Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Modifications & Enhancements > Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 12-21-2009, 01:49 PM
99limited's Avatar
Senior Member
My Jeep: 1999 4.7L WJ
 
Join Date: Oct 2009
Location: Corning,NY
Posts: 2,196
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 3869
99limited is a glorious beacon of light
Exclamation this makes no sense!1

my stereo was working fine on the way back from a small road trip. i got to my parents house to drop my brother off, i turned my stereo down and turned the car off for maybe 3 minutes. came back out, started my car, and NO BASS at all. i figured i blew a fuse in the amp. because the amp was off, so i started my car today to check my amp, amp powered up just fine. no wiring had been touched and everything connected correctly, but no reaction from the subs AT ALL. what going on here?!
__________________

__________________
**I go by Ryan, Ry Guy, Rhino, whatever you wanna call me :thumbsup:**
"The Grim Reaper"
Mods: Tint tails-smoked liscence plate covers-black painted wheels-black painted grill-bumpers & trim painted black-debadge-Projector Headlights/fogights-Tinted windows-kicker ks series door speakers
-------------------------------------------------------------------
Future mods: sub/amp-exhaust-K&N CAI-22'' SRT8 reps-green neon interior lights-projector fogs
Reply With Quote
  #2  
Old 12-21-2009, 01:53 PM
Redsand's Avatar
Member
My Jeep: 1998 4.0L ZJ
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey
Posts: 566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 2378
Redsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Redsand
Re: this makes no sense!1

loose ground possibly? crimp in some of the wiring? I have experienced both of those problems so it would be something to look into...
__________________

__________________
-Chris-

My SCT Tuned 1998 5.9 Limited
AEM Brute Force Intake
AMSOIL Cone Filter/Pre-Filter Carsound Cat Flowmaster Super 44
Pro Comp MX6 Shocks
Mopar M1 Intake Manifold BBK 52mm Throttle Body
SPRING/SUMMER PLANS: Mopar Performance Valve Covers, Edelbrock Stainless Headers, Kolak Exhaust,
Reply With Quote
  #3  
Old 12-21-2009, 02:00 PM
99limited's Avatar
Senior Member
My Jeep: 1999 4.7L WJ
 
Join Date: Oct 2009
Location: Corning,NY
Posts: 2,196
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 3869
99limited is a glorious beacon of light
Re: this makes no sense!1

i reattached my ground and nothing. i have no clue, because i have had this set up for 3 months now and it has never given me a problem.
__________________
**I go by Ryan, Ry Guy, Rhino, whatever you wanna call me :thumbsup:**
"The Grim Reaper"
Mods: Tint tails-smoked liscence plate covers-black painted wheels-black painted grill-bumpers & trim painted black-debadge-Projector Headlights/fogights-Tinted windows-kicker ks series door speakers
-------------------------------------------------------------------
Future mods: sub/amp-exhaust-K&N CAI-22'' SRT8 reps-green neon interior lights-projector fogs
Reply With Quote
  #4  
Old 12-21-2009, 02:16 PM
scjeep4.7HO's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2004 4.7 HO WJ
 
Join Date: Jun 2009
Location: Virginia
Posts: 1,508
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Rep Power: 36092
scjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond reputescjeep4.7HO has a reputation beyond repute
Send a message via MSN to scjeep4.7HO
Re: this makes no sense!1

Check your pre amp outputs on the back of your radio. It may have wiggled loose and is not sending anything to the amp but your amp would still have power.
__________________
Supercharged 4.7L HO. If you would like to know more just ask.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-21-2009, 03:02 PM
Redsand's Avatar
Member
My Jeep: 1998 4.0L ZJ
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey
Posts: 566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 2378
Redsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Redsand
Re: this makes no sense!1

that too^^
__________________
-Chris-

My SCT Tuned 1998 5.9 Limited
AEM Brute Force Intake
AMSOIL Cone Filter/Pre-Filter Carsound Cat Flowmaster Super 44
Pro Comp MX6 Shocks
Mopar M1 Intake Manifold BBK 52mm Throttle Body
SPRING/SUMMER PLANS: Mopar Performance Valve Covers, Edelbrock Stainless Headers, Kolak Exhaust,
Reply With Quote
  #6  
Old 12-21-2009, 03:19 PM
Matt's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: 34.076513,-118.429573
Posts: 9,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 11491
Matt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond repute
Re: this makes no sense!1

If the amp is powering up just fine then we know it's not an issue with power, ground, or remote turn on.

Check and inspect the RCA's and speaker wire from amp to sub.

If those are connected and intact, then the issue is either with the amp or with the subs.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 12-21-2009, 03:38 PM
Redsand's Avatar
Member
My Jeep: 1998 4.0L ZJ
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey
Posts: 566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 2378
Redsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Redsand
Re: this makes no sense!1

remember he did say the amp was not receiving power at one point. so it could possibly be some kind of intermittent power issue....
__________________
-Chris-

My SCT Tuned 1998 5.9 Limited
AEM Brute Force Intake
AMSOIL Cone Filter/Pre-Filter Carsound Cat Flowmaster Super 44
Pro Comp MX6 Shocks
Mopar M1 Intake Manifold BBK 52mm Throttle Body
SPRING/SUMMER PLANS: Mopar Performance Valve Covers, Edelbrock Stainless Headers, Kolak Exhaust,
Reply With Quote
  #8  
Old 12-21-2009, 03:40 PM
Matt's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: 34.076513,-118.429573
Posts: 9,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 11491
Matt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond repute
Re: this makes no sense!1

Quote:
Originally Posted by Redsand View Post
remember he did say the amp was not receiving power at one point. so it could possibly be some kind of intermittent power issue....
Yeah, good point.

Re-check your power and grounds (and remote turn on).

Basically, re-check all of your shit, and if all is well, then the issue is with the amp. The subs would still move (and distort) if they were blown.

If you have a friend that has an amp, swap his/hers in and see if it powers your woofers.
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 12-21-2009, 04:04 PM
Redsand's Avatar
Member
My Jeep: 1998 4.0L ZJ
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey
Posts: 566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 2378
Redsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Redsand
Re: this makes no sense!1

something might have come loose in the box too...
__________________
-Chris-

My SCT Tuned 1998 5.9 Limited
AEM Brute Force Intake
AMSOIL Cone Filter/Pre-Filter Carsound Cat Flowmaster Super 44
Pro Comp MX6 Shocks
Mopar M1 Intake Manifold BBK 52mm Throttle Body
SPRING/SUMMER PLANS: Mopar Performance Valve Covers, Edelbrock Stainless Headers, Kolak Exhaust,
Reply With Quote
  #10  
Old 12-21-2009, 04:17 PM
99limited's Avatar
Senior Member
My Jeep: 1999 4.7L WJ
 
Join Date: Oct 2009
Location: Corning,NY
Posts: 2,196
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 3869
99limited is a glorious beacon of light
Re: this makes no sense!1

Quote:
Originally Posted by Matt View Post
Yeah, good point.

Re-check your power and grounds (and remote turn on).

Basically, re-check all of your shit, and if all is well, then the issue is with the amp. The subs would still move (and distort) if they were blown.

If you have a friend that has an amp, swap his/hers in and see if it powers your woofers.
yeah, i checked all my shit. everything is connected. the fuse that i have my remote connected to is NOT blown, i have 2 fuses in the amp and both are fine. My ground is fine. im gonna try to connect one of my old amps. but wont be able to do it till tomorrow. what i dont understand is, why the amp is powering on, if it was blown then it wouldnt even turn on right?
__________________
**I go by Ryan, Ry Guy, Rhino, whatever you wanna call me :thumbsup:**
"The Grim Reaper"
Mods: Tint tails-smoked liscence plate covers-black painted wheels-black painted grill-bumpers & trim painted black-debadge-Projector Headlights/fogights-Tinted windows-kicker ks series door speakers
-------------------------------------------------------------------
Future mods: sub/amp-exhaust-K&N CAI-22'' SRT8 reps-green neon interior lights-projector fogs
Reply With Quote
  #11  
Old 12-21-2009, 04:26 PM
Redsand's Avatar
Member
My Jeep: 1998 4.0L ZJ
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Jersey
Posts: 566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 2378
Redsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond reputeRedsand has a reputation beyond repute
Send a message via AIM to Redsand
Re: this makes no sense!1

If the fuse is blown it definetly will not turn on. But as with any other electronic device, it is possible for it to power on, yet not function...

Did you check the connections inside the box like I mentioned?
__________________
-Chris-

My SCT Tuned 1998 5.9 Limited
AEM Brute Force Intake
AMSOIL Cone Filter/Pre-Filter Carsound Cat Flowmaster Super 44
Pro Comp MX6 Shocks
Mopar M1 Intake Manifold BBK 52mm Throttle Body
SPRING/SUMMER PLANS: Mopar Performance Valve Covers, Edelbrock Stainless Headers, Kolak Exhaust,
Reply With Quote
  #12  
Old 12-21-2009, 04:32 PM
Matt's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2006 5.7L WK
 
Join Date: May 2009
Location: 34.076513,-118.429573
Posts: 9,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 11491
Matt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond reputeMatt has a reputation beyond repute
Re: this makes no sense!1

Quote:
Originally Posted by Redsand View Post
it is possible for it to power on, yet not function...
x2

Quote:
Originally Posted by Redsand View Post
Did you check the connections inside the box like I mentioned?
x2
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
**Arrington NA 440 Jeep makes 45 Passes at Atco** junior666@TTCreations At The Track 10 09-09-2009 03:10 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 05:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community