Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 -

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 02-17-2011, 01:17 PM
RyeGuy's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Aug 2010
Location: Staten Island, NY
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1703
RyeGuy has a spectacular aura about
9000 Miles and my 1st Issue!

OK, so I was on my phone using Uconnect last night. I person on the other line hung up jusrt as I was shutting the vehicle off. What happend was the screen froze, but the Jeep was off. I took the key out of the vehicle and waited 15 minutes. The damn thing was still on. I tried hitting every button in the damn rig and nothing it remained on. I tried starting it and turning it off but still nothing. No radio, no CD, no NAV, nothing but he phone number of the person i last spoke with.

Being that this was at 11 at night i didnt want to leave it over night so I called the Jeep Roadside Service. They told me they could send someone out and have the vehicle picked up, blah blah. My only concern was it draining the battery overnight.

Then I though maybe I could just disconnect the battery, but that was dismissed when I remembered the battery is under the seat.

Finally it came to me. THE FUSE!!!!! So i whip out the flashlight from the cargo area (awesome by the way) pop the fuse box, decypher the diagram and popped out the fuse for the entertainment center.

Problem solved, well at least for now.

There is something I noticed however. The temp gage read 88 degrees outside. It than slowly, and I mean slowly came down. As of this morning it was still reading in the 70's. By the time my 30 minute commute was over it seems like it is back to normal.

I know only have 2 concerns.
1. Hope this doesnt start happening all the time.
2. Hope my thermometer is callibrated correctly.
__________________

__________________
2011 Jeep Grand Cherokee "Adriana"
Overland 4x4 V8 Hemi
Silver, Black Interior
_______________________________
MODs: LED Fog Lights / LED License Plate Lights / LED Reverse Lights / LED DRLs / LED Front Turn Signals / LED Brake and Tail Lights / Weathertech Floor Liners / Mopar Cross Bars / Thule Snowboard Rack / RaceMesh Black Chrome Mesh Grill/ Corsa Exhaust/Hyper-Tech Interceptor
Reply With Quote
  #2  
Old 02-17-2011, 01:29 PM
Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1479
GC2011 is on a distinguished road
Re: 9000 Miles and my 1st Issue!

It is actually really easy to disconnect the battery. Just move the seat forward and pop off the cover. Replacing it will be a different story.

Did the screen reset its self and turn off like normal today?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 02-17-2011, 01:44 PM
RyeGuy's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Aug 2010
Location: Staten Island, NY
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1703
RyeGuy has a spectacular aura about
Re: 9000 Miles and my 1st Issue!

Yea everything seems fine now. All my stations stayed saved and everything. It's probobly a 1 in a million glitch but still strange.
__________________
2011 Jeep Grand Cherokee "Adriana"
Overland 4x4 V8 Hemi
Silver, Black Interior
_______________________________
MODs: LED Fog Lights / LED License Plate Lights / LED Reverse Lights / LED DRLs / LED Front Turn Signals / LED Brake and Tail Lights / Weathertech Floor Liners / Mopar Cross Bars / Thule Snowboard Rack / RaceMesh Black Chrome Mesh Grill/ Corsa Exhaust/Hyper-Tech Interceptor
Reply With Quote
  #4  
Old 02-17-2011, 06:00 PM
Bmwister's Avatar
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 546
Thanks: 11
Thanked 13 Times in 9 Posts
Rep Power: 2088
Bmwister has a reputation beyond reputeBmwister has a reputation beyond reputeBmwister has a reputation beyond reputeBmwister has a reputation beyond repute
Re: 9000 Miles and my 1st Issue!

Just download the latest patch from Microsoft...oops...wrong forum.

But seriously, since the various vehicle features/functions are "smart features" tied to the CANBUS, the timing of events as you stated may indeed have led to the freeze up; it may be similar to not properly shutting down a computer. My guess is it is highly likely the programmers would have considered this or have some kind of failsafe/reset based on ignition cycles or power-disconnect-reconnect after a glitch occurs. The good thing is at least you weren't left stranded. Good thinking about the fuse and of course the battery being under the seat makes for an even easier solution.
__________________
An expert is one who knows more and more about less and less until he knows absolutely everything about nothing.
---
2013 GC Ltd Hemi (2nd Jeep)
Reply With Quote
  #5  
Old 02-17-2011, 06:27 PM
JeepeeJ's Avatar
Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 118
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1484
JeepeeJ is on a distinguished road
Re: 9000 Miles and my 1st Issue!

Quote:
Originally Posted by RyeGuy View Post
OK, so I was on my phone using Uconnect last night. I person on the other line hung up jusrt as I was shutting the vehicle off. What happend was the screen froze, but the Jeep was off. I took the key out of the vehicle and waited 15 minutes. The damn thing was still on. I tried hitting every button in the damn rig and nothing it remained on. I tried starting it and turning it off but still nothing. No radio, no CD, no NAV, nothing but he phone number of the person i last spoke with.

Being that this was at 11 at night i didnt want to leave it over night so I called the Jeep Roadside Service. They told me they could send someone out and have the vehicle picked up, blah blah. My only concern was it draining the battery overnight.

Then I though maybe I could just disconnect the battery, but that was dismissed when I remembered the battery is under the seat.

Finally it came to me. THE FUSE!!!!! So i whip out the flashlight from the cargo area (awesome by the way) pop the fuse box, decypher the diagram and popped out the fuse for the entertainment center.

Problem solved, well at least for now.

There is something I noticed however. The temp gage read 88 degrees outside. It than slowly, and I mean slowly came down. As of this morning it was still reading in the 70's. By the time my 30 minute commute was over it seems like it is back to normal.

I know only have 2 concerns.
1. Hope this doesnt start happening all the time.
2. Hope my thermometer is callibrated correctly.
Look at first bullet under SYMPTOM/CONDITION in that TSB.

http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_0800111a.pdf
__________________
I want to go Over Land...
Reply With Quote
  #6  
Old 02-17-2011, 06:29 PM
Member
My Jeep: 2011 3.7L WK2
 
Join Date: Oct 2010
Location: Poconos
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1520
Ventzi is on a distinguished road
Re: 9000 Miles and my 1st Issue!

Happens to me to and i did the same disconnect the fuse and its okay now ...
don't worry be happy
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 02-17-2011, 07:13 PM
RyeGuy's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Aug 2010
Location: Staten Island, NY
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1703
RyeGuy has a spectacular aura about
Re: 9000 Miles and my 1st Issue!

Quote:
Originally Posted by JeepeeJ View Post
Look at first bullet under SYMPTOM/CONDITION in that TSB.

http://www.wk2jeeps.com/tsb/tsb_wk2_0800111a.pdf

Good Find! Thank you
__________________
2011 Jeep Grand Cherokee "Adriana"
Overland 4x4 V8 Hemi
Silver, Black Interior
_______________________________
MODs: LED Fog Lights / LED License Plate Lights / LED Reverse Lights / LED DRLs / LED Front Turn Signals / LED Brake and Tail Lights / Weathertech Floor Liners / Mopar Cross Bars / Thule Snowboard Rack / RaceMesh Black Chrome Mesh Grill/ Corsa Exhaust/Hyper-Tech Interceptor
Reply With Quote
  #8  
Old 02-17-2011, 07:14 PM
RyeGuy's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Aug 2010
Location: Staten Island, NY
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1703
RyeGuy has a spectacular aura about
Re: 9000 Miles and my 1st Issue!

Quote:
Originally Posted by Ventzi View Post
Happens to me to and i did the same disconnect the fuse and its okay now ...
don't worry be happy

How many times has it happened to you?
__________________

__________________
2011 Jeep Grand Cherokee "Adriana"
Overland 4x4 V8 Hemi
Silver, Black Interior
_______________________________
MODs: LED Fog Lights / LED License Plate Lights / LED Reverse Lights / LED DRLs / LED Front Turn Signals / LED Brake and Tail Lights / Weathertech Floor Liners / Mopar Cross Bars / Thule Snowboard Rack / RaceMesh Black Chrome Mesh Grill/ Corsa Exhaust/Hyper-Tech Interceptor
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 02:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.