Help, ME Please... 2010 Start Probs - Jeep Garage - Jeep Forum

Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 05-01-2015, 05:43 PM
New Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
MattStrasser is on a distinguished road
Angry Help, ME Please... 2010 Start Probs

I have a '10, thats got an issue with false start or something. (Intermittent) When I start this "JEEP" it will go into a misfire cycle for ten seconds
(runs really rough, spits and sputter) and then dies. It will do this each attempt to start it, but will run (roughish) whenever it decides to actually start, No codes or lights are given???

Also have had prior issues at 75000 tranny send it into a limp noodle mode (no codes), Abrupt rear lamp failure brake/tail lights were out for a couple hours at 65000, tranny has re-engagement issues if moved to neutral from drive and back while moving
TECH INFO
2010 Laredo 3.7L V-6 ~84000 Miles
______________________________

Edit: If i can't get this fixed cheap or even soon it might just accidentally roll in front of a train
JK
______________________________

This stuff didn't happen with my '97 Inline 6

Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-01-2015, 06:15 PM
Frango100's Avatar
The beast from Brazil

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 7,329
Thanks: 17
Thanked 378 Times in 365 Posts
Rep Power: 529492
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: Help, ME Please... 2010 Start Probs

Is the preventive maintenance up to date?
If so, i would first measure the fuel pressure at the fuel rail. 45-50 PSI is normal pressure.
Could be a crank sensor problem as well.
__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
KYB Gas-a-Just shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
  #3  
Old 05-01-2015, 07:02 PM
New Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
MattStrasser is on a distinguished road
Re: Help, ME Please... 2010 Start Probs

It only happens occasionaly but when it does it takes a while to start normally. someone said something about a false signal...? THere was another post with a similar issue but no resolve...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-01-2015, 07:14 PM
Frango100's Avatar
The beast from Brazil

My Jeep: 2004 4.7L WJ
 
Join Date: Dec 2009
Location: Brazil
Posts: 7,329
Thanks: 17
Thanked 378 Times in 365 Posts
Rep Power: 529492
Frango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond reputeFrango100 has a reputation beyond repute
Re: Help, ME Please... 2010 Start Probs

If it finally runs and heated up, does it run ok? Does it happen during a specific condition? ( hot/cold, rain etc)
__________________
Frank

JEEP Grand Cherokee 4.7 Lmtd 2004
HID 8000K in low and fog / Quad Squad member
KYB Gas-a-Just shocks / Pirelli Scorpion ATR 245/65/17 - Transgo reprogramming shiftkit.

VW Beetle 2.0 TSI 2013
My new toy
Reply With Quote
Reply

Tags
2010

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.7 CRD probs pdiamond1941@gmail.com Grand Cherokee - WJ 4 04-16-2013 07:19 AM
2.7 CRD probs pdiamond1941@gmail.com New Members - Welcome! 4 04-13-2013 05:26 PM
oem alarm probs briggy Troubleshooting/Problems 9 02-05-2012 02:15 AM
1997 grand cherokee limited shifting probs dfoxfish Troubleshooting/Problems Discussion 0 07-03-2011 11:27 PM
WJ 4.7 2000 starting probs when cold pitman1031 Engine Performance/Intake/Exhaust 5 05-21-2010 12:34 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by FCA US LLC. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar and SRT are registered trademarks of FCA US LLC.