Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 -

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 01-30-2014, 07:09 PM
Premium Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 539
Jdevito85 is on a distinguished road
Remote start with 13.48.3 new software

Prior to upgrading to 13.48.3 I would remote start the Jeep and the heated steering wheel, and driver seat would turn on as well as the heater in the previous setting. It would shut itself down when I opened the drivers door and then when I hit the start button the climate control would resume. After upgrading the heated seat and wheel still operate the same but the front defrost comes on at full speed at 72 degrees. When I open the door, noting changes but when I hit the start button the climate control shuts itself off and I have to manually turn the fan back on. Anyone have this happen with the new software? Trying to see if this is supposed to happen like this or if I'm just special.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 01-30-2014, 09:10 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bristol WI
Posts: 82
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 609
Supertech30 is on a distinguished road
I feel sorry for you. I have been fighting this very problem for over three months. My jeep has been in the shop for the last three weeks and I have started to case with Chrysler. At this point Chrysler will not let the dealer touch the car without engineering approval. As of yesterday they have replaced the whole center stack and they are saying it is fixed but they haven't given me the car back because they are also trying and failing to fix my air suspension throwing codes when it gets cold out. I will let you know if they fix it.



Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2014, 08:26 AM
SnoFire's Avatar
The Negotiator
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jun 2011
Location: Wisconsin
Posts: 4,909
Thanks: 55
Thanked 139 Times in 117 Posts
Rep Power: 390171
SnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond reputeSnoFire has a reputation beyond repute
Garage
Re: Remote start with 13.48.3 new software

Nope, haven't had the issue. You could try to reflash it again and see if that fixes it, this has been known to work.
__________________
2014 GC Limited V6 LuxII/Tow/RA4 Max Steel/Blk Michelin LTX M/S2

Reply With Quote
  #4  
Old 01-31-2014, 09:05 AM
GCLimited's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Location: Mass
Posts: 990
Thanks: 6
Thanked 51 Times in 38 Posts
Rep Power: 3666
GCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond repute
Garage
Re: Remote start with 13.48.3 new software

I don't believe the radio update v13.48 does anything for the HVAC (climate) system...that is a separate TSB (view some of my past posts to get the number).

The radio update DID affect my rear window/mirrors defroster turning on automatically when I would remote start...now it doesn't.



Long story short...

I was having a host of radio issues running v13.19, and my climate system would turn completly off when I would open the driver's door after a remote start.

After a trip to the dealership, two separate TSBs were performed...one to fix the climate system shutting off completly after a remote start (the front window defrost fan still shuts off from "Full" like it did before when I would open the driver's door, but now I don't have to turn the climate system back on manually), and another to upgrade the radio to 13.48 (which seemed to fix all my radio issues).

My only complaint is the rear window/mirrors defroster no longer comes on automatically after a remote start with the radio upgrade to v13.48.
__________________
I Hate My Jeep Yet Again...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-31-2014, 09:12 AM
Premium Member
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 578
Thanks: 2
Thanked 68 Times in 51 Posts
Rep Power: 6365
Peter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond reputePeter_K has a reputation beyond repute
I've intermittently experienced the fan turning off after opening the door following remote start and not coming back on unless I manually dial it in again. What I found though is that it WILL come back on...it just sometimes takes it longer to do so (sometimes a minute or so). I'm surmising the software is "busy" when this happens as even manually turning the fan up is a bit delayed or sluggish.
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 01-31-2014, 11:32 AM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bristol WI
Posts: 82
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 609
Supertech30 is on a distinguished road
Do your temp settings stay at 72 or do they change back to your last setting.?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 01-31-2014, 05:02 PM
Premium Member
 
Join Date: Jul 2013
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 539
Jdevito85 is on a distinguished road
Re: Remote start with 13.48.3 new software

It seems after a few normal start/stops that the remote start function is operating at is should per the TSB Notice. My Jeep was built 12/13 so it is a fairly new build not subject to the TSB. It resets to what I had it set to once I open the drivers door. Only thing is rear defrost doesn't turn on...apparently it's not a normal feature per my research. Everything seems to be working properly now.
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 01-31-2014, 05:26 PM
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Jul 2013
Location: Bristol WI
Posts: 82
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 609
Supertech30 is on a distinguished road
Try this remote start the car and wait like 14 minutes then go get in mine will fail every time doing this.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
start remote for the 14 Jeep.ME Grand Cherokee SRT - WK2 21 02-24-2014 05:58 AM
Remote Start usmctx Interior/Exterior/Visual 9 12-04-2012 03:28 PM
Remote Start Disabled - Start Vehicle to Reset?? bmrsooner10 Trouble Shooting/Problems/Service 3 01-02-2012 10:11 AM
Remote Start Ricko Tech Tips/DIY/How To 13 10-31-2011 11:08 AM
Remote Start Bslagle05 Audio, Video, Navigation & Electronic Modifications 7 01-12-2010 11:01 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 09:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.