definn12 has disabled reputation
Quote:
Originally Posted by chadg2 View Post
What are the Diagnostic start command and stop commands please?
The on/off isn't to initiate the regen process. It just lets you know it's happening for sure. If you plug that PID in and set it as an "on/off" meter it should go when you read 65%
Reply With Quote
  #10  
Old 03-06-2016, 02:19 PM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Aug 2014
Location: Western Wisconsin
Posts: 419
Thanks: 134
Thanked 30 Times in 23 Posts
Rep Power: 1323
chadg2 is on a distinguished road
Re: Torque app & Ecodiesel

Quote:
Originally Posted by definn12 View Post
The on/off isn't to initiate the regen process. It just lets you know it's happening for sure. If you plug that PID in and set it as an "on/off" meter it should go when you read 65%
Thanks I'll give it a try.
Reply With Quote
  #11  
Old 03-06-2016, 08:32 PM
Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Jan 2014
Location: Whidbey Island, WA
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1117
aircrewguy is on a distinguished road
Re: Torque app & Ecodiesel

Hopefully you don't get the p20ee
Reply With Quote
  #12  
Old 03-07-2016, 07:38 AM
Member
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 247
Thanks: 21
Thanked 40 Times in 30 Posts
Rep Power: 1170
definn12 has disabled reputation
Quote:
Originally Posted by aircrewguy View Post
Hopefully you don't get the p20ee
Isn't P20ee the SCR issue? Why would using a code reader give you that?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
U1267 - Network Code Fault in Torque App chslax10 Trouble Shooting/Problems/Service 0 02-18-2016 05:17 PM
Torque app & regen chadg2 2014+ Jeep Grand Cherokee Ecodiesel 3.0 21 04-13-2015 07:19 PM
Torque phone app capabilities Goonbash Audio/Visual/Navigation 1 12-18-2013 11:37 AM
Uconnect iPhone app & Cherokee Remote Features OkieHawk 2014+ Cherokee-KL 5 12-18-2013 10:48 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by FCA US LLC. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar and SRT are registered trademarks of FCA US LLC.