Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 -

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 05-06-2013, 02:21 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Jan 2013
Location: Houston, TX
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 551
Buknoy is on a distinguished road
Surround Sound on 2014 Overland keeps going back to Off

Every time I try to turn on the surround sound option in the uConnect, after about 5 seconds, it reverts back to Off. Is this function something that should only work on a specific type of audio? I have tried it on the sattelite radio and regular FM and it always does that.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 05-06-2013, 04:52 PM
banjonut's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 508
banjonut is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Buknoy View Post
Every time I try to turn on the surround sound option in the uConnect, after about 5 seconds, it reverts back to Off. Is this function something that should only work on a specific type of audio? I have tried it on the sattelite radio and regular FM and it always does that.
I have found various settings that do the same thing, when the ignition is on ACC, but works correctly when running.
__________________

__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 05-06-2013, 04:55 PM
GCLimited's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Location: Mass
Posts: 783
Thanks: 0
Thanked 32 Times in 25 Posts
Rep Power: 3290
GCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond repute
Garage
Re: Surround Sound on 2014 Overland keeps going back to Off

Do you have the 8.4AN or the lesser 8.4A?
__________________
2014 Granite GC Overland 4x4 3.6L / Mud Flaps / Pedal Set / Lighted Door Sills / Slush Mats & Cargo Mat / H11 Phillips Fog Light Bulbs / Skid Plates (Front & Middle Only) / Tinted Front Door Windows (35%) / Airaid CAI / Ionic Running Boards / Build Date: 12/13 / 8.4AN v14.05.3
Reply With Quote
  #4  
Old 05-06-2013, 05:02 PM
banjonut's Avatar
Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 508
banjonut is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by GCLimited View Post
Do you have the 8.4AN or the lesser 8.4A?
If the "N" means "NAV", then I have the "N".
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 05-06-2013, 05:32 PM
GCLimited's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Apr 2013
Location: Mass
Posts: 783
Thanks: 0
Thanked 32 Times in 25 Posts
Rep Power: 3290
GCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond reputeGCLimited has a reputation beyond repute
Garage
Re: Surround Sound on 2014 Overland keeps going back to Off

Yes, the "N" means NAV.

With all these horror stories I'm reading about the 8.4AN, I'm glad I got the lesser 8.4A...

...and I think I'll take that $595 Chrysler wants to activate a lesser form of NAV on my 8.4A and put it towards a high-end Garmin unit, one that has traffic and 3D...all for half that $595.
__________________
2014 Granite GC Overland 4x4 3.6L / Mud Flaps / Pedal Set / Lighted Door Sills / Slush Mats & Cargo Mat / H11 Phillips Fog Light Bulbs / Skid Plates (Front & Middle Only) / Tinted Front Door Windows (35%) / Airaid CAI / Ionic Running Boards / Build Date: 12/13 / 8.4AN v14.05.3
Reply With Quote
  #6  
Old 05-06-2013, 06:32 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Jan 2013
Location: Houston, TX
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 551
Buknoy is on a distinguished road
Re: Surround Sound on 2014 Overland keeps going back to Off

Mine seems to revert back to OFF regardless of the mode I'm in. And I do have the nav version. I was hoping somebody would know how to fix this issue. I guess I'll just have to ask the dealership to fix it for me.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 05-07-2013, 08:59 AM
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, TX
Posts: 192
Thanks: 16
Thanked 5 Times in 5 Posts
Rep Power: 726
Lanrete has a reputation beyond reputeLanrete has a reputation beyond reputeLanrete has a reputation beyond reputeLanrete has a reputation beyond repute
My new Summit remembers that setting, maybe the latest software update fixes that issue? Though the software version I have has its own irritating bugs...
__________________
-Nathan
2014 Grand Cherokee Summit 5.7L 4x4 | 1998 Wrangler Sport 4.0L 4x4
Reply With Quote
  #8  
Old 05-07-2013, 09:25 AM
studio1930's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 268
Thanks: 19
Thanked 21 Times in 13 Posts
Rep Power: 1045
studio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond repute
Garage
Re: Surround Sound on 2014 Overland keeps going back to Off

How do we know if we are on the newest software version? I have a few things that are glitchy as well.
__________________
--------------------------------------------------------
2014 Grand Cherokee Overland 4x4, Max Steel, Morocco Black int, ORA II, ATG

Reply With Quote
  #9  
Old 05-07-2013, 10:30 AM
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Mar 2013
Location: Houston, TX
Posts: 192
Thanks: 16
Thanked 5 Times in 5 Posts
Rep Power: 726
Lanrete has a reputation beyond reputeLanrete has a reputation beyond reputeLanrete has a reputation beyond reputeLanrete has a reputation beyond repute
Quote:
Originally Posted by studio1930 View Post
How do we know if we are on the newest software version? I have a few things that are glitchy as well.
There is a screen within the menu that should show the version, else wise of you go to the UConnect website and go to the software update page, you can enter your VIN and it will tell you if an update is available. I am not near my GC, so can't check what version I have installed.
__________________
-Nathan
2014 Grand Cherokee Summit 5.7L 4x4 | 1998 Wrangler Sport 4.0L 4x4
Reply With Quote
  #10  
Old 05-10-2013, 12:20 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Jan 2013
Location: Houston, TX
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 551
Buknoy is on a distinguished road
Re: Surround Sound on 2014 Overland keeps going back to Off

Just an update. The dealership did a full reset of my uConnect and this fixed the problem. The other good thing about it is that even though they did a reset, it did not erase any of my previous settings, be it radio/navigation/climate/apps/vehicle settings.
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 05-10-2013, 02:02 PM
studio1930's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: May 2013
Posts: 268
Thanks: 19
Thanked 21 Times in 13 Posts
Rep Power: 1045
studio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond reputestudio1930 has a reputation beyond repute
Garage
Re: Surround Sound on 2014 Overland keeps going back to Off

Does anyone know how to reset the uConnect so that we can just do this on our own as needed? I equate this to rebooting my Windows computer. Hopefully it doesn't involve disconnecting the battery.

Edit: I found this but am not sure it is correct...
1- Turn on ignition w/doors closed
2- Press both buttons on mirror for 15-20 seconds
3- Shut off ignition
4- Open door for 5-10 seconds
5- Close door and restart car, Uconnect is now reset
__________________
--------------------------------------------------------
2014 Grand Cherokee Overland 4x4, Max Steel, Morocco Black int, ORA II, ATG

Reply With Quote
  #12  
Old 05-10-2013, 02:41 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Jan 2013
Location: Houston, TX
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 551
Buknoy is on a distinguished road
Re: Surround Sound on 2014 Overland keeps going back to Off

They wouldn't tell me how they reset it. The info you gave may be worth a shot though. I figure a lot of the problems that people logged in this forum probably could have been fixed with a simple reset.
__________________

__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2014 Overland Buzzer Sound while driving Strictly1 Trouble Shooting/Problems/Service 173 11-11-2013 03:30 PM
2014 Sloshing Sound Under Frt Pass Seat Mulelarkey Trouble Shooting/Problems/Service 1 05-03-2013 10:16 PM
2014 srt weird sound white6.4 Grand Cherokee SRT - WK2 33 04-18-2013 06:42 PM
sloshing sound from D-side dash and door - 2014 njtoman Trouble Shooting/Problems/Service 2 03-25-2013 09:29 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community