Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Modifications & Enhancements > Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 03-08-2014, 06:33 PM
larry111's Avatar
Retired Guy Having Fun
 
Join Date: Dec 2013
Location: Florida in Winter; Cape Cod in Summer
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 293
larry111 is on a distinguished road
Via Mobile "Function Not Available" message

I just realized this was posted on the mods section. it should be in the troubleshooting section.

What's with the "Function Not Available" message when you try to do a remote start or other remote function from a smart phone using the Via Mobile app?

Complete message is "Function Not Available Your vehicle is not accepting requests at this time. Please try again later."

Anyone know if this a network or cellphone problem?

I'm using an iphone and have a '14 Cherokee. Is it safe to assume the via mobile app works the same for any vehicle with remote start?
__________________

__________________
Larry
Limited 3.2 AD II
Reply With Quote
  #2  
Old 03-08-2014, 09:22 PM
1st jeep's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: NC
Posts: 305
Thanks: 17
Thanked 7 Times in 7 Posts
Rep Power: 741
1st jeep is on a distinguished road
I thought I was the only 1!!
Been dealing with this issue since 12/22. Nobody is able to resolve. AlReady replaced the radio. Next I believe is antenna. But not sure I want them to do that. Please log the case with Uconnect as they don't know of others with the issue.

Supposedly the truck is 'going on and off of the network' for no reason at all. I have a 14 GC doesn't work with iphone4 or 5s. Worked flawlessly with prior GC
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 03-08-2014, 09:33 PM
larry111's Avatar
Retired Guy Having Fun
 
Join Date: Dec 2013
Location: Florida in Winter; Cape Cod in Summer
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 293
larry111 is on a distinguished road
Will do thanks
__________________
Larry
Limited 3.2 AD II
Reply With Quote
  #4  
Old 03-09-2014, 08:26 PM
1st jeep's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2013
Location: NC
Posts: 305
Thanks: 17
Thanked 7 Times in 7 Posts
Rep Power: 741
1st jeep is on a distinguished road
Uconnect techs called me today. They said they have done all the trouble shooting and investigating on their end and the only thing left to do be done is go back to the dealer and have them troubleshoot more. More than likely, it will have to have the antenna replaced since it keeps going on and off the the network intermittently.

Not sure how involved this is or what it entails, so not sure if I want to get it fixed @ this point.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting "Vehicle phone requires service message" ebang Trouble Shooting/Problems/Service 149 07-02-2014 04:26 PM
'14 random "Key Fob has left the vehicle" message? Qmulus Trouble Shooting/Problems/Service 4 01-14-2014 02:14 PM
Strange-MIL is constant and now ETC light comes on with message "Check Gauges" oldgeezer Troubleshooting/Problems 4 01-18-2012 07:10 PM
Dreaded "Service 4WD System" Message DaBigBone Troubleshooting/Problems 10 01-09-2012 09:31 AM
430 N RHB Error Message "Current data not available" gokart508 Audio/Visual/Navigation 8 08-16-2011 06:22 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community