Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 -

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 06-27-2013, 11:28 PM
LetMeRide's Avatar
Member
My Jeep: 2014
 
Join Date: Jun 2013
Location: Michigan
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 599
LetMeRide is on a distinguished road
Garage
2014 Transmission Issue...maybe?

I leased a 2014 GC Limited a couple weeks ago. It currently has about 800 miles on it. I am coming from a 2007 Laredo so it drives completely different. The main thing I am noticing is the automatic shifting. It seems like at lower speeds, it is quick to upshift all the way to 4th or 5th in the 25-30mph range. So now saying you are driving at 25-30 mph and then you need to accelerate...the jeep hesitates to accelerate so you give it a little more gas then it downshifts and takes off like you gunned it. Not sure if that makes sense. Also, there are times when accelerating and it feels like it a clutch slipping (though it's not a manual) at low speeds. I think I noticed this with AC on. Hopefully if this is not correct it is a software issue that could be fixed??

Another thing I noticed...say you are slowing down from 45 mph. You can feel the Jeep downshift. It almost feels like you pumped the brakes especially toward the lower gears when you're coming to a complete stop. Is this normal?

This is in normal Drive mode. Sometimes I feel like I'm driving a manual trans again or the Jeep trans is only geared for high end. Thoughts?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2013, 12:02 AM
JeepGCOverland's Avatar
Senior Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Mar 2013
Location: Virginia, USA
Posts: 1,010
Thanks: 170
Thanked 61 Times in 50 Posts
Rep Power: 1998
JeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond reputeJeepGCOverland has a reputation beyond repute
Re: 2014 Transmission Issue...maybe?

I Think I Fixed My Rough Shifting 8sp Transmission

Try either the battery disconnect or fuse disconnect mentioned in this thread to reset the transmission. The transmission reset eliminated the characteristics you described for almost all of the people who tried it.
__________________
2014 Jeep Grand Cherokee Overland- Granite/Beige, 5.7L HEMI V8, Quadra-Drive II, Advanced Technology Group

Pictures- http://www.jeepgarage.org/f110/2014-...ite-61813.html
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission issue hsfaquinn Troubleshooting/Problems 30 06-27-2013 02:49 PM
Transmission Issue...Maybe No One Troubleshooting/Problems 20 07-21-2012 08:50 PM
Transmission Issue? Impy5 Troubleshooting/Problems 4 06-27-2012 08:38 AM
Transmission Shifter Issue Sgman16 Trouble Shooting/Problems/Service 2 10-25-2011 03:55 PM
Transmission/RPM Issue???? pigeon620 Grand Cherokee - WK 2 06-30-2011 05:39 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 07:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.