Go Back   Jeep Garage - Jeep Forum > Jeep Technical Discussion > Troubleshooting/Problems Discussion

Join Jeep Garage Today
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
  #1  
Old 12-08-2013, 05:15 PM
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
blown84 is on a distinguished road
ABS issue

Looking for some opinions from you guys on what would cause the issues I'm seeing . I have a 05 limited that has had a strange issue come up . Sometimes when you go to take off it activates the abs and it will not accelerate and you get the abs pulsing in the pedal. it will then set the ABS and traction control lights on . The display will read service electrical brake system . Some times it will also say service 4wd and the check engine lights comes on . Today for the first time it also said programming active . It does this all randomly which makes it difficult to pin point . I has had the ignition switch replaced about a year and a half ago . I scanned the codes and it gave me these . Any ideas or opinions would be greatly appreciated . When it does the abs thing it is down right dangerous . You go to pull into traffic and all of a sudden it wont accelerate kind of makes you go .

U1411 implausible fuel volume
U110A lost communication with seat control module
U1417 implausible left wheel distance signal
U140E implausible vehicle configuration data received
U0114 lost com with final drive control module
U0126 lost com with steering angle sensor
U1504 implausible message data length received from steering angle sensor
C102A left rear wheel speed comparative performance
C1027 left rear wheel speed sensor signal erratic performance
__________________

__________________
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2013, 07:51 PM
Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: greasy cardboard box
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 21 Times in 17 Posts
Rep Power: 1890
fnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond reputefnkychkn has a reputation beyond repute
Re: ABS issue

i'd concentrate on the LR wheel speed sensor/circuits. have replaced many sensors and repaired many corroded wiring, usually, within 2 feet of the sensor.
__________________

__________________
I'd give my right arm to be ambidextrous.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2013, 07:57 PM
New Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
blown84 is on a distinguished road
Re: ABS issue

I ordered the left rear wheel speed sensor figured it was cheap enough to just try it . I will make sure to check that harness over good too. Thanks for your info .
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Diablo Trinity new update 1R10A ABS disable issue damien79 Grand Cherokee - WK2 - 5 09-01-2013 06:10 PM
ABS: 4 channel or 3 ? padgett Grand Cherokee - WK2 - 6 04-22-2013 12:14 PM
Abs Mendo Export Grand Cherokee 2011+ 0 02-12-2012 07:36 AM
ABS light Caleb5995000 Wheels/Tires/Brakes 4 05-17-2011 08:46 AM
ABS Brake module/ABS lamp on GreggyBear Grand Cherokee - ZJ 1 04-03-2011 10:09 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 04:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2012 - JeepGarage.Org
The Jeep Grand Cherokee Owners Community