Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Modifications & Enhancements > Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 09-26-2011, 08:08 PM
Wrathwielder's Avatar
Member
My Jeep: 2011 3.7L KK
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bloomington, MN
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1267
Wrathwielder is on a distinguished road
Viper 5701 remote start "verification" problem

Hi all!

So I got this nifty 5701 so I could start my Jeep Liberty from my office and get it all warm and toasty before I venture out into the Minnesota tundra at the end of the day...

Anyways, I've run into a strange problem and it's a little worrisome.

I press the remote start button, and I get the error noise indicating it didn't receive anything back from the truck.
I press the remote start again, and I get the error again.

I move to a different location in my office.

I hit the remote start button again and this time it does the "shutting down" sound indicating that the truck was already running!

I hit the remote start again, and this time I hear the "starting up" sound. The truck indeed was running when I left the office a few minutes later.

My concern is that this nifty 2-way system that was supposed to tell me whether or not the remote start worked has a big flaw - it appears that the truck may have RECEIVED the code just fine and started up, but the RESPONSE code back to the remote didn't make it!

Any ideas? It appears that I started and stopped it and then restarted it without any indication that it started in the first place.

I know there's a Func X 3 code to find out the status of the remote start time remaining, but if the truck ISN'T running you get the same error sound back as you do if the Func X 3 code was never acknowledged by the truck...

So basically if I check the status and get an error, it could mean "NOPE, I'M NOT RUNNING" or "NOPE, THE VIPER NEVER RESPONDED TO YOUR STATUS REQUEST"

You think they'd make a different error sound or LED to indicate one condition vs the other, but unless I missed something, both errors are the same.

SO, any ideas? I can't really trust that the truck got the signal or that I got the signal back...seems like a catch-22!

Thanks everyone!

-Greg
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 09-27-2011, 09:58 PM
JMLoughrey's Avatar
Member
My Jeep: 2007 3.7L WK
 
Join Date: Aug 2011
Location: Farmington, CT
Posts: 520
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Rep Power: 73095
JMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond reputeJMLoughrey has a reputation beyond repute
Re: Viper 5701 remote start "verification" problem

You got a bad batch of remotes. Dealt with this alot last winter, DEI (maker of viper) had a problem with the 2-way remotes communication, and giving you an error tone even if they vehicle started.

I beleive you can contact dei and they will send you a replacement remote at no charge as this is a known error.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2011, 10:19 PM
Wrathwielder's Avatar
Member
My Jeep: 2011 3.7L KK
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bloomington, MN
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1267
Wrathwielder is on a distinguished road
Re: Viper 5701 remote start "verification" problem

Hi!

Thanks for the info!

If you know of ANY way to contact DEI about ANYTHING let me know, as they are pretty adamant about handling every little thing through a dealer

I did manage to get a pre-sales response from them at a general email address, but as far as reporting any problems or anything along those lines, I can't seem to find a way in...

I could try and go through my Jeep dealer, who actually ordered the Viper through Cartoys, and then had Best Buy install it (not happy about that, but at least the unit is covered under my vehicle warranty) but I don't have any faith in Cartoys to actually have any clue about the bad remote issue...

Thanks again!

-Greg
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official Post Your 20"/22" SRT8 Rep or Viper Rep Wheel White Chocolate Visual Modifications 89 11-29-2013 12:34 PM
How to "activate" a switch blank '08+ (radar detector hardwire remote mute/LEDs) JDubya Technical Tips/DIY/How-To 61 10-17-2012 09:34 PM
"Q" regarding viper alarm. cherokee619 Grand Cherokee - WK 5 01-29-2011 07:21 PM
2009 JGCL - "WH" Export Install Viper 5901 silicastorm Technical Tips/DIY/How-To 7 08-08-2010 05:50 PM
DEI OEM security/start "upgrades". TimmyB Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 11 12-30-2009 09:41 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.