Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Platform Discussion > Grand Cherokee - WK2 -

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 01-08-2014, 10:27 AM
Steiner84's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Oct 2013
Location: So. IL
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 435
Steiner84 is on a distinguished road
Garage
Uconnect with Android 4.3

Verizon pushed Android 4.3 through to my Galaxy S3 (automatically over 4G, thanks Verizon) this morning and before I install the update, I was wondering if there are any issues with its connectivity and operation with Uconnect.

I have a 2014 Laredo E with the RA3 radio and Uconnect 13.48.3.

Anyone update their phones and have any experience with this?
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 01-08-2014, 11:54 AM
netboy's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Aug 2013
Location: CT
Posts: 300
Thanks: 35
Thanked 64 Times in 34 Posts
Rep Power: 961
netboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond repute
Re: Uconnect with Android 4.3

Quote:
Originally Posted by Steiner84 View Post
Verizon pushed Android 4.3 through to my Galaxy S3 (automatically over 4G, thanks Verizon) this morning and before I install the update, I was wondering if there are any issues with its connectivity and operation with Uconnect.

I have a 2014 Laredo E with the RA3 radio and Uconnect 13.48.3.

Anyone update their phones and have any experience with this?
Been using Uconnect 13.48.3 on RA4 8.4AN radio with both Android 4.3.1 and 4.4 with no apparent issues.
__________________

__________________
Summit 4x4 Diesel, Black / Jeep Brown.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-08-2014, 12:11 PM
Steiner84's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Oct 2013
Location: So. IL
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 435
Steiner84 is on a distinguished road
Garage
Thanks netboy!
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 01-08-2014, 02:17 PM
Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Nov 2013
Location: Denver-Metro
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 390
PyroHoltz is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by netboy View Post

Been using Uconnect 13.48.3 on RA4 8.4AN radio with both Android 4.3.1 and 4.4 with no apparent issues.
Same here, no problems with 4.3 on the latest uconnect update for my ra4.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 01-08-2014, 06:05 PM
BobsWK2's Avatar
Premium Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,566
Thanks: 3
Thanked 28 Times in 25 Posts
Rep Power: 49679
BobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond repute
Re: Uconnect with Android 4.3

I just got a Galaxy Note 3 (Verizon) which I believe has Android 4.3 and I noticed that when playing music w/bluetooth, the title and artist don't show on the 8.4AN display. Where as the SD card does diplay the info. I also notice that the buttons on back of wheel for track change doesn't work either. I noticed that Uconnect hasn't authorized the Note 3 yet. Maybe a s/w update will be coming?
__________________
2014 Summit 4X4, V8
Reply With Quote
  #6  
Old 01-08-2014, 06:50 PM
netboy's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 3.0L WK2
 
Join Date: Aug 2013
Location: CT
Posts: 300
Thanks: 35
Thanked 64 Times in 34 Posts
Rep Power: 961
netboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond reputenetboy has a reputation beyond repute
Re: Uconnect with Android 4.3

Quote:
Originally Posted by BobsWK2 View Post
I just got a Galaxy Note 3 (Verizon) which I believe has Android 4.3 and I noticed that when playing music w/bluetooth, the title and artist don't show on the 8.4AN display. Where as the SD card does diplay the info. I also notice that the buttons on back of wheel for track change doesn't work either. I noticed that Uconnect hasn't authorized the Note 3 yet. Maybe a s/w update will be coming?
I'm running Cyanogenmod 10.2 (which is Android 4.3.1) on Galaxy Nexus. Getting full track information on my radio and the forward/reverse switches on the steering cluster work fine.
__________________
Summit 4x4 Diesel, Black / Jeep Brown.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-08-2014, 09:08 PM
BobsWK2's Avatar
Premium Member
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,566
Thanks: 3
Thanked 28 Times in 25 Posts
Rep Power: 49679
BobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond reputeBobsWK2 has a reputation beyond repute
Re: Uconnect with Android 4.3

Quote:
Originally Posted by netboy View Post
I'm running Cyanogenmod 10.2 (which is Android 4.3.1) on Galaxy Nexus. Getting full track information on my radio and the forward/reverse switches on the steering cluster work fine.
Thanks. I just tried it again and it shows the track title and the switches do work. My problem is due to a song I downloaded using iTunes and for some reason, it opens with and gets stuck on that one song. I can't go to the next track. Must be something with the iTunes setting for downloads.
__________________
2014 Summit 4X4, V8
Reply With Quote
  #8  
Old 01-08-2014, 09:15 PM
makris0000's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Oct 2013
Location: Florida
Posts: 106
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 532
makris0000 is on a distinguished road
Garage
Re: Uconnect with Android 4.3

So far I haven't had any problems except with the text messages (not sure if I am having a problem with it or if I just don't know how to send message through Uconnect.)
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 01-08-2014, 09:22 PM
Steiner84's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Oct 2013
Location: So. IL
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 435
Steiner84 is on a distinguished road
Garage
makris I've never gotten Uconnect to understand me either. Even a phonebook entry to make a call is sometimes frustrating. And yes, English is my first language.
__________________
Reply With Quote
  #10  
Old 01-08-2014, 09:25 PM
makris0000's Avatar
Member
My Jeep: 2014 3.6L WK2
 
Join Date: Oct 2013
Location: Florida
Posts: 106
Thanks: 5
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 532
makris0000 is on a distinguished road
Garage
Re: Uconnect with Android 4.3

Quote:
Originally Posted by Steiner84 View Post
makris I've never gotten Uconnect to understand me either. Even a phonebook entry to make a call is sometimes frustrating. And yes, English is my first language.
English is my first language too (and I don't even have that much of a Greek accent) and I have to talk like a robot sometimes for it to understand what I want it to do. They need to send out an update for Uconnect to understand voice better (like iPhone's Siri and Google Now)
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 01-09-2014, 10:05 PM
2011hemigc4me's Avatar
Premium Member
My Jeep: 2014 5.7L WK2
 
Join Date: Feb 2011
Location: North Dirty Jersey
Posts: 140
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Rep Power: 1525
2011hemigc4me is on a distinguished road
Garage
Re: Uconnect with Android 4.3

Running 4.3 on Galaxy S4 no issues
__________________
2011 5.7/intake/Corsa exhaust/PTB/hypertech
2014 5.7 Overland K&N intake/ Corsa exhaust /DCX I1000 (hemifever tune )Moe's 87mm tb
2013 Dodge Dart Rallye 1.4 turbo injen ICP Tork Stage1
Reply With Quote
  #12  
Old 01-10-2014, 01:50 AM
Member
 
Join Date: Jun 2013
Location: Washington
Posts: 253
Thanks: 0
Thanked 24 Times in 17 Posts
Rep Power: 1198
crabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond reputecrabman has a reputation beyond repute
Re: Uconnect with Android 4.3

Quote:
Originally Posted by netboy View Post
I'm running Cyanogenmod 10.2 (which is Android 4.3.1) on Galaxy Nexus. Getting full track information on my radio and the forward/reverse switches on the steering cluster work fine.
Purity on an N5 here. I've had maybe a half dozen roms on my phone since getting the car and they all worked fine, AOSP or CM based, doesn't matter. Seems to me like Android is getting pretty well mainstream, stuff tends to work now. I notice on the uconnect thread there are more guys with iphones complaining than android. Thats a bit of a turn around lol
__________________

__________________
2014 Diesel Grand Cherokee
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
uConnect Android app updated Kernalrom Audio/Visual/Navigation 0 11-16-2013 01:19 PM
Software Update - uConnect Access App Android jdchamp31 Audio/Visual/Navigation 2 06-15-2013 03:54 PM
How to stop PBAP and MAP connection notification w Uconnect and Android phone? JeepGuy2014 Audio/Visual/Navigation 0 06-14-2013 01:34 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community

JeepGarage.org is in no way associated with or endorsed by Chrysler Group LLC.