Discovered a new issue -- defroster temp control - Jeep Garage - Jeep Forum

Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 -

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 11-18-2014, 09:33 PM
Hitchhiking
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 876
Thanks: 2
Thanked 14 Times in 14 Posts
Rep Power: 0
MSCA is on a distinguished road
Discovered a new issue -- defroster temp control

Discovered this just yesterday, with the cold temps here in New York I got in my Jeep and turned on the front defroster. The climate control temp was set to 68 degrees (both sides), so I bumped it up to 72. The engine was still cold, so I figured it would take a while before I felt some decent heat. Well, cold air continued to blow out of the defroster vents well after the engine was fully warmed up, so I bumped up the temperature setting a few degrees again, but still cold air. WTF?

I raised the temp up all the way to the maximum setting and then really hot air started coming out of the defroster vents. After a minute or two, I was too hot, so I lowered the temp setting back down to 72. After driving a while, I was still hot as hell, so I lowered the temp back down to 68. Still too damn hot...WTF? So I eventually lowered the temp all the way down to "LO" and only then did the air coming out of the defroster vent feel cool. Actually, it felt cold. So once again, I bumped up the temp setting and no change in the air temp out of the defroster vents. Again, WTF?

When I got home, I decided to experiment a little and I found that the temperature out of the defroster vents WILL NOT changed until I have the temp setting all the way up or all the way down. There's no way to adjust to any temperature between the lowest and highest setting. This ONLY happens with the climate control set to defrost.

Anyone else experience this?

Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-18-2014, 09:50 PM
MDBones's Avatar
OVERLAND HIGH ALTITUDE
My Jeep: 2016 3.6L WK2
 
Join Date: Mar 2014
Location: Wisconsin's West Coast
Posts: 3,675
Thanks: 668
Thanked 636 Times in 523 Posts
Rep Power: 10736
MDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond reputeMDBones has a reputation beyond repute
Garage
Re: Discovered a new issue -- defroster temp control

That's an old issue some people had on their 14's. If you check wk2jeeps.com you should be able to find the TSB for it.

One thing I noticed a while ago on mine... if I get in, start it up and immediately fire up the HVAC, this system can do a lot of strange things like that. What I do now is let the entire U-Connect fire up completely and stabilize itself before I start pressing buttons. That seems to eliminate a lot of that crap.

When your controls go bonkers like you describe, shut it off, shut the vehicle off, open and close the driver door then restart the vehicle and try it again.

Yeah, I know... shouldn't have to do stuff like that on an expensive vehicle. But most of the time this "reset" clears the glitches, it's like booting your computer.
__________________
http://www.jeepgarage.org/members/54562-albums357-picture4858.png
Reply With Quote
  #3  
Old 11-18-2014, 10:10 PM
Hitchhiking
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 876
Thanks: 2
Thanked 14 Times in 14 Posts
Rep Power: 0
MSCA is on a distinguished road
Re: Discovered a new issue -- defroster temp control

Hmm...okay, I wasn't aware that this was an old issue. Good to see that the old issues are still finding their way into the 2015 models. LOL

Next time it happens, I'll give your idea a try. Still sucks though, so I'll have to search out that TSB and see if they'll apply it to my 2015.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear rattle discovered, maybe? (Fingers crossed) byl9 Interior/Exterior/Visual/Lighting 0 05-05-2013 01:41 AM
Discovered the visor on week 3 :) K9jackie Tech Tips/DIY/How To 88 03-23-2013 05:39 PM
I just discovered a potentially cool headlight for Wrangler owners Amelie Wrangler-YJ, TJ & JK 8 06-03-2012 10:49 PM
2012 JKU Remote Start Auto temp control A/C issue 2012unlimruby17 Wrangler-YJ, TJ & JK 2 02-03-2012 09:58 PM
New Feature Discovered Chi-One Audio/Visual/Navigation 12 01-29-2012 09:11 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by FCA US LLC. Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Mopar and SRT are registered trademarks of FCA US LLC.