Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Modifications & Enhancements > Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #13  
Old 10-16-2012, 02:54 PM
New Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
husker1 is on a distinguished road
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

I also have a 2013 WK2 Overland with the streaming issue. The first few times it worked flawlessly now its not even worth listening to.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 10-16-2012, 10:00 PM
Member
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 833
nrtst24 is on a distinguished road
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

I am not sure but I believe you need a specific HF module (differnt for model years I think) for each update. XSDBS would probably know if you can apply the update to your year/model.

Does anyone know the latest RHB Radio update available (not this one which is for BTHF module)?

Quote:
Originally Posted by Mininuke View Post
I have a 2013 WK2 with RHB and I have the same BT streaming issues. Current software version is 43.00.13. Will the 43.1.40 fix my issues?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 10-17-2012, 11:16 AM
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1638
xsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond repute
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

There must be a way to change the colors of the forum skin. Mine is black and I have noticed that sometimes when I'm typing, I look at the screen and there's nothing there. But if I scroll across the text body area with the mouse "left clicked" then the letters show up and I have to change the text color to white. (can be a real pita @ times)

Let us know how the update goes for you.



Quote:
Originally Posted by Andrew Klossner View Post
I have a qualifying vehicle, but I never saw the instructions because of the font color -- with the "DarkBlue" forum skin (which I use because my eyes are old) it shows up as light gray text on a light gray background.

Now that I've found it, I'll give it a try.
__________________
Reply With Quote
  #16  
Old 10-17-2012, 11:40 AM
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1638
xsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond repute
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

This quite strange. I haven't run across any streaming audio issues with the 2013 Uconnect system. The SW version that you are referring to is for the radio only (most current SW version) and not the Uconnect system. If you press and release the Uconnect phone button and say "set up, software update", the radio display should show:
****NOTE - this SW version listed below is only for 2013 vehicles****

63.03.05
V:HS:d2
This is the correct SW version in the Uconnect module.

1) What phone do you have?
2) Have you tried a different phone?
3) The 43.1.40 SW uppdate is only for the 2011 vehicles built prior to 6-1-2011.




Quote:
Originally Posted by Mininuke View Post
I have a 2013 WK2 with RHB and I have the same BT streaming issues. Current software version is 43.00.13. Will the 43.1.40 fix my issues?
Quote:
Originally Posted by husker1 View Post
I also have a 2013 WK2 Overland with the streaming issue. The first few times it worked flawlessly now its not even worth listening to.
__________________
Reply With Quote
  #17  
Old 10-17-2012, 12:18 PM
Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 755
Mininuke is on a distinguished road
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

Recently upgraded to an iPhone 5 from a 4s and the distortion is present for both through BT. Also if I connect the phone or thumb drive directly onto the USB port on the cente console it also has noticeable hiss that is very annoying. If done through the radio itself it is not present.

The 2012 wrangler I traded had the 730 and had none of the issues. I will check on the uconnect software version.

Thanks for the help.
__________________
Reply With Quote
  #18  
Old 10-19-2012, 08:17 AM
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1638
xsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond repute
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

Just thinking, if it worked fine in the begining and then started having issues I would try rebooting the phone. I have seen some issues with my phone that were cured by doing a reboot on it. Most phones where the battery can be accessed, just remove the battery for a couple minutes then reinstall it.
On the iPhones, press and hold the power & home buttons till the white Apple appears, then release them. The phone will now reboot.




Quote:
Originally Posted by husker1 View Post
I also have a 2013 WK2 Overland with the streaming issue. The first few times it worked flawlessly now its not even worth listening to.
__________________
Reply With Quote
  #19  
Old 10-21-2012, 02:06 PM
New Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
husker1 is on a distinguished road
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

Messed with it some more including rebooting the phone and it seems to be working again now. Thanks for the suggestion. I should have thought of that.

Regarding the software version numbers, when I went into System Setup/System Info and the numbers noted above by xsdbs didn't correspond. I have different numbers listed for "Application", "Gracenoted", "Database", and "SDS". Anyway seems to be working now. Thanks
__________________
Reply With Quote
  #20  
Old 10-22-2012, 01:36 PM
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1638
xsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond repute
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

Glad that worked out for you.
On the SW version, you can't get to the SW version that I was referring to by going into the radio menu. That SW version that you are seeing is for the radio and the Uconnect is an external module for your radio. You need to press and release the Uconnect phone button and say "set up, software update". Then the Version listed above will be displayed on the radio screen.





Quote:
Originally Posted by husker1 View Post
Messed with it some more including rebooting the phone and it seems to be working again now. Thanks for the suggestion. I should have thought of that.

Regarding the software version numbers, when I went into System Setup/System Info and the numbers noted above by xsdbs didn't correspond. I have different numbers listed for "Application", "Gracenoted", "Database", and "SDS". Anyway seems to be working now. Thanks
__________________
Reply With Quote
  #21  
Old 11-10-2012, 01:39 PM
New Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
rtmyers21 is on a distinguished road
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

I have a 2011 Overland with the 730 media center. I recently purchased an Iphone 5. The iphone is paired with uconnect and I can make phone calls. However, not able to figure how to stream music or use pandora, etc.

I took it to the jeep dealer and the technician says the iphone 5 will not stream with unconnect and says there were no software updates available. I find this hard to believe that the iphone 5 will not stream since it does connect via bluetooth for phone calls. He told me to just use a hardwire into the aux port. My 730 media center does not have a hard aux key, it is a soft key on the touchscreen.

Any suggestions for me?
__________________
Reply With Quote
  #22  
Old 12-08-2012, 05:36 PM
DurangoZJ's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Denver, CO
Posts: 168
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1885
DurangoZJ is on a distinguished road
This unfortunately isn't working for me. It takes about 15 attempts with the voice recognition to enter the SW Update. After beeping for about 5 minutes it says "The used update archive is not compatiable".
__________________
2011 Limited WK2 |
Tint and Clear Bra |
Hardwired V1 |
Thule Rack |
Shark Fin |
Black OnyX 20" Overland Wheels |
Smoked Tail Lights |
BlackOps Carbon Fiber Rear Brow |
Altitude Grille |
De-badged
Reply With Quote
  #23  
Old 12-12-2012, 07:55 PM
Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Rep Power: 1638
xsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond reputexsdbs has a reputation beyond repute
Re: 2011 Uconnect streaming audio quality

what is the build date of the vehicle? Also what radio do you have?


Quote:
Originally Posted by DurangoZJ View Post
This unfortunately isn't working for me. It takes about 15 attempts with the voice recognition to enter the SW Update. After beeping for about 5 minutes it says "The used update archive is not compatiable".
__________________
Reply With Quote
  #24  
Old 12-13-2012, 10:54 AM
DurangoZJ's Avatar
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Denver, CO
Posts: 168
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1885
DurangoZJ is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by xsdbs View Post
what is the build date of the vehicle? Also what radio do you have?
Hi xsdbs,

Build date is 12/10. Radio is 430 RHB.

I recently asked my dealership if I was currents on TSBs and they said yes.

Thank you for your help,
__________________

__________________
2011 Limited WK2 |
Tint and Clear Bra |
Hardwired V1 |
Thule Rack |
Shark Fin |
Black OnyX 20" Overland Wheels |
Smoked Tail Lights |
BlackOps Carbon Fiber Rear Brow |
Altitude Grille |
De-badged
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bluetooth Streaming Audio DJGeyer Audio/Visual/Navigation 6 11-11-2013 08:36 AM
BT Streaming Audio + Charge iPhone via USB at the same time? norcal_g Audio/Visual/Navigation 2 06-22-2012 12:56 PM
430n low quality bluetooth streaming wmansour510 Audio/Visual/Navigation 10 03-21-2012 04:41 PM
2011 Overland 430N bluetooth audio streaming very poor THEPRFCT10 Audio/Visual/Navigation 6 03-07-2012 08:44 AM
Streaming Audio Problem yankees9 Trouble Shooting/Problems/Service 9 12-07-2010 03:37 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community