Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 -

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 09-03-2011, 10:17 AM
Member
My Jeep: 2010 2.4L FC
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1670
tbechtel is on a distinguished road
EVIC Issue

I leave the EVIC displaying my speed when driving. When I use the navgation the turn by turn info also displays in the EVIC display. After the turn is made the EVIC display goes back to the menu rather than the speed display that was previously displayed.. At first I thought I accidently hit a button so I made sure my hands wern't anywhere near the buttons. Everytime the navigation clears from the EVIC display the EVIC goes to menu rather than the previously displayed screen. I have to hit the button on the steering wheel each time to re-display the speed function. Just curious if anyone has this issue.

Thanks
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 09-03-2011, 10:34 AM
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1217
zecstone is on a distinguished road
Re: EVIC Issue

Same problem. Doesnt happen always. Did you have it checked yet?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 09-03-2011, 10:55 AM
plynn7's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Nov 2010
Location: Delaware County,PA
Posts: 361
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Rep Power: 1950
plynn7 has a reputation beyond reputeplynn7 has a reputation beyond reputeplynn7 has a reputation beyond reputeplynn7 has a reputation beyond reputeplynn7 has a reputation beyond reputeplynn7 has a reputation beyond reputeplynn7 has a reputation beyond repute
Re: EVIC Issue

I have the same issue, does not happen all the time, so it's that that big of a deal for me.
__________________
2014 Deep Cherry Red Overland V6 Tech Package
Previous Jeeps:
11 GC Overland V6
08 GC Limited Hemi
04 GC Larado V6
Reply With Quote
  #4  
Old 09-03-2011, 03:48 PM
Member
My Jeep: 2010 2.4L FC
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1670
tbechtel is on a distinguished road
Re: EVIC Issue

Mine happens everytime I use the Nav now. Collecting things to be checked so I only have to go to the dealer once for all issues. Added to the list. Obviously a software bug somewhere in the system. Was just curious if others have the same issue or whether mine was unique.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 09-03-2011, 04:40 PM
suprand's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Aug 2010
Location: Chicago
Posts: 240
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 1753
suprand is on a distinguished road
Re: EVIC Issue

I think its a very common issue
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2011, 07:12 AM
Eric67's Avatar
Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2011
Location: The Netherlands
Posts: 258
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1424
Eric67 is on a distinguished road
Re: EVIC Issue

Which nav do you guys have ?

I have no issues (730n REW)
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 09-04-2011, 07:42 AM
Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Sep 2010
Location: Ottawa, Ontario
Posts: 962
Thanks: 32
Thanked 9 Times in 8 Posts
Rep Power: 2947
Cherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond reputeCherodude has a reputation beyond repute
Re: EVIC Issue

I have not seen this with 430N Nav. Always returns to the previous EVIC screen (knock on wood).
__________________
2011 GC OL, Natural Green/Frost, QL, ORGII, 430N, Pano, GY WSA
Reply With Quote
  #8  
Old 09-04-2011, 09:55 AM
Member
My Jeep: 2010 2.4L FC
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1670
tbechtel is on a distinguished road
Re: EVIC Issue

I have the Garmin
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 09-04-2011, 12:06 PM
AAAA's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2011 3.6L WK2
 
Join Date: Jan 2011
Location: Upstate NY
Posts: 2,637
Thanks: 28
Thanked 44 Times in 40 Posts
Rep Power: 1543424
AAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond reputeAAAA has a reputation beyond repute
Re: EVIC Issue

Quote:
Originally Posted by Cherodude View Post
I have not seen this with 430N Nav. Always returns to the previous EVIC screen (knock on wood).
Ditto (ditto).
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 09-04-2011, 12:52 PM
2011RitterGC's Avatar
Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Jan 2011
Location: WNC
Posts: 381
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1745
2011RitterGC is on a distinguished road
Re: EVIC Issue

I have not seen this with my 730 RER.
__________________
2011 Blackberry Pearl/Frost Overland 5.7L 730N 4x4
[SIGPIC][/SIGPIC]
Reply With Quote
  #11  
Old 09-04-2011, 01:53 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,169
Thanks: 1
Thanked 11 Times in 11 Posts
Rep Power: 2658
jeep2011 has a reputation beyond reputejeep2011 has a reputation beyond reputejeep2011 has a reputation beyond repute
Re: EVIC Issue

It happened with my 430N on the limited a few times. It hasn't happened with my 730 RHR yet.
__________________
Current: 2011 GC Overland 4X4 Mineral Grey, HEMI
Reply With Quote
  #12  
Old 09-05-2011, 08:48 AM
dobiegillis's Avatar
Member
My Jeep: 2011 5.7L WK2
 
Join Date: Feb 2011
Location: Atlanta
Posts: 275
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 1585
dobiegillis is on a distinguished road
Re: EVIC Issue

I leave the evic on speedo all the time as well and haven't noticed this problem. However, I rarely use the nav for turn by turn so if an intermittent problem it's possible I haven't experienced it. I have the RHR.
__________________

__________________
2011 Summit 4x4, Hemi, Brilliant Black/Saddle
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Customizing the EVIC foster Audio/Visual/Navigation 4 09-20-2011 11:07 AM
EVIC error kaflyboy Trouble Shooting/Problems/Service 1 08-03-2011 08:50 PM
Pessimistic EVIC? WK2maybe Grand Cherokee - WK2 - 7 07-07-2011 02:39 PM
How to access EVIC Carolyn Trouble Shooting/Problems/Service 3 05-22-2011 12:28 PM
EVIC Digital MPH Off suprand Trouble Shooting/Problems/Service 12 12-19-2010 11:56 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community